ΑΥΤΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ

ANASTASH

Ο Ιησούς Χριστός με δυο λέξεις, «αγαπάτε αλλήλους», κατέλυσε τα δεσμά της δουλείας – ένα ευγενές όραμα της ανθρωπότητας που δεν είχε γίνει εφικτό μέχρι την έλευσή Του. Με τις παραβολές, τα διδάγματα, τα θαύματα, τη σταυρική θυσία και την Ανάστασή Του θεμελίωσε τη χριστιανοσύνη, έναν τρόπο ζωής μυστηριακής λατρείας και αντιμετώπισης του θανάτου, που δεν θα εγκαταλείψει τον κόσμο μας μέχρι τα στερνά του. Είναι ο γιος του Θεού. Γι’ αυτό ο λόγος Του αποτελεί ακατάλυτο συμβόλαιο, που δεν εκπνέει με το πέρασμα των καιρών.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πρόσωπα που προφασίζονται ότι υπερασπίζονται «ανθρωπιστικές» αξίες, μιλούν πολύ και ακατανόητα και το αποτέλεσμα των έργων τους πάντοτε είναι αρνητικό. Ουδέν καλό έχουν προσκομίσει ως πειστήριο της ορθοφροσύνης τους.

Υπόσχονται μια πρόοδο, την οποία αδυνατούν να περιγράψουν με σαφήνεια στον λαό. Προωθούνται από δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από την εξαθλίωση πληθυσμών, τη φτωχοποίηση λαών, πολέμους και σκοτεινές οικονομικές δραστηριότητες. Ανεβαίνουν τα σκαλιά της εξουσίας και προβάλλονται από τα ΜΜΕ με σχεδόν ανεξήγητη ευκολία. Ανήκουν σε όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις. Μπορεί σε κάποια ήσσονος σημασίας ζητήματα να έχουν επιμέρους διαφορές, αλλά σε ό,τι αφορά τον σκληρό πυρήνα της συγκρότησης του έθνους ταυτίζονται.

Η παράδοση, η Ιστορία, η γλώσσα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και -πάνω απ’ όλα- η Εκκλησία αποτελούν διαχρονικούς στόχους τους.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα μεταξύ της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Αυτό το μοτίβο της συμπεριφοράς τους καθίσταται ευδιάκριτο ακόμη και στους μη παρατηρητικούς πολίτες. Οι «προοδευτικοί» παρουσιάζουν το φως της αγάπης του Κυρίου ως σκότος και αναχρονισμό. Επιτίθενται με σύστημα και επιμονή στη σχέση των Ελλήνων με την ορθόδοξη πίστη και στη σύνδεση της Εκκλησίας με τους κρατικούς θεσμούς. Από το σύνολο των σχέσεων της ιεραρχίας της Εκκλησίας και του απλού κλήρου με τους πολίτες επιλέγουν κάποια αρνητικά και υπερπροβάλλουν όσα εκείνοι υποθέτουν ότι θα εξυπηρετήσουν την κατασυκοφάντηση της πίστης μας.

Τώρα, το εγχείρημα που αποπειρώνται να φέρουν σε πέρας είναι η παύση της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία. Αν και η επιχειρηματολογία τους είναι έωλη και άσχετη με τα ελληνικά θέσμια, οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της Νέας Τάξης τούς παρουσιάζουν σαν τη φωνή της λογικής, επιλέγοντας να λησμονήσουν ότι αυτές οι φωνές μάς οδήγησαν σιδηροδέσμιους στα θανάσιμα κάτεργα του Μνημονίου και της ξενοκρατίας.

Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζουν ότι πάλι θα αστοχήσουν. Η ενότητα Ορθοδοξίας – Ελλάδας είναι αδιάσπαστη. Οι δύο… συνιστώσες της ύπαρξής μας είναι πολύ ισχυρές για να αλωθούν από τέτοιου είδους ανθρώπους.

http://www.madatoforos.com