Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος για την εισβολή της αστυνομίας σήμερα την ώρα της Θείας Λειτουργίας, το κλείσιμο των Ι.Ναών κ.α.

 

Ὁ ἐκφοβισμὸς τῶν πιστῶν τὸ Πάσχα τοῦ 2020 (12.4.2020)

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴν ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία τῆς Κυριακῆς τῶν Βαΐων, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Ὁσίων Βαρνάβα καὶ Ἱλαρίωνος τῆς κοινότητος Περιστερῶνας, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (12.4.2020). 

«Η σημερινή Λειτουργία δεν θα ξεχαστεί ποτέ.., ποτέ.. Ενώ λέγαμε το Ευαγγέλιο, εισέβαλαν μερικοί ευλαβέστατοι, μάλλον όχι ευλαβέστατοι, ασεβέστατοι αστυνομικοί κατά πάντα όμως νόμιμοι με τους νόμους του υπουργικού και προεδρικού διατάγματος. Τώρα, αγαπητοί μου ξέρετε πως λέγεται αυτό στην γλώσσα της νομικής που σπουδάσαμε στα πρώτα – πρώτα μας χρόνια; «Σύγκρουση καθηκόντων»! Το ένα καθήκον είναι ο νόμος του Θεού. Ο οποίος τι λέει; ΄΄..τν ρχόμενον πρός με οὐ μ ἐκβάλω ἔξω·΄΄, δλδ, αυτόν που θα έρθει κοντά μου δεν θα τον βγάλω έξω. Έτσι λέει ο Χριστός μας. Έτσι λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας όταν είναι πράγματι Ορθόδοξη… 

Ο νόμος, για να «προστατέψει», λέει, τους πιστούς, αφού η Πίστη δεν κινδυνεύει. Είπε και ένας «μεγάλος – μεγάλος»  της Ορθοδοξίας, ΄΄κινδυνεύουν οι πιστοί΄΄. Από τι κινδυνεύουν οι πιστοί; Μήπως από κάποια ασθένεια φύγουμε νωρίς από αυτήν την πρόσκαιρη ζωή; Κι αν δεν φύγουμε από αυτήν την ασθένεια, στην γωνιά του δρόμου μια άλλη μας περιμένει. Κάποιο ατύχημα ίσως, τα γηρατειά, όσοι γεράσουν και μας επιτρέψουν τα εμβόλια του Bill Gates να γεράσουμε.., πάλι θα φύγουμε από αυτήν την πρόσκαιρη ζωή. Η αληθινή, η αθάνατη ζωή, η ωραία ζωή είναι αλλού.., γι’ αυτό γιορτάζουμε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας. Γι’ αυτό γιορτάζουμε Πάσχα, γιατί νικήθηκε ο θάνατος και ο Νικητής του θανάτου είναι ο Χριστός. Γιατί νικήθηκε η αμαρτία μας, γιατί νικήθηκε ο διάβολος που μας πειράζει όλος ιδιαιτέρως αυτές τις πονηρές ημέρες και οι εκπρόσωποί του, οι άνθρωποι οι μυστικοί της νέας τάξης πραγμάτων.., αυτή είναι η πραγματικότητα. Άλλοι την ξέρουν λίγο, άλλοι περισσότερο, άλλοι κάνουν πως δεν την ξέρουν.. Ο Θεός που βλέπει την καρδιά του καθενός ας μας κρίνει όλους. Εγώ ξέρετε ποιόν θαυμάζω αυτές τις ημέρες;  Τον πρόεδρο της Βουλγαρίας…» (περισσότερα στο βίντεο)  

 

 

ZJgLVkHfNdk