Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου

Ανοικτή Επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου

 

Μακαριώτατε,

Πανιερώτατοι,

Θεοφιλέστατοι,

Ασπαζόμαστε μετά βαθυτάτου σεβασμού την δεξιάν σας! Ως τέκνα απευθυνόμαστε προς τους πατέρες μας, για να εκφράσουμε τον πόνο της καρδιάς μας και να ζητήσουμε την πατρική σας βοήθεια, σε σχέση με τα όσα επώδυνα και δύσκολα βιώνουμε στις μέρες μας, και τα οποία έχουν ήδη πάρει διαστάσεις πραγματικού διωγμού.

 Στηριζόμενοι στην σαφέστατη τοποθέτησή σας σε σχετική Εγκύκλιό σας (παρόμοια θέση εξέφρασε χθες και η Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδας), ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, κάνουμε συνειδητά, με επίγνωση, χρήση του αναφαίρετου αυτού δικαιώματός μας  Αρνούμαστε, δηλαδή, να εμβολιασθούμε με «εμβόλια», για την παραγωγή των οποίων χρησιμοποιήθησαν, σύμφωνα και με την παραδοχή των κατασκευαστών, κυτταρικές σειρές επί τούτου ή ήδη φονευθέντων εμβρύων.

Επίσης δεν επιθυμούμε και κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να εμβολιασθούμε με «εμβόλια» εντελώς νέας τεχνολογίας, τα οποία ευρίσκονται σε δοκιμαστική- πειραματική φάση, και ως εκ τούτου είναι ακόμα άγνωστες οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρενέργειές τους. (Τις άμεσες παρενέργειες ήδη γνωρίζουμε και είδαμε με τα μάτια μας: θάνατοι, θρομβώσεις, μυοκαρδίτιδες (με μη αναστρέψιμες, ενδεχομένως, βλάβες, αποβολές εμβρύων, κ.λπ.).

Εξ αιτίας όμως της ως άνω, ελεύθερης και από την πολιτεία αναγνωρισμένης και συνταγματικά κατοχυρωμένης, απόφασής μας, τις τελευταίες μέρες υφιστάμεθα, ως μη όφειλε, ένα ανελέητο και συν τω χρόνω εντεινόμενο ψυχολογικό πόλεμο (απειλές, ύβρεις, κ.λπ.), από κάποιους (όχι βεβαίως όλους) εμβολιασθέντες αδελφούς μας.

Οι τελευταίοι, αφού έκαναν ομοίως χρήση του δικαιώματος αυτοδιαθέσεως του σώματός τους και νοιώθοντας, ίσως, ότι ευρίσκονται σε θέση ισχύος [όντας, υποτίθεται ασφαλισμένοι, εφόσον είναι εμβολιασμένοι), εκστομίζουν εις βάρος μας υβριστικούς χαρακτηρισμούς (του τύπου:  είστε ψεκασμένοι, συνωμοσιολόγοι, αρνητές της ιατρικής και της ύπαρξης του κορωνοϊού (ο οποίος πράγματι αν δεν ληφθούν εγκαίρως τα κατάλληλα φάρμακα, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, μπορεί να αποβεί θανατηφόρος), δυνητικοί δολοφόνοι, κ.λπ.]. Κάποιοι  δε εργοδότες ασκούν αφόρητες πιέσεις, ενίοτε μάλιστα ίσως απειλώντας εμμέσως ή και ευθέως με απόλυση τούς μη εμβολιασθέντες.

Εμείς  απαντούμε στους υβριστές και διώκτες μας με αγάπη, αλλά και μετά παρρησίας:  Αδελφοί μας!  Εμείς σεβόμαστε τις επιλογές  σας και δεν αμφισβητούμε τα κίνητρα, τις προθέσεις  και το σκεπτικό, με τα οποία αποφασίσετε   τον εμβολιασμό σας. Γνωρίζουμε μάλιστα ότι κάποιοι από σας θεωρείτε ότι προβήκατε σε πράξη θυσίας για το κοινό καλό. Σεβόμαστε απόλυτα την άποψη και τα κίνητρά σας. Όμως ζητούμε και εμείς από σας να σεβαστείτε την ελευθερία μας, να μην αμφισβητείτε τα κίνητρά μας και να μην προβαίνετε σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Δεν είμαστε δυνητικοί δολοφόνοι! Απλώς δεν θα θέλαμε σε καμιά περίπτωση να θέσουμε εν σοβαρώ κινδύνω και χωρίς λόγο (κατά την άποψή μας) την ζωή μας, (γιατί η ζωή και η υγεία μας είναι ανεκτίμητης αξίας, προς ημάς δώρα του Κυρίου μας). Επίσης, επειδή γνωρίζουμε ότι πολλοί σοβαροί Επιστήμονες θεωρούν ότι πολύ πιθανότατα τα συγκεκριμένα «εμβόλια» να προκαλέσουν στειρότητα, εμείς οι νεώτεροι δε θα θέλαμε σε καμιά περίπτωση,  με τον εμβολιασμό μας, να γίνουμε εμμέσως συνεργοί στο ανίερο έργο του φυσικού αφανισμού του Έθνους μας, τον οποίο (αφανισμό) κάποια ξένα κέντρα διακαώς επιθυμούν και υπούλως απεργάζονται.

Δεν είμαστε ψεκασμένοι! Απλά μελετούμε, γνωρίζουμε πολύ καλά και στηριζόμαστε στις απόψεις κορυφαίων ανά το Παγκόσμιο Επιστημόνων, σαφώς υπερτέρων σε γνώσεις και ακαδημαϊκά προσόντα από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κράτους (των οποίων βεβαίως το κύρος των ακαδημαϊκών προσόντων ουδόλως αμφισβητούμε). Αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς από τους πιο πάνω Επιστήμονες, οι οποίοι είναι Παγκοσμίου αναγνωρίσεως και κατέχουν εξέχουσα θέση και κύρος στην ιατρική κοινότητα: Luc Montagnier (Γαλλία),  Sucharit Bhakdi, (Γερμανία), Γιάννης Ιωαννίδης (Η.Π.Α.), Δημήτρης Κούβελας; (Ελλάδα).

Μακαριώτατε,

Πανιερώτατοι,

Θεοφιλέστατοι,

Ζητούμε ταπεινά και παρακλητικά, ως τέκνα σας, τις ευλογίες, την κατανόηση, και την συμπαράστασή σας! Αγωνιζόμαστε να υπερασπίσουμε την Ελευθερία μας, το μεγάλο αυτό δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο, που έχει αξία ίση με την άπειρη αξία του αίματος Εκείνου, Ο Οποίος μας την χάρισε.

 

                                                                        Μετά θερμοτάτων ευχαριστιών

                                                               και βαθυτάτου σεβασμού

 

 Θεόδωρος Μιχαήλ,

Πτυχιούχος Θεολογίας

Λευκωσία, 15/07/2021

 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα