Χρυσό βραβείο καλύτερου ελληνικού κρασιού στο Οινοποιείο Παπαθανασόπουλος και το Λευκό κρασί «Πέτρινο Χωριό», στον Διεθνή Διαγωνισμό κρασιού “Concours International de LYON”

Το Οινοποιείο Παπαθανασόπουλος βραβεύθηκε με το χρυσό βραβείο καλύτερου κρασιού στο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού “Concours International de LYON” για τον λευκό, ξηρό, εμφιαλωμένο οίνο «Πέτρινο Χωριό» ποικιλιών Μαλαγουζιάς με Sauvignon Blanc, εσοδείας 2023.

Το «Πέτρινο Χωριό» βραβεύτηκε ανάμεσα σε 10.391 διαφορετικά κρασιά από 49 χώρες λαμβάνοντας τις εξής διακρίσεις:

-Χρυσό μετάλλιο

-Τρόπαιο ως το καλύτερο κρασί από την Ελλάδα στον διαγωνισμό

-Διάκριση ως ένα από τα καλύτερα δείγματα που εξέτασε η κριτική του επιτροπή.

Ο Διαγωνισμός “Concours International de LYON” συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο αυστηρούς και απαιτητικούς διαγωνισμούς και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος για την εγγύηση της ποιότητας, καθώς ακολουθεί αυστηρούς κανόνες στην οργάνωση και σε όλα τα στάδια κριτικής πιστοποίησης των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δειγμάτων.

Οινολόγοι, sommelier, γευσιγνώστες, κριτικοί οίνου αλλά και ερευνητές του κλάδου, με γνώμονα τις δοκιμές ελέγχου ποιότητας και την αξιολόγηση των ποιοτικότερων κρασιών σε διεθνή κλίμακα, ξεχώρισαν το εξαιρετικής ποιότητας κρασί του Οινοποιείου Παπαθανασόπουλος, τιμώντας έτσι το ποιοτικό δυναμικό του μοναδικού αλλά σχεδόν ξεχασμένου στον κόσμο Αιτωλοακαρνανικού αμπελώνα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Οινοποιείο Παπαθανασόπουλος και το κόκκινο κρασί «Πέτρινο Χωριό» έχει ξαναβραβευθεί με ασημένιο μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιού εγνωσμένης αξίας “Concours Mondial de Bruxelles” το 2017, με την ποικιλία Merlot με Syrah .

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την μεγάλη ικανοποίηση του για την τιμητική αυτή διάκριση που ενισχύει την εικόνα των εκλεκτών οίνων που παράγονται στα Οινοποιία του νομού μας και δίνουν έναν ακόμη λόγο υπερηφάνειας για την ποιότητα της Αιτωλοακαρνανικής γης αλλά και της αμπελοοινικής παραγωγής της.

Οι συνεχόμενες επιτυχίες και βραβεύσεις στον Αγροδιατροφικό κλάδο, η αυξανόμενη δυναμική των εξαγωγών τους και η μεγάλη συμβολή τους στην αναπτυξιακή πορεία ολόκληρου του Νομού, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που βιώνει η επιχειρηματικότητα στον τόπο μας, επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής μας επιλογής ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Επώνυμου Τυποποιημένου Προϊόντος και μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε να προσπαθούμε με στόχο την υγιή Ανάπτυξη της Τοπικής Οικονομίας.

H ανακοίνωση της Οινοποιίας Παπαθανασόπουλου:

Η Οινοποιία Παπαθανασόπουλου με έδρα το Πετροχώρι Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, με πολλή χαρά ανακοινώνει ότι το προϊόν της «Πέτρινο Χωριό», εμφιαλωμένος οίνος λευκός, ξηρός, ποικιλιών Μαλαγουζιάς με Sauvignon Blanc, εσοδείας 2023, συμμετείχε στον Διεθνή διαγωνισμό «CONCOURS INTERNATIONAL DE LYON» της Γαλλίας και τιμήθηκε με τις εξής διακρίσεις:
-Χρυσό μετάλλιο
-Τρόπαιο ως το καλύτερο κρασί από την Ελλάδα στον διαγωνισμό
-Διάκριση ως το καλύτερο δείγμα που εξέτασε η κριτική του επιτροπή

Ο ετήσιος, διεθνής διαγωνισμός της Lyon είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος για την εγγύηση της ποιότητας, καθώς ακολουθεί αυστηρούς κανόνες στην οργάνωση και τις διαδικασίες. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 10.391 δείγματα από 49 χώρες.
Τα συγκεκριμένα βραβεία αποτελούν για εμάς μια καταξίωση και μάλιστα διεθνή αφού αναγνωρίζεται η ποιότητα των κρασιών μας και από τους ειδικούς του χώρου -γευσιγνώστες οίνου και κριτικούς διεθνών διαγωνισμών. Το γεγονός μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια προσφοράς ποιοτικών προϊόντων.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη στήριξη και την προτίμησή σας στα προϊόντα μας όλα αυτά τα χρόνια.
Θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας από τη δοκιμή των κρασιών μας στο email μας oinos.petrinohorio@yahoo.com ή στο τηλέφωνο 26440 22605.

Δείτε εδώ τα επίσημα αποτελέσματα του διαγωνισμού

 

ΑΧΕΛΩΟΣ  TV