«Ενότητα»: Το σύνθημα από τους «σωτήρες»-εμπνευστές του διχασμού

Γράφει ο Φαρσαλινός Κωνσταντίνος, Δρ Ιατρικής
 
Θα μπορούσε να μας πείσει όλους το “ενωτικό” κλίμα που κάποιοι θυμήθηκαν ξαφνικά σήμερα. Είναι όμως οι ίδιοι που επιβάλλουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τον κοινωνικό διχασμό, το στιγματισμό, τον αποκλεισμό και τη γκετοποίηση. Είναι οι ίδιοι που ξεπέρασαν αδιανόητες κόκκινες γραμμές, και επιδιώκουν την κατάργηση της αξιοπρέπειας στο όνομα της σωτηρίας, τόσο από την πανδημία (εδώ και 1,5 χρόνο) όσο και από την κλιματική αλλαγή (από εδώ και πέρα).
 
Ένας στρατός “προθύμων” προσπαθούν να μας πείσουν ότι “ο γάιδαρος πετάει”, και φορούν έναν επιστημονικό μανδύα που νομίζουν ότι θα κρύψει την πραγματικότητα. Μιλάνε για ανοσία αγέλης την ίδια ώρα που το Ισραήλ ξεκίνησε την 3η δόση και έχει πλέον > 4000 κρούσματα ημερησίως.
Κρύβουν τα διαγράμματα που παρουσίαζαν κάποτε ότι όσο ανεβαίνουν οι εμβολιασμοί τόσο πέφτουν τα κρούσματα, επιστήμη που δεν αξίζει ούτε για μονόστηλο σατυρικής φυλλάδας (συσχέτιση έναντι αιτιολογικής σχέσης). Τα ίδια έκαναν και με την Αγγλία, ίδια διαγράμματα και ίδιο αδιάφορο “σφύριγμα” όταν άλλαξε η κατάσταση και έφτασαν μέχρι και 50.000 κρούσματα ημερησίως. Κι όλα αυτά, για να επιβάλλουν υποχρεωτικότητες, έναν ολοκληρωτισμό άνευ προηγουμένου. 
 
Μην σας κάνει εντύπωση ότι είναι πολλοί. Κάποτε ήταν πολλοί εκείνοι που υποστήριζαν με περηφάνια την υποχρεωτική στείρωση σε γυναίκες στις ΗΠΑ για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, με την ταμπέλα των “ειδικών”. Η ίδια “λαοθάλασσα” προθύμων και “ειδικών” υποστηρίζει σήμερα το βιασμό της προσωπικής, οικογενειακής, κοινωνικής, και επαγγελματικής ζωής, για να μας σώσουν από την πανδημία. Κάτι που δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε τον 19ο αιώνα με την ευλογιά, μια νόσο με οριζόντιο κίνδυνο και θνητότητα. Τότε, η μη-συμμόρφωση με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού τιμωρούνταν με πρόστιμα κι όχι με την αποκρουστική προσπάθεια να διαχωρίσουν την κοινωνία και να καταστρέψουν ολόκληρες ομάδες του πληθυσμού (που μάλιστα δεν κινδυνεύουν σοβαρά από τον ιό και δεν αποτελούν απειλή για κανέναν) επειδή δεν “υποτάσσονται” στις προσταγές των αδιαμφισβήτητων “ειδικών” της πολιτικής και της επιστήμης.
 
Αναμένουμε πλέον να ξεκινήσει το ίδιο αφήγημα λόγω της κλιματικής αλλαγής. Με πρακτικές που όχι μόνο δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τον ολοκληρωτισμό, αλλά που μάλλον ο ολοκληρωτισμός τις ζηλεύει και τις υμνεί.
 
Άλλωστε και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα υποστηρίζονταν πάντα από τη “λαοθάλασσα” των “προθύμων”.
 
Όχι κύριοι. 
• Δεν μετράει το κίνητρο της σωτηρίας που μας παρουσιάζετε με δακρύβρεχτα, μεγάλα λόγια. Μετράνε τα δάκρυα της Ευλαμπίας και του παππού, που τους φέρατε σε αυτή τη θέση. Η ποιότητα και η πνευματική αξία των ΠΟΛΙΤΩΝ αλλά και των πολιτικών φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους απόμαχους-μαχητές της ζωής.
 
