ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

Εκδρομή νέων της Κατερίνης, που συνεργάζονται με την Ενωμένη Ρωμηοσύνη.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 30 Μαΐου, μια ομάδα νέων της Κατερίνης, που συμμετέχουν στις δραστηριότητες της  Ενωμένης Ρωμηοσύνης, πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή. Αρχικά μετέβησαν στην Ιερά Μονή αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Εκεί προσκύνησαν τα ιερά Λείψανα του αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και μετά με υπομονή ανέμεναν  στη σειρά και με ευλάβεια και συγκίνηση προσκύνησαν τον τάφο του αγίου Παϊσίου, ο οποίος αγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 13 Ιανουαρίου 2015.
JUN2015_609
Όλοι νοιώσανε ζωντανή την παρουσία του αγίου και πήρανε δύναμη για πνευματική ζωή με συνέπεια, αγωνιστικό φρόνημα και συμμετοχή στις δραστηριότητες της Ε.ΡΩ.
Ο όσιος Γέροντας Παΐσιος με πολύ πόνο έβλεπε το κακό να δρα οργανωμένο και ήθελε και προσευχόταν να υπάρχουν άνθρωποι με αγάπη για την πίστη και την πατρίδα, να μιμούνται τους αγίους της πίστεώς μας και του αγνούς ήρωες της πατρίδας μας, ώστε να προβάλλεται και να βιώνεται το καλό. Σ’ αυτές τις συντεταγμένες και αρχές θεμελιώθηκε και η Ενωμένη Ρωμηοσύνη και προβάλλει την Ορθοδοξία μας, την ιστορία μας, τη γλώσσα μας, τις αξίες μας και γενικά την Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας.

JUN2015_610

JUN2015_611

JUN2015_612

    Το προσκύνημά συνεχίστηκε με την επίσκεψή στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πανόραμα, όπου παρακολουθήσανε τον εσπερινό της Πεντηκοστής. Μετά ξεναγήθηκαν στο Μοναστήρι, λάβανε το καθιερωμένο κέρασμα και επιστρέψανε ενισχυμένοι, ωφελημένοι και αποφασισμένοι, στους δύσκολους και χαλεπούς αυτούς καιρούς, να αυξήσουνε την αγάπη μας στο Χριστό, να ζήσουνε συνειδητή χριστιανική ζωή μέσα στην Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας και με ταπείνωση και θάρρος να βαδίζουνε στα χνάρια των Πατέρων μας.

Νέοι από την Κατερίνη