Λιτανείες απαγορεύονται, παραλίες ανοίγουν!

Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να ανοίξουν οργανωμένα πλέον οι χώροι, όπου θα μπορέσουν να βρεθούν οι πολίτες που θα επιλέξουν που θα επιλέξουν να κάνουν το μπάνιο τους.

Υπάρχουν επίσης συζητήσεις για επανεκκίνηση των μετακινήσεων σε όλα τα νησιά. Όπως έχει ανακοινωθεί, στις 18 Μάϊου αίρεται ο περιορισμός για μετάβαση εκτός νομού και έτσι από τη Δευτέρα θα είναι εφικτή κάθε μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και προς την Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο που πέρασε, οι Αθηναίοι κατέφυγαν στις μη οργανωμένες παραλίες για να δροσιστούν, έχοντας προμηθευτεί δικό τους εξοπλισμό (καρέκλες ή ξαπλώστρες, ομπρέλες και πετσέτες, καθώς και τα απαραίτητα αναψυκτικά, και σνακ).

Ιδιαίτερη κίνηση καταγράφτηκε στις παραλίες στον Άλιμο, στη Γλυφάδα, στο Καβούρι, τον Λαιμό, τον Μαραθώνα, το Σχινιά και τη Λούτσα.

Οι συστάσεις για λουομένους και μέτρα σε παραλίες

Η νέα καμπάνια “Μένουμε Ασφαλείς”, που αντικατέστησε το “Μένουμε σπίτι” στην πρώτη άρση των μέτρων, μάς δίνει συμβουλές για την επίσκεψή μας στην παραλία. Συγκεκριμένα μάς προτρέπει να προτιμάμε, εάν γίνεται να πάμε καθημερινή, αφού ο κόσμος είναι λιγότερος.

Επιπλέον θα πρέπει να κρατάμε την απαιτούμε κοινωνική απόσταση των δύο μέτρων, ενώ χρειάζεται να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Επομένως πρέπει να προσέχουμε πού θα στήσουμε την πετσέτα μας. Η ενημέρωση της καμπάνιας καταλήγει με το μήνυμα “Δεν βάζουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας σε κίνδυνο”.

Πηγή

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα