Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας απορρίπτει την έκτρωση «δυνητικά» ανάπηρων παιδιών

Σχόλιο: Διεθνώς διάφοροι «ακτιβιστές» προσπαθούν δια της δικαιοδοτικής οδού να διευρύνουν το πλαίσιο της επιτρεπόμενης-αποποινικοποιημένης έκτρωσης… Στα Ανώτατα Δικαστήρια πολλών κρατών δίνονται μάχες κυριολεκτικά «ζωής και θανάτου»…

To Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε την αποποινικοποίηση εκτρώσεων αγεννήτων παιδιών που πιθανόν πάσχουν από κάποια αναπηρία επειδή οι εγκυμονούσες μητέρες τους πάσχουν από τον ιό Zika.

Στην Βραζιλία η έκτρωση είναι αποποινικοποιημένη ιατρική πράξη σε περίπτωση κινδύνου της ζωής της μητέρας, αν πάσχει το έμβρυο από ανεγκεφαλία και στην περίπτωση του βιασμού.

Παρόλαυτά, ακτιβιστές προσπάθησαν να διευρύνουν την αποποινικοποιημένη έκτρωση και στις μητέρες που πάσχουν από τον μεταδιδόμενο από κουνούπια ιό Zika. O ιός πιστεύεται ότι μπορεί να συνδέεται με ασθένειες όπως η μικροκεφαλία, η οποία προκαλεί την γέννηση μωρών με ασυνήθιστα μικρό κεφάλι και πιθανότητες καθυστερημένης εγκεφαλικής ανάπτυξης.

O Raphael Camara, ιατρός-μαιευτήρας στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Rio de Janeiro, αναφέρθηκε σε μια έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών κατά την οποία λιγότερα από 1 στα 20 αγέννητα παιδιά μολυσμένων μητέρων θα επηρεαστούν αλλά και στην περίπτωση αυτή αντιμετωπίζουν ήπια προβλήματα.

Το 2016 διεξήχθη δημοσκόπηση από το Ινστιτούτο Datafolha και διαπιστώθηκε ότι το 58 % των Βραζιλιάνων πολιτών δεν συμφωνούν με την έκτρωση στην περίπτωση που η μητέρα έχει μολυνθεί από τον ιό Zika και η πλειοψηφία τους επίσης απορρίπτει την έκτρωση στην περίπτωση μικροκεφαλίας.

Πληροφορίες από: https://www.christian.org.uk/news/brazil-rejects-attempt-to-legalise-abortion-for-potentially-disabled-babies/