Εκδήλωση της ΕΡΩ στην Πάτρα: «Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος: ένας έξοχος Έλληνας»

Απολογιστικό  Δελτίο Τύπου για την Εκδήλωση

 ΕΝΩΜΕΝΗ   ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ  –  Πατρών

Επέτειος  των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821

 

Τη Δευτέρα  18  Οκτωβρίου  2021  επέλεξε το σωματείο  ΕΝΩΜΕΝΗ  ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ  Πατρών, για να πραγματοποιήσει  εκδήλωση τιμής και μνήμης στον εκ’ Πατρών  ήρωα Ιωάννη  Παπαδιαμαντόπουλο. Συγκεκριμένα στο Αίθριο του παλαιού δημοτικού νοσοκομείου Πατρών, με ομιλητή τον κο Σπυρίδωνα  Ν.  Γκουρβέλο – Φιλόλογο, ιστορικό  και  θέμα : “Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος : ένας έξοχος Έλληνας”. Ο διακεκριμένος ομιλητής πέραν των ιστορικών στοιχείων για τον Ι.Παπαδιαμαντόπουλο, παρέθεσε πολλά στοιχεία από τη προσωπική και κοινωνική ζωή του ήρωα, τα οποία είναι λίαν  επίκαιρα για την εποχή μας, αφού παρότι ανήκει στην άρχουσα τάξη των Ρωμηών, διέπεται  από βαθιά  χριστιανική πίστη και  αρχές φιλοπατρίας, φιλανθρωπίας, αλληλεγγύης και θυσιαστικότητας για τον απελευθερωτικό αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας προβλήθηκε σπάνιο οπτικό υλικό που αφορούσε τον βίο και την δράση του Ι. Παπαδιαμντόπουλου από τη γενέτειρα των προγόνων του Ήπειρο μέχρι τη θυσία του κατά την έξοδο του Μεσολογγίου.

Η Ε.ΡΩ.  Πατρών επιθυμεί  να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Πατρέων, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό οργανισμό Δήμου  Πατρέων την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τους εργαζόμενους, για την ευγενή παραχώρηση του χώρου και του εξοπλισμού για τη πραγματοποίηση της αποψινής εκδήλωσης.