Chubb: Σφάλλουν όσοι νομίζουν ότι οι ψηφιακές πληρωμές είναι ασφαλείς – Καταρρίπτεται ένας μύθος

Έλενα Ερμείδου

Καταρρίπτεται ο μύθος ότι οι ψηφιακές πληρωμές είναι επαρκώς ασφαλείς.
Κανένα λογισμικό από όποια επιχείρηση προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας και αν προέρχεται δεν προστατεύει τις συναλλαγές.
Παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε ο ασφαλιστικός κολοσσός Chubb (παρουσία στην Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη) στις ΗΠΑ, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, αποκαλύπτει ότι το 61% των ερωτηθέντων έχουν αλλάξει τη χρήση των ψηφιακών πλατφορμών πληρωμών λόγω της έκτασης που έχουν πάρει οι απάτες στον κυβερνοχώρο.
Σχεδόν οι μισοί (46%) των ερωτηθέντων σφάλλουν να πιστεύουν ότι οι ψηφιακές πληρωμές είναι προστατευμένες ότι αναφέρει η Chubb.
Οι απάτες phishing/vishing, απάτες πλαστοπροσωπίας, καθώς και απάτη με ψεύτικες αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών, που γίνονται με αυξημένη συχνότητα είναι οι κύριες ανησυχίες των χρηστών.

Το 63% θύματα διαδικτυακής απάτης

Όλοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, τον τελευταίο χρόνο, πραγματοποίησαν ψηφιακές πληρωμές.
Τρομάζει το γεγονός ότι το 63% αυτών των ερωτηθέντων είχαν πέσει θύματα ψηφιακής απάτης.

Παράμετρος ασφάλισης των ψηφιακών συναλλαγών

Σύμφωνα με την έρευνα, το 75% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ασφάλιση των ψηφιακών συναλλαγών θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη τους σε αυτές τις πλατφόρμες.
Υψηλότερο είναι το ποσοστό για τη Λατινική Αμερική όπου το 84% δηλώνει πώς θα εμπιστεύονταν περισσότερο την τεχνολογία ψηφιακών πληρωμών αν είχε εξασφαλίσει την προσωπική του ασφάλεια απέναντι στις απάτες στον κυβερνοχώρο και το 82% αν είχε ασφάλεια προστασίας πληρωμών.
Ωστόσο το 32% των ερωτηθέντων αποκαλύπτει ότι δεν εμπιστεύεται τις τεχνικές ασφάλειας ψηφιακών πληρωμών ενώ το 36% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται τις τεχνικές και τα λογισμικά προγράμματα υποστήριξης πελατών.
Τέλος το 29% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την διαβεβαίωση της εμπιστευτικότητας προσωπικών πληροφοριών από τις ότι οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ψηφιακές πλατφόρμες.
Με άλλα λόγια τα δεδομένα μοιράζονται και διασκορπίζονται σε κάθε έναν ενδιαφερόμενο που έχει συμφέρον.

https://www.bankingnews.gr/