Εθνική κατάντια: Ενώ ο «σουλτάνος» Ερντογάν δείχνει τα δόντια του, εμείς διοργανώνουμε συνέδριο για τον Αλή Πασά!

Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης

Την ώρα που ο Ερντογάν χτυπά τύμπανα πολέμου, η επιτροπή «Ελλάδα 2021» διάλεξε πως είναι η σωστή στιγμή για να κάνει συνέδριο για έναν σφαγέα των Ελλήνων!

Συνέδριο για τον Αλή Πασά: Σε βαρέλι δίχως πάτο εξελίσσεται ο σκανδαλώδης «εορτασμός» των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση, με δρώμενα και τοποθετήσεις που ανταγωνίζονται στο ποιος θα σπάσει ρεκόρ εθνομηδενισμού.

Το εξευτελιστικό συνέδριο που αφιερώνεται στον σφαγέα των Ελλήνων – Αλή Πασά, πραγματοποιείται κανονικά, παρά το σάλο που δημιουργήθηκε με έντονες αντιδράσεις από τοπικούς συλλόγους, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και πολίτες. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τον Ιούνιο, άλλα είχε αναβληθεί λόγω των υγειονομικών συνθηκών.

Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ξεκινούν σήμερα, 22 Οκτωβρίου, στο Πολυχώρο «Δ. Χατζής», το διεθνές συνέδριο με θέμα: «Ο Αλή πασάς και η εποχή του». Και φυσικά ένα τέτοιο κατάπτυστο συνέδριο δεν θα μπορούσε να μην τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Εξυμνούν τον Αλή Πασά

Μια ματιά στο πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αρκετή για να καταλάβουμε τι ακριβώς επιδιώκει. Θέματα όπως: «Τεχνικά έργα τη περίοδο του Αλή Πασά των Ιωαννίνων», «Όψεις διακυβέρνησης του Αλή Πασά»«Κι έφκιανε κάστρα, χαντάκια κούλιες τριγύρ δια φυλάξες…», «Η παρουσία του Αλή Πασά στη Θεσσαλία και η εδραίωση της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας του», θα μας… διαφωτίσουν για την πολύτιμη «συνεισφορά» του «μεγάλου ανδρός».

Συνέδριο για έναν σφαγέα των Ελλήνων

Την ώρα που ο «σουλτάνος» Ερντογάν, αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία με κάθε δυνατό τρόπο και η πολεμική ρητορική των «πρωτοπαλίκαρων» του έχει πιάσει ταβάνι, εδώ στο «Ελλαδιστάν» κάποιοι αποφάσισαν πως είναι πρέπον να διοργανώσουν τριήμερο συνέδριο για τον Αλή Πασά, έναν αδίστακτο εξολοθρευτή Ελλήνων.

Να συγκεντρωθούν ακαδημαϊκοί δηλαδή, για να μιλήσουν για την «οικονομική πρόοδο» και την «ευημερία» που έφερε ένας αιμοδιψής και ακόλαστος κατακτητής που σούβλιζε και διαμέλιζε Έλληνες, που διατηρούσε χαρέμια αγοριών, που ανασκολόπιζε, που δολοφονούσε, που έκαιγε χωριά, που άρπαζε περιουσίες.

Μια σκοτεινή μορφή της ιστορίας που απολύτως συγκυριακά έπαιξε ρόλο στην επιτυχή έκβαση της επανάστασης, αφού ο ίδιος έκανε όσα έκανε με σκοπό να επαναστατήσει κατά του Σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Τι έχει να μας προσφέρει ένα τέτοιο συνέδριο;

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς για αυτό το ανεκδιήγητο δρώμενο; Το ότι ένας Τούρκος Πασάς βρίσκεται στο επίκεντρο του; Το ότι περιέχει ομιλίες που αποσκοπούν στην ιστορική… δικαίωση του; Το ότι λαμβάνει χώρα στα πλαίσια της επετείου των 200 ετών από την επανάσταση του 21;

Το ότι διεξάγεται συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, ενώ ας πούμε οι αγώνες των Σουλιωτών κρίνονται πολύ… μπανάλ για να τιμηθούν δεόντως από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ; Το ότι γίνεται σε μια χρονική στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει στο ζενίθ;

Τι ακριβώς έχει να μας προσφέρει τη δεδομένη χρονική περίοδο το να μάθουμε για τον βίο και την πολιτεία του Αλή Πασά; Σε τι επίπεδα κατάντιας έχει φτάσει αυτή η μπανανία, ώστε να κάνει τέτοιες αποδομητικές φιέστες το φιλοτουρκικό λόμπι; Ξέμεινε από ήρωες η επιτροπή «Ελλάδα 2021»; Τους τίμησε όλους δεόντως και είπε να πιάσει και κανέναν σφαγέα Ελλήνων, έτσι για την ποικιλία;

Ασελγούν στη μνήμη των νεκρών ηρώων

Αφού πρώτα φρόντισε ο αντεθνικός συρφετός της κας Αγγελοπούλου να βγάλει δικτάτορα τον Καποδίστρια και μισογύνη τον Καραϊσκάκη, τώρα θεώρησε πρέπον να αναδειχθεί η «μεγάλη προσωπικότητα» του Αλή πασά, για να μπαίνουμε σε κλίμα… πολυπολιτισμού;

Αποφάσισαν πως είναι η σωστή στιγμή να ασελγήσουν στην ιστορική μνήμη των ηπειρωτών ηρώων και όλων των αγωνιστών που έπεσαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας;

Με τέτοια συνέδρια ντροπής και υψηλές δόσεις αναθεωρητισμού, επιχειρούν να εξαφανίσουν την πατριωτική συνείδηση από τους Έλληνες. Γιατί αυτά τα ιδεώδη στέκονται εμπόδιο στη πολυπολιτισμική κοινωνία – κονσέρβα, που επιχειρεί να φέρει η νέα εποχή.

Με διαστρέβλωση και παραχάραξη της ιστορίας προχωρούν το εθνομηδενιστικό έργο τους, για όσο εμείς παραμένουμε αμέτοχοι μπροστά σε τέτοια αίσχη…

πηγή