Ο μεγαλοδύναμος ιερέας, η δίωξη του και η επιλεκτική δικαιοσύνη

                                                                                                                                      Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια… Κι αυτό αφορά την εκκλησία, την πολιτεία, τη δικαιοσύνη, αλλά και κάθε εκπρόσωπο αυτών. Όπως και όλους μας! Ασφαλώς συμπεριλαμβάνω τα ΜΜΕ, καθώς και τους εκπροσώπους τους.

Το να εκφράσει κάποιος την άποψή του για τόσο ευαίσθητα θέματα, όπως είναι η Πίστη, η Θεία Κοινωνία και η δημόσια Υγεία, σαφώς και αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι. Και δεν θα έπαιρνα θέση για έναν άνθρωπο -και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ιερέα του Αγ. Νικολάου στο Κουκάκι-, για τον οποίο δεν θα είχα άποψη. Αν δεν τον ήξερα προσωπικά. Όχι ως φίλο. Αλλά ως ιερέα και ΑΝΘΡΩΠΟ!

Ο παπα-Γιώργης, εδώ και 20 χρόνια -του οποίου τη δράση, τον χαρακτήρα, το μεγαλείο ψυχής, την πίστη και την αγάπη για τον Θεό και τον Άνθρωπο, όπως και την προσφορά του στην κοινωνία και δη στους φτωχούς όλου του κόσμου (κυριολεκτώ), χωρίς ρατσιστικές αντιλήψεις, τη γνωρίζω, προσωπικά-, είναι ο προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου.

Ο πατήρ-Γιώργης, καθημερινά χαλάει το glamorous στο Κουκάκι, όπως χαλούσε την αισθητική της περιοχής στον Φιλοπάππου, γιατί βοηθά με κάθε τρόπο τους φτωχούς και τους άστεγους.

Ο πατέρας Γεώργιος, όμως, αν κοιτούσε τα δήθεν, τις αισθητικές και τα glamorous, δεν θα ήταν ο «παπάς των φτωχών». Δεν θα φρόντιζε, από το 2002, εκατοντάδες ανθρώπους που ζητούν τη βοήθεια του, γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες (ανέργους, πολυτέκνους, αστέγους και μικροσυνταξιούχους), διοργανώνοντας συσσίτιο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου προσφέρονται 300 γεύματα κάθε μέρα, όλο τον χρόνο!

Έχοντας συνομιλήσει μαζί του, άρα έχοντας γνώμη για την παιδεία και τη μόρφωσή του, είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είχε κάνει άλλες επιλογές στη ζωή του, μιας και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ακόμη και καριέρα μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να ήταν ένας άριστος δικηγόρος. Δεν ξέρω ποιας κατηγορίας δικηγόρων… Εξαρτάται και πάλι, τι είδους δικηγορία θα έκανε.

Θα μπορούσε να επέλεγε να ήταν δικαστικός. Σαν τον εισαγγελέα που παρενέβη και έστειλε την αστυνομία να τον συλλάβει Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από τον Ιερό Ναό!

Και πάλι, όμως, η καριέρα του θα εξαρτιόταν από το τι δικαστικός θα ήθελε να είναι…

Ο πατέρας Γεώργιος, σίγουρα, πάντως, είμαι πεπεισμένος ότι δεν άντεχε να άνηκε στην κατηγορία αυτών που στήνουν παραδικαστικά κυκλώματα. Που αθωώνουν βιαστές ανηλίκων ή και που εμπορεύονται ναρκωτικά. Δεν θα κοιμόταν τα βράδια, αν ήξερε ότι κάποιος οργάνωσε απαγωγή, αρπαγή ή και ξυλοδαρμό, με απώτερο σκοπό την απειλή ζωής ανθρώπου.

Δεν θα του ήταν εύκολο να τιμωρήσει, αλλά και επουδενί να αθωώσει, άρα να συγκαλύψει τερατουργήματα με προσωπεία καλών επιφανών, οι οποίοι, μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας, όπως έκαναν και κάνουν οι μαφιόζοι σε κάθε χώρα του πλανήτη, δαπανούν τεράστια κονδύλια προς χάριν της κάλυψης όσων κακουργημάτων διαπράττουν…

Ο πατέρας Γεώργιος, θα μπορούσε να μην είχε έξι παιδιά να θρέψει, αλλά δύο, τρία. Θα μπορούσε να μην έχει λιτή ζωή, αλλά ακριβή και εγκόσμια, όπως τόσων άλλων νομιμοφρόνων κληρικών, ειδικά των επιφανών.

Δεν θα πλήρωνε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ευπαθών ανθρώπων. Δεν θα πλήρωνε τα φροντιστήρια τόσων και τόσων παιδιών, γιατί οι γονείς τους δεν αντέχουν οικονομικά αυτό το βάρος.  Δεν θα καλλιεργούσε μόνος του ένα κτήμα στην Κόρινθο για να στηρίζει τα συσσίτια της ενορίας του.

Θα πει κανείς, μα από τη τσέπη βάζει τόσα χρήματα; Όχι. Τα βρίσκει από δωρεές, χωρίς διαπραγματεύσεις, ανταλλάγματα και συμβιβασμούς. Χωρίς εκπτώσεις από την Πίστη του. Με αγώνα που κάνει νυχθημερόν. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, το μέλημα του είναι να μπορεί να βοηθάει. Με διαφάνεια και αυταπάρνηση, προσφέρει τα πάντα!

