Βαρύ πρόστιμο σε Κυπρίους φοιτητές στην Πάτρα για «συγχρωτισμό» κατά την διαμαρτυρία τους για τις εξελίξεις στα Βαρώσια Αμμοχώστου

Πρόστιμο σε Κύπριους φοιτητές στην Πάτρα για την αντίδρασή τους ενάντια στις κινήσεις του κατοχικού στρατού με την διάνοιξη μέρους της περίκλειστής ζώνης της Αμμοχώστου

Οι Κύπριοι φοιτητές στην Πάτρα του Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Πάτρας διοργάνωσαν μια εκδήλωση καταδίκης για το Βαρώσι, με τίτλο «ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ» και τους επιβλήθηκε πρόστιμο λόγω συγχρωτισμού.

Οι φοιτητές τραγουδούσαν κάθε λεπτό για μία ολόκληρη ώρα, για την Αμμόχωστο, το τραγούδι με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελληνοκυπρίων, με την ελπίδα της επιστροφής, «Χώμα που περπάτησα».

Αν και φορούσαν μάσκα κατά τις εκδηλώσεις εκτιμήθηκε πως είχαν προκαλέσει συγχρωτισμό στην πλατεία και αστυνομικοί επέδωσαν στον φοιτητικό σύλλογο, πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ, όπως αναφέρει η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα thebest.gr.

Η εκδήλωση

 Η εκδήλωση των Κύπριων φοιτητών πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου, πρόσφατα ωστόσο έγινε γνωστή η εξέλιξη της επιβολής προστίμου για τη συγκέντρωση στην πλατεία Αχαιών Πεσόντων Κύπρου στην περιοχή της Αγυιάς.

Στην πλατεία έγινε κατάθεση 46 κεριών στο μνημείο της πλατείας συμβολίζοντας τα 46 χρόνια της παράνομης κατοχής της μισής μας Πατρίδας από τον τουρκικό στρατό.

Στη συνέχεια, οι Κύπριοι φοιτητές τραγούδησαν κάθε λεπτό και για μια ολόκληρη ώρα – 60 φορές – για την Αμμόχωστο, το τραγούδι με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελληνοκυπρίων με την ελπίδα της επιστροφής, «Χώμα που περπάτησα». Στη συνέχεια, σχημάτισαν έναν κορεό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και σχημάτισαν το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 46 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ».

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/336361_prostimo-3000-eyro-se-kyprioys-foitites-stin-patra-gia-ekdilosi-gia-tin-ammohosto

 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα