Οι υπάλληλοι του BBC θα φορούν «ετικέτες εγγύτητας» με bluetooth για να μην παραβιάζουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω κορωνοϊού!

Οι εργαζόμενοι σε σημαντικές εγκαταστάσεις του BBC ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φορούν την (νέα) τεχνολογία, η οποία ηχεί όταν έρχονται σε απόσταση δύο μέτρων από άλλα άτομα

Ήδη έχει ανακοινωθεί στους εργαζομένους να φορούν «συσκευές κοινωνικής αποστασιοποίησης» για να διασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν μακριά από  τους συναδέλφους τους.

Οι εργαζόμενοι σε σημαντικές εγκαταστάσεις του BBC ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φορούν την τεχνολογία, η οποία ηχεί όταν έρχονται σε απόσταση δύο μέτρων από άλλα άτομα, για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού κατά τη διάρκεια του lockdown.

Σε ένα εσωτερικό email ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Bob Shennan είπε ότι τα νέα μέτρα κορωνοϊού θα ισχύουν για ορισμένους  υπαλλήλους οι οποίοι είναι «σημαντικοί για τη μετάδοση των ειδήσεων».

Κανόνες κοινωνικής απόστασης

«Οι συσκευές κοινωνικής απόστασης θα κυκλοφορήσουν σε βασικές τοποθεσίες του BBC για να διατηρήσουν την ασφαλή κοινωνική απόσταση», είπε.

«Όποιος μπαίνει σε αυτά τα γραφεία θα κληθεί να φορέσει τις συσκευές,  που θα ειδοποιούν τους χρήστες όταν απέχουν λιγότερο από δύο μέτρα από κάποιον άλλο».

Οι συσκευές, που έχουν τετράγωνο σχήμα και περίπου τα δύο τρίτα του μεγέθους ενός στυλό, πρέπει να συνδέονται με τους εργαζόμενους ενώ βρίσκονται σε κτίρια του BBC. Λειτουργούν χρησιμοποιώντας σήματα Bluetooth για την παρακολούθηση της εγγύτητας, αν και δεν αποθηκεύουν δεδομένα σχετικά με τις κινήσεις των ανθρώπων.

Ορισμένες εταιρείες έχουν σχεδιάσει τεχνολογία για τη διασφάλιση κοινωνικής απόστασης στο χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών τηλεφώνου γεωγραφικής παρακολούθησης, περιβραχιόνιων και ρολογιών.

Το προσωπικό του Network Rail χρησιμοποιεί ήδη μια εφαρμογή, Mind The Gap, σχεδιασμένη από μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, η οποία ειδοποιεί τους ανθρώπους μέσω του έξυπνου τηλεφώνου τους εάν παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Προγραμματισμός του BBC για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Το προσωπικό του BBC θα κληθεί επίσης να κάνει rapid τεστ κορωνοϊού (lateral flow coronavirus test) ,όπως για παράδειγμα το κλασσικό τεστ εγκυμοσύνης,  σύμφωνα με τους νέους κανόνες που ανακοινώθηκαν. Τα άτομα που εισέρχονται στους χώρους εργασίας τους τέσσερις ημέρες την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν τις εξετάσεις δύο φορές την εβδομάδα.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την αποκάλυψη ενός νέου συνόλου σχεδιασμών για την εκπαίδευση των παιδιών της χώρας ενώ τα σχολεία είναι κλειστά.

Το BBC θα παρουσιάζει υλικό από το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών στην τηλεόραση κάθε μέρα της εβδομάδας, ξεκινώντας από τις 11 Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος των δημοτικών σχολείων από τις 9πμ έως τις 12μμ στο CBBC (βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο) και τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα πρόγραμμα  για την υποστήριξη του προγράμματος σπουδών GCSE στο BBC Two.

 

 ΠΗΓΗ