Δώδεκα παιδάκια βαφτίστηκαν ορθόδοξα την ίδια ημέρα σε χωριό της Αλβανίας (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr

Κάθε νίκη του Χριστού, είναι νίκη για όλους. Και δεν μπορεί να μην είναι νίκη του Χριστού το γεγονός ότι 12 παιδάκια βαφτίστηκαν ορθόδοξα την ίδια ημέρα στο χωριό Τσιφλίκι του Βερατίου.

Και έλαμψαν τα πρόσωπάκια τους, ως ήλιος, και οι καρδούλες τους έγιναν λευκές, όπως το φως, και το πνεύμα τους αναγάλλιασε.

Τι όμορφη και ανεπανάληπτη στιγμή! Άλλαξε η ζωή τους, αφού βαπτίστηκαν και εντάχθηκαν στα μέλη της Εκκλησίας και ανακάλυψαν πλέον το δρόμο της σωτηρίας και της λύτρωσής τους.

Αφού έδωσαν υπόσχεση ότι θα κόψουν οποιαδήποτε σχέση με τον πονηρό, με το χιτώνα τους, που έδειχνε όχι μόνο την εξωτερική, αλλά κυρίως την εσωτερική καθαρότητα, βουτήχτηκαν στο νερό της σταυροειδούς κολυμβήθρας, χρίστηκαν, μυρώθηκαν και δεν πρόκειται να ξεχάσουν την ημέρα αυτή, γιατί ξεκίνησε μια καινούργια ζωή.

Από το νερό του Βαπτίσματος βγήκαν αναγεννημένα και το έδειχναν, κρατώντας άσπρες λαμπάδες στα χέρια τους. Το Άγιο Πνεύμα αοράτως με το νερό τούς έδωσε πνευματική πλέον διάσταση.

Και το ένιωσαν. Και το χάρηκαν τα παιδάκια. Άλλωστε ήταν προετοιμασμένα, αφού είχε προηγηθεί κατήχηση. Το αποφάσισαν, ναι τα ίδια το αποφάσισαν, με την παρότρυνση, βέβαια των γονέων τους, να ομολογήσουν το Χριστό, αψηφώντας μήπως στοχοποιηθούν σε μια πολυθρησκευτική κοινωνία και με διάθεση να αντέξουν τις συνέπειες του να πουν και να φωνάξουν ότι Τον πιστεύουν και Τον αγαπούν και ότι είναι δικός Τους.

Σταθεροποίησαν το βηματισμό τους στα ίχνη του Χριστού. Και από εδώ και πέρα το μέλημά τους πρέπει να είναι να μη χάσουν ούτε για μια στιγμή την επαφή τους με το Θεό.

Γιατί μέσα από αυτή την επαφή, πετυχαίνουν κάτι σημαντικό. Κρατάνε ζωντανή την ψυχή τους και την προστατεύουν ταυτόχρονα από θανατηφόρες παγίδες, που είναι πολλές.

Μέσα από αυτή την επαφή με το Θεό παίρνουν θάρρος, ώστε να ξεπερνάνε το φόβο μέσα τους και γύρω τους και να μην οπισθοχωρούν και να μην κάμπτονται στην πλημμυρίδα και την πίεση του κακού.

Ο Χριστός, η πηγή της ειρήνης και της χαράς, ελευθερώνει από κάθε είδους τυραννία.

ΠΗΓΗ

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα