Εάν πείτε «Σκόπια» αντί «Βόρεια Μακεδονία» θα σας μειώσω το βαθμό!

Βλέπουμε ότι το σύστημα προσπαθεί με βίαιο τρόπο να αφελληνίσει τη νεολαία μας, η οποία αντιστέκεται σθεναρά και αποτελεσματικά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η νίκη που πέτυχαν οι μικροί μαθητές της πέμπτης δημοτικού είναι τεράστια και θα πρέπει από αυτήν να παραδειγματιστούν πρώτοι από όλους οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Μακάρι οι Έλληνες βουλευτές να διέθεταν τον πατριωτισμό και την ελληνική ψυχή αυτών των μικρών μαθητών. Σίγουρα η Ελλάδα θα ήταν πολύ διαφορετική.

Η Συμφωνία των Πρεσπών υπογράφηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επικυρώθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και έγινε πλήρως αποδεκτή από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, μιας και η τελευταία είχε δηλώσει από την αρχή και σε όλους τους τόνους ότι θα τη σεβαστεί. Βέβαια, ο νυν πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά δήλωνε ότι δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο προφανώς ξέχασε μόλις ανέλαβε την εξουσία. Αυτά στο πολιτικό πεδίο.

Τι γίνεται όμως στο καθημερινό επίπεδο; Το ότι η κυβέρνηση της χώρας μας όχι μόνο δεν προσφεύγει σε Διεθνείς Οργανισμούς με αίτημα την ακύρωση αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας, αλλά βοηθάει με όλες της τις δυνάμεις να ενταχθούν τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση –ως «Βόρεια Μακεδονία»– είναι δεδομένο. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι εμείς οι Έλληνες, θα επιτρέψουμε να μας ασκείται πίεση ή και τρομοκρατία προκειμένου να αποδεχθούμε τη Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα να μας επιβάλλουν να την εφαρμόζουμε καθημερινά! Αυτό είναι και το πιο επικίνδυνο σημείο επειδή, αν και ο ελληνικός λαός –πέραν της πολιτικής εξουσίας– δεχθεί αυτή τη συμφωνία, τότε η πλαστογράφηση της ιστορίας και ο εθνικός μας ακρωτηριασμός θα παγιωθούν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μία δασκάλα, σε δημοτικό σχολείο της Δράμας, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γεωγραφίας της πέμπτης τάξης και ενώ ήθελε να προετοιμάσει τους μαθητές για γραπτό τεστ, τους ρώτησε «με ποιες χώρες συνορεύει η Ελλάδα στα βόρεια σύνορά της;» και «ποιες χώρες ανήκουν στη βαλκανική χερσόνησο;». Κάποιοι μαθητές ανέφεραν ότι μία από τις χώρες αυτές είναι τα Σκόπια. Στο σημείο εκείνο η δασκάλα τους είπε ότι η χώρα αυτή λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Τότε οι μαθητές τής είπαν «εμείς κυρία θα τα λέμε Σκόπια» και η δασκάλα τους απάντησε «εάν πείτε “Σκόπια” αντί “Βόρεια Μακεδονία” θα το εκλάβω ως λάθος και θα σας μειώσω το βαθμό!». Στη συνέχεια η δασκάλα έβαλε το γραπτό τεστ στους μαθητές, το οποίο μεταξύ των άλλων περιείχε και τα δύο πιο πάνω ερωτήματα. Όλοι οι μαθητές της συγκεκριμένης τάξης έγραψαν ως απάντηση τη λέξη «Σκόπια» αναφερόμενοι στο βαλκανικό σλαβικό κρατίδιο που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας. Μετά από λίγες μέρες, η δασκάλα παρέδωσε στους μαθητές τα γραπτά, διορθωμένα και βαθμολογημένα. Με έκπληξη οι μαθητές διαπίστωσαν ότι η δασκάλα είχε εκλάβει ως σωστή την απάντηση «Σκόπια».

Το πιο πάνω παράδειγμα αποτελεί μάθημα υψηλής διπλωματίας. Πράγματι, από τη στιγμή που έχουμε δίκιο σε ένα θέμα και αντιδρούμε μαζικά, ακόμα και εναντίον της εξουσίας είναι δυνατόν να νικήσουμε. Και αυτό το τελευταίο δεν είναι θεωρητικό, το έκαναν πράξη οι μαθητές της πέμπτης δημοτικού του συγκεκριμένου σχολείου της Δράμας!

Πάντως, το θέμα της παραχάραξης της ιστορίας στα σχολικά βιβλία δεν σταματάει στο πιο πάνω περιστατικό. Είναι πολύ πιο γενικευμένο. Τη φετινή σχολική χρονιά, δάσκαλοι και μαθητές αντίκρισαν στους χάρτες του βιβλίου της Γεωγραφίας της πέμπτης δημοτικού, την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Πέραν των αναφορών στα κείμενα, η συγκεκριμένη πλαστογράφηση της ιστορίας έχει περάσει και στους χάρτες των σχολικών βιβλίων. Πλέον οι μαθητές βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Πρέπει να δώσουν μεγάλο αγώνα για να πάνε κόντρα σε δασκάλους, υπουργείο παιδείας και σχολικά βιβλία. Ουσιαστικά πρέπει να πάνε κόντρα σε ένα σύστημα, το οποίο μάλιστα υποστηρίζεται από ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας.

Ωστόσο, είναι παρήγορο ότι σε πολλά σχολεία της Ελλάδας έχουν παρατηρηθεί έντονες αντιδράσεις από μαθητές αλλά και από γονείς στο θέμα της ανιστόρητης ονομασίας του γειτονικού μας κράτους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν διαγράψει από τους χάρτες των σχολικών βιβλίων την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» και στη θέση της έγραψαν «Σκόπια». Μόνο συγχαρητήρια μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς τους μαθητές αλλά και στους γονείς τους. Κυρίως όμως στους μαθητές, οι οποίοι σε αυτή την τρυφερή ηλικία δεν διστάζουν να τα βάλουν με τον κρατικό μηχανισμό για χάρη της πατρίδας τους.

Στο ξεπούλημα της Μακεδονίας δε θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό!

Από εμάς εξαρτάται η έκβαση του αγώνα, τον οποίο δεν πρόκειται να σταματήσουμε, παρά μόνο όταν ακυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών και στείλουμε στη δικαιοσύνη αυτούς που την κατασκεύασαν και την ολοκλήρωσαν.

ΠΗΓΗ

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα