ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ : Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΙΕΡΗ

      Ο αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά ότι ήρθε η ώρα να αντιληφθούν οι τραπεζίτες ότι δεν πρέπει μόνο να συμμετέχουν στα κέρδη, αλλά και στις ζημιές. Ήρθε η ώρα, τόνισε, να αντιληφθούν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις, που στη χώρα μας είναι οικογενειακές και στηρίζουν την πραγματική οικονομία, πρέπει να στηριχθούν και να ζήσουν.

      Ακόμη, πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να μιλούμε μόνο για επιμήκυνση του χρέους της Ελλάδας, αλλά να συζητήσουμε σοβαρά την ανάγκη επιμήκυνσης των χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

      Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης, εξέθεσε στον αρχιεπίσκοπο με λεπτομέρειες τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι περίπου 68.000 έμποροι από την αρχή της κρίσης, αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

      Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι διπλάσιοι οι επιχειρηματίες που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και στερούνται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

      Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους η Εκκλησία θα μπορούσε να βοηθήσει τους εμπερίστατους εμπόρους.

      Ο αρχιεπίσκοπος, όμως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, ρωτήθηκε και για το ζήτημα να καταργηθεί η αργία της Κυριακής.

      Ο Ιερώνυμος είπε ότι η Κυριακή είναι ημέρα ιερή. Αλλά, συγχρόνως, είναι και ημέρα που δίδει την ευκαιρία ένωσης της οικογένειας, της διατήρησης της παράδοσης, της κουλτούρας και των αξιών μας. Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η επιτυχία της Ευρώπης είναι η σύνθεση της διαφορετικότητας.

      Επίσης, χαρακτήρισε για άλλη μία φορά «παραμύθι» τα περί αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας, της οποίας το θολό τοπίο πρέπει να ξεκαθαριστεί, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να βοηθηθούν οι νέοι που πλήττονται από την ανεργία.

      Μάλιστα, τόνισε ότι προτίθεται να φέρει το εν λόγω θέμα στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ενώ κατάληξε μιλώντας για την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους νέους να βρουν δουλειά και να παραμείνουν στην Ελλάδα.

      Ενδεχομένως, εξέφρασε τη σκέψη, να μπορούσαν να δοθούν σε όσους φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα εκτάσεις από την Εκκλησία, για να τις καλλιεργούν και βεβαίως, τόνισε, αυτό μπορεί να γίνει υπό τον όρο να συνδράμει και η Πολιτεία.

(πηγή: ethnos.gr)