“…ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ…”

Ο Δημήτρης Τσουκαλάς στην Έδεσσα
 
Ο γνωστός πρώην πρόεδρος της Ανάβρας, του φημισμένου χωριού χωρίς ανεργία και κρίση, και σήμερα Πρόεδρος της ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ, βρέθηκε στην Έδεσσα, καλεσμένος του σωματείου “Ενωμένη Ρωμηοσύνη”, στα πλαίσια της πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης που αφορούσε την ανταλλαγή απόψεων και την συζήτηση για το τι μπορεί να κάνει ο πολίτης για την Έδεσσα αλλά και για την Πέλλα γενικότερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Για πρώτη φορά οργανώθηκε μια τέτοιου είδους συνάντηση και συγχαρητήρια στους διοργανωτές οι οποίοι θα έχουν και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Έδεσσας και του Δημάρχου κ. Γιάννου, όπως ο ίδιος δήλωσε.
Η παρουσία του επί 16 χρόνια προέδρου της Ανάβρας Μαγνησίας ήταν πράγματι μια πολύ καλή ευκαιρία να διαπιστώσουν όλοι όσοι παραβρέθηκαν ότι η επίτευξη του επιθυμητού στόχου στηρίζεται στην ειλικρινή προσπάθεια. “Έκανα το αυτονόητο”, δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς στην Πέλλαnews λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του στην διάρκεια της οποίας μπορούσε κάποιος να ακούσει πράγματα τα οποία δεν έρχονται από κάποιον μαγικό κόσμο. Ο πολύ απλός αυτός άνθρωπος ο οποίος συνοδευότανε από την γυναίκα του η οποία όλα αυτά τα χρόνια ήταν άξια συμπαραστάτης του, μίλησε για πολύ σκληρή δουλειά, για συνεχή αγώνα με ανιδιοτελή στόχο, για συνεχή συζήτηση με τους κατοίκους που τον εμπιστεύτηκαν -αν και στην αρχή ήταν καχύποπτοι-. Προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί κάθε πρόγραμμα που μπορούσε να “ταιριάξει” με το χωριό δίνοντας βαρύτητα στο περιβάλλον και στην κτηνοτροφία, τα δύο βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Ανάβρα και πάνω στα οποία -όπως εξήγησε και στους συγχωριανούς του- έπρεπε να “πατήσουν” για να δώσουν και πάλι ζωή στο δύο φορές κατεστραμμένο χωριό και σχεδόν εγκαταλελειμμένο. Συγκρούστηκε με κατεστημένα και ξεπερασμένες νοοτροπίες, δεν άφησε τίποτα στην τύχη και προσπαθούσε να έχει λεπτομερή ενημέρωση με όλα όσα “πιανόταν”. Ο κ. Τουκαλάς και η ομάδα του καταφέρανε να προοδέψει ο τόπος και σήμερα είναι παράδειγμα σε όλο τον κόσμο με τον ίδιο να δίνει συνεχώς διαλέξεις για το… αυτονόητο. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν καλεσμένος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για την παρουσίαση του μοντέλου ανάπτυξης της Ανάβρας με τους Ευρωπαίους να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι προσπαθώντας να αποσπάσουν τα μυστικά του… θαύματος.
 Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές αναφορές για τον κ. Τσουκαλά και το επίτευγμά του όπως και πολλά video με ομιλίες του. Η προσωπική μας εμπειρία από την γνωριμία μαζί του μας δίνει την δυνατότητα να τονίσουμε ότι δεν υπάρχουν… μυστικά αλλά οι “αυτονόητες” ενέργειες και τρόπος λειτουργίας των αρχών. Σίγουρα υπάρχουν διαφορές -το τόνισε και ο ίδιος- από μέρος σε μέρος, όμως όπως είπε, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και όταν δεν έχεις τίποτα άλλο στο μυαλό σου παρά μόνο την επίτευξη του στόχου -ως πρόεδρος ή δήμαρχος- που είναι η ευημερία του τόπου σου και όχι της “τσέπης” σου τότε θα πετύχεις.
 
Πέλλαnews

Σημείωση Ενωμένης Ρωμηοσύνης: Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε από την τηλεόραση EURO Βορείου Ελλάδος, σήμερα Σάββατο, στις 21.30 και σύντομα φυσικά από το κανάλι του ΄΄ΑΧΕΛΩΟΥ΄΄

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, την Τετάρτη, 26-6-2013.

DSC08856 DSC08858 DSC08860 DSC08863 DSC08865 DSC08872 DSC08874 DSC08883 DSC08887