Περιφέρεια της Ιταλίας ανέπτυξε «βραχιολάκι» για τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης

Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία ανέρχονται πλέον σε 30.911, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα είναι 221.216.

Η βορειοδυτική ιταλική περιφέρεια της Λιγκούρια μαζί με το Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (IIT), με έδρα τη Γένοβα, δημιούργησαν ένα «έξυπνο βραχιόλι», ονόματι iFeel-You.

Το συγκεκριμένο βραχιολάκι, σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους πολίτες να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος του IIT, Τζόρτζιο Μέτα, στην παρουσίαση της νέας αυτής τεχνολογίας που βρίσκονταν και ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Τζιοβάνι Τότι, επισήμανε ότι: «Σε αυτή την δύσκολη περίοδο, πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας. Έτσι, ως Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό βραχιόλι για τη μέτρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης, που είναι πολύ πιο ακριβής από οποιαδήποτε εφαρμογή που υπάρχει στα κινητά».

Ακόμη, ο κ. Μέτα πρόσθεσε ότι το βραχιόλι δεν εντοπίζει τη γεωγραφική τοποθεσία, καθώς δεν διαθέτει GPS, επομένως δεν παραβιάζει την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ενώ μόνο όταν ένα άλλο άτομο που φορά το ίδιο βραχιόλι πλησιάζει πολύ κοντά, το iFeel-You δονείται.

Πηγή

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα