ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΣΚΗΝΗ

Η μοίρα δεν ήταν ποτέ απλόχερη μαζί τους. Στη ζωή τους πάντα αντιμετώπιζαν δυσκολίες. Δεν το έβαζαν όμως κάτω στις διάφορες κακοτοπιές, ξανασηκώνονταν και συνέχιζαν τον αγώνα της επιβίωσης μόνο και μόνο για τα παιδιά τους.
Τις τελευταίες μέρες όμως έχουν λυγίσει. Η πόρτα στο τελευταίο σπίτι που φιλοξενούνταν από φίλους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έκλεισε οριστικά και βρέθηκαν πάλι στο δρόμο.
Την τελευταία εβδομάδα «σπίτι τους» είναι το πάρκο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας όπου έχουν στήσει μία μικρή σκηνή… και ένα μικρό τραπέζι. Οι ώρες περνούν βασανιστικά για τον κ. Γιώργο και τη σύζυγό του Ελένη Φίτσιαλου. Δίπλα σε ένα δέντρο δύο ποδήλατα των μικρότερων παιδιών της οικογένειας. Η ζέστη αφόρητη, φαγητό τους εξασφαλίζει ο επιχειρηματίας ταβέρνας που λειτουργεί μέσα στο Πολιτιστικό κέντρο και οι μέρες περνούν έτσι και τους δύο γονείς να βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δεν υπάρχει «ένα κεραμίδι» για να στεγάσουν τα παιδιά τους.
Η δεινή τους οικονομική κατάσταση έχει χειροτερέψει από τη στιγμή που κόπηκε τόσο το πολυτεκνικό επίδομα όσο και το επίδομα πρόνοιας που λάμβανε ο κ. Γιώργος και το οποίο σταμάτησε όταν μετά από εξέταση στην αρμόδια επιτροπή μειώθηκε το ποσοστό αναπηρίας που έχει με αποτέλεσμα και η τελευταία «σταλαμίδα» που ήταν αυτό το επίδομα να εξανεμιστεί.
«Τρέμω στην ιδέα ότι περνούν οι μέρες και δεν έχουμε βρει μία λύση για τη στέγαση των παιδιών. Δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου να ανταπεξέλθουμε οικονομικά πληρώνοντας ενοίκιο αυτή την περίοδο. Και το σπίτι είναι απαραίτητο για να στεγαστούμε. Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να κοιμούνται μέσα στη σκηνή μέσα στο πάρκο». σημείωσε η κ. Ελένη με παράπονο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια πού και πού έβγαζε ένα χαρτζιλίκι κεντώντας κα πλέκοντας, όμως και αυτό πλέον δεν υπάρχει, αφού με την κρίση αποτελούν πολυτέλεια τέτοιου είδους παραγγελίες.
Το ζευγάρι απευθύνθηκε χθες στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και όπως τόνισε ο κ. Γιώργος η κ. Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου με τις υπηρεσίες της Πρόνοιας να εξετάσουν την περίπτωση για να δούνε πως μπορούν να παρέμβουν.
Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει απασχολήσει και άλλη φορά τις κοινωνικές υπηρεσίες όταν τα παιδιά ήταν μικρότερα. Σήμερα υπό την επίβλεψη του ζευγαριού είναι τα τρία μικρότερα παιδιά 16, 15 και 7 χρόνων αντίστοιχα ενώ τα δύο μεγαλύτερα έχουν ήδη κάνει δική τους οικογένεια.

Εφ. Ταχυδρόμος (ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ)

http://www.thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25195:2013-07-20-09-51-24