Πρόταση Καθηγητή Γώγου: Οι πολίτες να βγαίνουν έξω με βάση τον αριθμό ταυτότητάς τους!

Πρόταση-“βόμβα” για κυκλοφορία των πολιτών με βάση τον αριθμό ταυτότητας κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογιας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο Mega.

Ο κύριος Γώγος χαρακτήρισε αναμενόμενη την αύξηση των κρουσμάτων, λόγω της κινητικότητας των γιορτών και του ανοίγματος του λιανεμπορίου, το οποίο, όπως είπε, αναμένεται να δώσει περισσότερα κρούσματα κορονοϊού το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα σε ισχύ μέτρα πρέπει να ελεγχθούν, ενώ η επαναφορά του λιανεμπορίου σε καθεστώς click away, θα συμπαρασύρει, όπως είπε και την κινητικότητα στους δρόμους.

“Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στον κόσμο να κυκλοφορεί. Πρέπει να γίνεται έλεγχος και να ελέγχονται όλα αυτά που υπάρχουν ήδη, τα SMS και αυτά… Πιο έξυπνες λύσεις μπορούν να συζητηθούν φυσικά… Ας πούμε σε σχέση με το ποιοι βγαίνουν τη μία μέρα και ποιοι βγαίνουν την άλλη, ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας. Να περιορίσουμε τον αριθμό της κυκλοφορίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί δική του σκέψη την οποία δεν έχει προτείνει επίσημα.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και παρά τις επίσημες ανακοινώσεις, ο κ. Γώγος τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί στην σύσκεψη των επιδημιολόγων.

news247