Μάριος Ματσάκης (ιατροδικαστής): Πανδημία κορωνοϊού – Η γνώμη μου συμπερασματικά

Γράφει ο Μάριος Ματσάκης, ιατροδικαστής
 
Έχοντας μελετήσει το ανωτέρω θέμα επισταμένα, και στηριζόμενος στις επιστημονικές μου γνώσεις και πολυετή Ιατρική μου εμπειρία τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, έχω σήμερα καταλήξει στην εξής γνώμη:
1. Η πανδημία τού κορονοιου είναι βασικά πανδημία μιας μορφής γρίπης. Η γρίπη ως ειναι γνωστό ,προκαλείται από ένα μεγάλο αριθμό ιών. Πανδημία γρίπης θα εχουμε κάθε χρόνο στον κόσμο.
2. Η γρίπη τού κορονοιου έχει παρόμοια μεταδοτικότητα. επιθετικότητα, θνησιμότητα, κλινικά συμπτώματα και κλινική εξέλιξη όπως άλλα είδη γρίπης π.χ. γρίπη Α .
3.Η αντιμετώπιση της γρίπης τού κορονοιου σε παγκόσμιο επίπεδο έχει λάβει τη μορφή Υστερίας . Με κύριο στοιχείο αντιμετώπισης τον πανικό, την υπερβολή και την κατατρομοκράτηση του πληθυσμού. Και την υιοθέτηση πρωτοφανως αντιδημοκρατικών μέτρων. Μέτρων πού είχαν και έχουν σοβαρότατες κοινωνικές, ψυχολογικές, οικονομικές και άλλες επιπτώσεις τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
4. Κύριος παράγοντας στην δημιουργία και συντήρηση της Υστερικης αντιμετώπισης της γρίπης τού κορονοιου, είναι η στάση και η επίδραση που είχε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Ο ΠΟΥ είναι ένας οργανισμός ό οποιος έχει ιστορικό λαθών, σκανδάλων, διαφθοράς και αναξιοπιστίας. Κυβερνάται με αυταρχικό τρόπο από ένα Γενικό Διευθυντή ό οποιος δεν είναι γιατρός αλλά πολιτικό πρόσωπο πού προέρχεται από το Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα της Αιθιοπίας.
5. Η Υστερία και η Υπερβολή ήταν επίσης το κύριο στοιχείο που επέδειξε η πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ).
Επίσης, τα ΜΜΕ επέβαλαν μια πρωτοφανή πολιτική φίμωσης και λογοκρισίας σε όποιους γιατρούς ή άλλους παράγοντες είχαν άποψη διαφορετική από αυτή τού ΠΟΥ.
6. Σε τοπικό επίπεδο, θεωρώ ότι ούτε το Υπουργείο Υγείας αλλά ούτε και η συμβουλευτική ομάδα “ειδικών επιδημιολογων” ενήργησαν, εν πολλοίς, ορθά και έχουν συνεπώς, σε μεγάλο βαθμό χάσει την αξιοπιστία τους. Ως αποτέλεσμα λανθασμένων αποφάσεων πολλοί πολίτες καταστράφηκαν οικονομικά ενώ λίγοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και θησαύρισαν.
Σημειώνω ότι την ανωτέρω γνώμη είχα, σε μεγάλο βαθμό, από τα αρχικά στάδια εκδήλωσης της υπό συζήτηση πανδημίας. Επίσης σημειώνω ότι το ευρύ κοινό, ιδιαίτερα οι νέοι και οι μεσήλικες, άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα αναφορικά με την πανδημία τού κορονοιου δεν είναι όπως τα ερμηνεύουν οι κυβερνώντες.