• Δεν μετράει η προθυμία να φιλοξενήσετε πυρόπληκτους. Μετράει ότι δεν ντρέπεστε να παρουσιάζετε σε δημόσιο έγγραφο πως δέχεστε μόνο εμβολιασμένους (δες στο τέλος).
 
• Δεν μετράνε τα δάκρυα για τους ηλικιωμένους που πεθαίνουν από COVID. Μετράει ότι την ίδια στιγμή τους στερήσατε με κατάπτυστο τρόπο το δικαίωμα πρόσβασης σε φάρμακα, όσο λίγα κι όσο λιγότερο ή περισσότερο αποτελεσματικά κι αν ήταν. 
 
• Δεν μετράει να μας πείτε για άλλη μια (3η) φορά ότι δεν προλάβατε να οργανώσετε ένα στοιχειώδες σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τώρα πρέπει να κλειδώσετε και πάλι την “ατίθαση” κοινωνία. Μετράει ότι θα μας ξανακλειδώσετε λόγω ανεπάρκειας. Την ίδια στιγμή, στην ΤΟΥΡΚΙΑ (ναι, στην ΤΟΥΡΚΙΑ) οι πολίτες με θετικό διαγνωστικό τεστ δέχονται αυθημερόν επίσκεψη ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ από ιατρό του αντίστοιχου ΕΟΔΥ, με φάρμακα, οδηγίες και στη συνέχεια με συστηματική τηλεφωνική παρακολούθηση (ακόμη και πολλές φορές την ημέρα, σε περίπτωση βαρύτερων συμπτωμάτων), καθοδήγηση και επίσκεψη στην οικία όποτε ξανα-χρειαστεί. Κι αν κάποιος αδιάγνωστος έχει συμπτώματα και τους πάρει τηλέφωνο, δεν τους λένε να πάνε να κάνουν τεστ. Έρχονται και παίρνουν δείγμα στο σπίτι του καθενίς. ΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Αντίθετα, ο δικός μας ΕΟΔΥ δίνει ως ΜΟΝΗ “οδηγία” ότι υπάρχει πρόστιμο 5000 ευρώ αν ο ασθενής σπάσει την καραντίνα (κι αυτό ΑΝ σηκώσουν το τηλέφωνο).
 
• Δεν μετράνε τα κλάματα για την κλιματική αλλαγή. Μετράει η υποκρισία της επίκλησης της κλιματικής αλλαγής ως δικαιολογία για ανυπολόγιστες καταστροφές που προκλήθηκαν σε συνθήκες πλήρους άπνοιας και χωρίς κανένας να παρεμβαίνει στην εκκίνηση της φωτιάς ακόμη και σε πεδιάδα (Βαρυμπόμπη), και η επαίσχυντη κεφαλαιοποίηση του αγώνα της πυροσβεστικής και, κυρίως, των κατοίκων και των εθελοντών που κάποιοι ζητούσαν να εκκενώσουν τις περιοχές. Με την απαραίτητη πάντα υπόκλιση, και τις ευχαριστίες προς τους πολιτικούς ηγέτες. Και με τις δήθεν δηλώσεις παραίτησης ενώ “τα έκαναν όλα τέλεια”.  
 
Είναι προφανές πως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τα υπαρκτά προβλήματα της πανδημίας και του κλίματος. Αλλά όταν αυτά γίνονται εργαλεία για να εκδηλώσουν κάποιοι, μέσω της “διαχείρισης” τα πιο αντικοινωνικά και ολοκληρωτικά ένστικτά τους, τότε η διαχείριση των προβλημάτων (ακόμη κι αν “επενδύεται” με δάκρυα) γίνεται πιο επικίνδυνη από τα ίδια τα προβλήματα. Το απέδειξαν επανειλημμένως.
 
Το αυτοκρατορικό ύφος ορισμένων, που κεφαλοποιούν τον αγώνα άλλων και κρύβουν τις δικές τους ανεπάρκειες, συνοδεύεται από τη “σωτηρία” της κοινωνία πατώντας την κοινωνία στο λαιμό με τη μπότα.
 
Τους καταγράφει η ιστορία, όπως τους αξίζει, και το ίδιο θα κάνει τελικά και η κοινωνία…