Έλληνας μετεωρολόγος αποκαλύπτει: «Ψεκάζουμε συνέχεια τα σύννεφα – Τελευταία φορά το κάναμε πριν από 4 μέρες» (vid)

Πώς γίνεται πράξη η «μεταβολή» των καιρικών συνθηκών – Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, υπάρχουν δύο υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από ειδικά τροποποιημένα αεροπλάνα

Τον τρόπο που γίνεται πράξη η «μεταβολή» των καιρικών συνθηκών ανέλυσε ο ειδικός μετεωρολόγος Γιώργος Φαραζούλης. 

Μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ, ο κ. Φαραζούλης εξήγησε: «Η μέθοδος τροποποίησης του καιρού δεν είναι κάτι που έγινε τώρα, αλλά τα τελευταία 50 χρόνια και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο». 
Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για συνωμοσιολογία, αλλά όπως είπε, «ο άνθρωπος προσπαθεί να αλλάξει στο μέτρο του δυνατού κάποια καιρικά φαινόμενα, που αυτά δεν είναι πολλά, απλά να μην πέσει χαλάζι, να καταστείλει το χαλάζι, να προκαλέσει βροχή σε μέρη που υποφέρουν από παρατεταμένη ξηρασία, ανομβρία, να αυξήσει το χιόνι, πάλι για θέματα ξηρασίας και όχι για τουριστικούς λόγους, καθώς επίσης και να διαλύσει ομίχλη σε αεροδρόμια καθώς εξαιτίας τους υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις». 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, υπάρχουν δύο υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως από ειδικά τροποποιημένα αεροπλάνα. Το ένα, όπως είπε, είναι «τα υγροσκοπικά φυσίγγια, είναι στην ουσία απλό αλάτι, γιατί το αλάτι έχει την ίδια κρυσταλλική δομή του πάγου». 

«Ακριβώς το ίδιο γίνεται με το χιόνι, αλλά και με το χαλάζι, με τη μόνη διαφορά ότι στο χαλάζι, εκτός από τα υγροσκοπικά φυσίγγια εισάγονται πάλι με ειδικά αεροπλάνα με την καθοδήγηση μετεωρολογικών ραντάρ μέσα σε καταιγίδες εισάγονται φυσίγγια του ιοδιούχου αργύρου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Καταλήγοντας αποκάλυψε πως ανάλογο πρόγραμμα υπάρχει και στην Ελλάδα και εφαρμόζεται κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας (Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας κλπ) καθώς και στη Θεσσαλία.

Δείτε το σχετικό Video  ΕΔΩ

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