Έτοιμοι για νέα «τεχνητή υπερνοημοσύνη»

Ο Σαμ Αλτμαν της Open AI επιβεβαίωσε ότι ήδη εργάζονται για την επόμενη σούπερ τεχνολογία

Αν φαινόταν ότι είχαμε… αρκετά με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), ο Sam Altman, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Open AI και ένας από τους ιδρυτές του πιο διάσημου chatbot στον κόσμο, του ChatGPT, διαβεβαίωσε ότι στην εταιρεία του εργάζονται ήδη για την επόμενη τεχνολογία και σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια νέα «τεχνητή υπερνοημοσύνη» που υποτίθεται ότι θα έχει δυνατότητες σχεδόν πανομοιότυπες με τους ανθρώπους.

Κάθε εβδομάδα εμφανίζεται ένα νέο έργο ή υπηρεσία που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη που φέρνει επανάσταση στην περιοχή όπου αναπτύσσεται. Αυτό είναι θετικό, αλλά έχει και την αρνητική του πλευρά, και αυτή είναι ότι αυτές οι εξελίξεις θέτουν όλο και περισσότερο σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας πολλών ανθρώπων.

Τι ανέφερε ο Sam Altman

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι, παρά το γεγονός ότι είναι έξυπνα, τα μηχανήματα εξακολουθούν να μην είναι τόσο έξυπνα όσο νομίζουν ότι είναι και, πρακτικά, για οποιαδήποτε πτυχή χρειάζονται ανθρώπινη συνδρομή για να εκτελέσουν τις εντολές. Όμως, όπως είπε ο Sam Altman σε συνέντευξή του στους The Financial Times, το Open AI θέλει να το αλλάξει αυτό.

Όπως εξήγησε, η εταιρεία προσπαθεί να πείσει τη Microsoft να λάβει μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη με την πρόθεση να σχεδιάσει το επόμενο βήμα στην τεχνητή νοημοσύνη, την τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI), που υποτίθεται ότι είναι τόσο έξυπνο λογισμικό, όπως οι άνθρωποι.

Θυμηθείτε ότι η Microsoft είναι ο κύριος μέτοχος της Open AI και νωρίτερα φέτος χρηματοδότησε την εταιρεία του Altman με περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος μιας πολυετούς συμφωνίας. Τώρα, οι δημιουργοί του ChatGPT διαπραγματεύονται για να λάβουν περισσότερα κεφάλαια και όπως διαβεβαιώνει ο Altman, αυτή η συνεργασία λειτουργεί πολύ καλά και για τα δύο μέρη και ελπίζει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella θα συμφωνήσει με αυτό.

Δύο καθήκοντα

Ο Altman διαβεβαιώνει ότι φέτος «η αύξηση των εσόδων ήταν καλή», αλλά ότι δεν μπορούν ακόμη να μιλήσουν για κέρδη λόγω του υψηλού κόστους εκπαίδευσης. Ακόμα κι έτσι, διαβεβαιώνει ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν τόσο η Open AI όσο και η Microsoft να καρπώνονται τα οικονομικά αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών.

Η ιδέα της ανάπτυξης αυτού του AGI δεν είναι εύκολη, και όπως εξηγεί, το πιο περίπλοκο κομμάτι μέχρι στιγμής είναι αυτό που χρειάζεται για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε αυτή την «υπερνοημοσύνη». Για να γίνει αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Open AI λέει ότι χωρίζει τις μέρες του σε δύο καθήκοντα: πώς να δημιουργήσει το AGI και να βρει τρόπους συσσώρευσης υπολογιστικής ισχύος για να το κάνει.

«Θα τους κάνουμε όλο και πιο ισχυρούς (…) και οι ενέργειες θα γίνονται όλο και πιο περίπλοκες από εδώ». Η ιδέα είναι ότι θα μπορούν να εκτελούν εργασίες και ενέργειες, όπως την εκτέλεση κώδικα, την πραγματοποίηση πληρωμών, την αποστολή email ή την υποβολή αιτημάτων», τόνισε ο Αλτμαν.

Στο τέλος θα τους παντρευτούμε κιόλας…

in.gr