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα, που δεν μπορούν να γραφτούν τώρα, δεν έφτασαν ποτέ για να κάνουν τον παπά-Γιώργη, θέμα στα μίντια. Άλλωστε, ούτε και ίδιος το επεδίωξε. Ουδέποτε ζήτησε κάτι τέτοιο. Ακόμη και όταν οι πολιτικοί τον προσεγγίζουν, λόγω της επιρροής που έχει στον κλήρο της ενορίας του, το μόνο που ζητά είναι να βοηθήσουν τους φτωχούς, με διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Δυστυχώς, κάποιοι στο όνομα της πανδημία του κορωνοϊού, η οποία κάθε ώρα που περνά όλο και αποκαλύπτεται ότι αποτελεί μέρος ενός βιολογικού πολέμου που αποβλέπει σε υποχρεωτικές μεταβολές στη ζωή των ανθρώπων, έχουν την απαίτηση να στερούνται οι Πιστοί ακόμη και τη Θεία Κοινωνία.

Μα, θα πει κανείς, μπορούσε να γίνει αλλιώς; Φυσικά! Όπως όταν πάμε να αγοράσουμε τρόφιμα. Η Θεία τροφή για τον Πιστό έχει μεγαλύτερη αξία. Ειδικά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Αναστάσεως του Κυρίου. Η δε πολιτεία όφειλε να φρονήσει το πως…

Αλλιώς οι κυβερνώντες να τολμήσουν να αμαρτάνουν… Να πουν ευθαρσώς δημόσια, όπως όσοι είναι άθεοι αριστεροί (τους οποίους την ιδεολογία σέβομαι, αλλά δεν ασπάζομαι, ενώ τους αναγνωρίζω την ειλικρίνεια) ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται και από τη Θεία Κοινωνία.

Γιατί όταν χρησιμοποιείς την προκάλυψη της πανδημίας και επιβάλλεσαι στους Πιστούς (στην πραγματικότητα με μένος μόνο κατά των Χριστιανών) που νιώθουν ότι έχουν απόλυτη ανάγκη τη Θεία Κοινωνία, μόνο δημοκρατία δεν ονομάζεται. Τα δε περί δημόσιας Υγείας, θα πρέπει να αποδειχτούν. Γιατί δεν αρκεί να λένε ότι λένε οι επονομαζόμενοι ειδικοί, όταν δεν ξέρουμε τον τρόπο που ζουν… Ειδικά, όταν υπάρχουν αρκετές Novartis… Κι ακόμη περισσότερο, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, φέρει στα μέλη του επιστήμονες που βρέθηκαν σε οικονομικές λίστες φαρμακοβιομηχανιών… Σαν αυτή που έχει μετοχές ο Μπιλ Γκέιτς.

Κι αν αυτοί ήταν ένα μολυσμένο σώμα του ΠΟΥ, το οποίο αποβλήθηκε, ο οργανισμός θα πρέπει να μας αποδείξει ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι… Ειδικά όταν προηγήθηκαν οι εγκληματικές οδηγίες περί κορωνοϊού, τις οποίες ακόμη και ο συμπαθέστατος επιστήμονας και αγαπημένος των ελληνικών και διεθνών μίντια, Σωτήρης Τσιόδρας, υιοθετούσε -μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2020- σε δημόσιες συνεντεύξεις του!

Στο ερώτημα, υπάρχει κορωνοϊός, που σκοτώνει ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη; Απαντώ ευθέως ΝΑΙ. Τα υπόλοιπα είναι επιστημονικής φαντασίας…

Το θέμα, όμως, είναι ποιοι τον έσπειραν στον πλανήτη και που αποβλέπουν; Σύντομα θα απαντηθούν κι αυτά τα ερωτήματα, αλλά θα είναι αργά για την ανθρωπότητα. Για τις ελευθερίες του ανθρώπου.

Για αυτό, καλό θα είναι, όσοι δεν είναι μέσα στο παιχνίδι αυτό (με το αζημίωτο), να βασανίζουν λίγο περισσότερο τις αποφάσεις και τις παρεμβάσεις τους. Να είναι ειλικρινείς στους πολίτες.

Στο ερώτημα, ποιον εμπιστεύομαι περισσότερο, μεταξύ του «παπά Γιώργη των φτωχών», του «Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου των 4 εκατ. ευρώ» που προσφάτως έλαβε προκαταβολή 400.000 ευρώ για το αμφισβητούμενο έργο των ΜΚΟ της Εκκλησίας, τον Τσιόδρα, τον ΠΟΥ -και τους επιστήμονες της παγκόσμιας κοινότητας-, τον Πρωθυπουργό, γενικά τους πολιτικούς, την ελληνική δικαιοσύνη, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, απαντώ: τον ΠΑΤΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟ! Γιατί καθημερινά μάς αποδεικνύει με ποιον είναι, σε τι Πιστεύει και τι πρεσβεύει…

Οι υπόλοιποι, κρίνονται και αυτοί, καθημερινά, από τα έργα, τα λάθη και τις αμαρτίες τους…

Και για να λογαριαζόμαστε, μεταξύ της Θείας Κοινωνίας -που δεν μου επιβάλει κανένας- και του εμβολίου -που θέλουν να επιβάλουν με βραχιολάκι και τσιπάκι διά νόμου-, επιλέγω τη Θεία Κοινωνία! Την οποία δεν την αξίζω, αλλά Πιστεύω!

 

Για όσες και όσους δε βιαστούν να με λογοκρίνουν, τους εύχομαι να βουτήξουν πρώτα τη γλώσσα και το δάχτυλο στο μυαλό τους. Να μάθουν για ποιον ομιλούν… Αλλά και να συγχωρεθούν όταν το πλήρωμα του χρόνου τούς φέρει στην ανάγκη να επικαλεστούν τον Θεό… Γιατί μεγάλα λόγια, από δήθεν μεγάλους και επιφανείς, στη ζωή μου άκουσα πάμπολλα και από πάμπολλους. Ευτυχώς ουδέποτε πίστεψα. Άλλο εμπιστοσύνη… κι άλλο Πίστη!