Μνήμη δικαίου, παπα Γιώργη Σκρέκα (φώτο)

Η οφειλόμενη τιμή αποδόθηκε το πρωί του Σαββάτου σε ένα από τα μαρτυρικά θύματα του εμφυλίου πολέμου, στη γεννέτειρά του, τη Μεγάρχη.

Τελέστηκε Θεία Λειτουργία και ακολούθως, χοροσταντούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου, μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του παπα Γιώργη Σκρέκα, ο οποίος παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο τη Μεγάλη Παρασκευή του 1947. Έδωσαν το παρών, σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, παιδιά κι εγγόνια του. Ο κ. Χρυσόστομος μίλησε με λόγους γλυκιάς παρηγορίας για τους συγγενείς και για το μεγαλείο του παπα Γιώργη που εισήλθε στη βασιλεύουσα Εκκλησία μέσα από το μαρτυρικό του πέρασμα από τη γη.

Γεννημένος στη Μεγάρχη  το 1910 ο παπα Γιώργης Σκρέκας παντρεύτηκε την Ευθυμία Ντούμα με την οποία απέκτησε εφτά παιδιά (Ιωάννη +, Στέφανο +, Βασίλη, Ανδρέα, Αχιλλέα, Γιώργο+, Αικατερίνη +) χειροτονήθηκε πρεσβύτερος το 1938 και διακόνησε αρχικά στο Νικλίτσι (σημερινό Καλονέρι), στα Κρανιά και από το 1944 στη Μεγάρχη.  Διακόνησε με πάθος του Ιερό Θυσιαστήριο κηρύττοντας το Θείο Λόγο μέχρι την εσχάτη ώρα. Αιωνία του η μνήμη.

 

TRIKALAVOICE