Μένουμε Άνθρωποι (Β΄ μέρος)

 

Του Άλκη Τζαφέρου 

 

 

Πρόσφατα στα σχόλια μιας ανάρτησης στο Youtube διαβάσαμε:

«Κοιτάξτε μας απλά. Όλα καταρρέουν, όλα γυρίζουν ανάποδα. Οι γιατροί καταστρέφουν την υγεία, οι δικηγόροι την δικαιοσύνη, οι ψυχίατροι καταστρέφουν τα μυαλά, οι επιστήμονες την αλήθεια., τα μεγαλύτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταστρέφουν την αλήθεια, θρησκείες καταστρέφουν την πνευματικότητα και οι κυβερνήσεις καταστρέφουν την ελευθερία».

Το σχόλιο έγινε με αφορμή  την ανάρτηση του B. Gates, Scanning for answers to a pandemic.

Kαι ένα άλλο σχόλιο συμπλήρωνε: «Ο Bill Gates (ένας μηχανικός πληροφορικής) επιτρέπεται να μιλάει για τον Сovid-19,  αλλά οι γιατροί λογοκρίνονται από το You Tube; Aν δεν βλέπετε το πρόβλημα, τότε είστε μέρος του προβλήματος».

Μέσα από  τα δύο αυτά σχόλια αποτυπώνεται ένα πολύ σοβαρό ερώτημα: Ποιά είναι η μετάλλαξη που έχει γίνει  στην κοινωνία μας και πώς αυτή επήλθε; Στο προηγούμενό μας άρθρο με τίτλο: «Μένουμε άνθρωποι- Μέρος Α΄» αναφερθήκαμε στο διαζύγιο Επιστήμης και Θεολογίας που έγινε στα μέσα του 19ου αιώνα, καταλήγοντας σε μια Γυμνή Επιστήμη, στερημένη Αρετής και άρα Ανθρωπιάς.

Ας δούμε σήμερα από πιο κοντά την υπόθεση ενός από τους πρωταγωνιστές των πρωτοβουλιών  ελέγχου του πληθυσμού στις μέρες μας ξεκαθαρίζοντας   εξαρχής ότι η ορθοδοξία δεν καλλιεργεί το  μίσος για οποιονδήποτε άνθρωπο, όσο αμαρτωλός και αν αποδειχθεί. Αλλά  δεν διστάζει να επισημάνει πότε απομακρυνόμαστε από το θέλημα του Θεού για τον άνθρωπο.

 

 

ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ

 

Κατά τον 19ο αιώνα οι υλιστικές ιδέες που γεννήθηκαν μέσα στη Γαλλική Επανάσταση  άρχισαν να διαδίδονται μέσα από μυστικές ή και νόμιμες εταιρείες που απέκτησαν πρόσβαση στις Κυβερνήσεις,  αλλά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα και σε ορισμένους επιστημονικούς συλλόγους.  Μέσα από αυτό το πλέγμα σχέσεων μια σειρά από ανθρώπους κατάφεραν να αποκτήσουν κύρος και βραβεία ώστε να μπορούν να μιλούν ως «αναγνωρισμένοι» ειδικοί. Τα βραβεία Νόμπελ έπαιξαν συχνά τον ρόλο αυτό.  

Τα παιδιά αυτών των ανθρώπων κατά τον 20ο αιώνα κατέλαβαν νευραλγικές θέσεις σε όλους τους τομείς εξορίζοντας μέσα από την εξουσία που κατείχαν όποιον αντιστεκόταν στις απόψεις τους. Από τα τέλη του 20ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας τα εγγόνια αυτών των ανθρώπων φιλότιμα προσπαθούν να υλοποιήσουν τα οράματα των παππούδων τους. Γι’ αυτό το σκηνικό μοιάζει τόσο ζοφερό.

Για παράδειγμα ο Βill Gates εκ κοιλίας μητρός θηλάζει το γάλα  της Planned Parenthood, της οργάνωσης που προώθησε τον έλεγχο των γεννήσεων σε όλο τον κόσμο μέσα από ενέργειες άλλοτε εθελούσιες και άλλοτε καταναγκαστικές, συχνά τρομακτικές.

Ο πατέρας του William Gates  ήταν μεγαλοδικηγόρος και πρώην Πρόεδρος της οργάνωσης Planned Parenthood που σήμερα  διαθέτει περισσότερες από 600 γυναικολογικές κλινικές στις ΗΠΑ και οργανώσεις σε 180 χώρες.

Ο ίδιος ο πολυεκατομμυριούχος είπε σε συνέντευξή του στον Bill Mayers στις 5/9/2003 στην εκπομπή NOW εξηγώντας το ενδιαφέρον του για τον έλεγχο  του πληθυσμού:

«Ο μπαμπάς μου ήταν επικεφαλής της Planned Parenthood. Kαι  ήταν πολύ αντιφατικό το να είσαι εμπλεκόμενος με αυτό. Και τόσο συναρπαστικό. Στο βραδινό τραπέζι οι γονείς μου μοιράζονταν μαζί μας τα πράγματα που έκαναν. Και μας μεταχειρίζονταν σαν ενηλίκους, μιλώντας για όλα αυτά».

Πώς ένα παιδί γαλουχημένο με τις απόψεις της Planned Parenthood για τον έλεγχο του πληθυσμού, θα μπορέσει σήμερα να κατανοήσει πόσο μακριά είναι αυτές οι απόψεις από το σχέδιο του Θεού είναι απορίας άξιον. Πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος ο Πάπας έχει εκδώσει οδηγία για την μείωση των γεννήσεων με «θετικές» ενέργειες. Kαι πόσο μπορεί να εμπιστευθούμε το ζήτημα της υγείας στα χέρια του γόνου της Planned Parenthood; Οπωσδήποτε ένας χριστιανός ορθόδοξος δεν θα παραλείψει να προσεύχεται για την μετάνοια του κάθε ανθρώπου, όπως ο άγιος Σιλουανός προσευχόταν για την μετάνοια των μπολσεβίκων. Αλλά μέχρι αυτό να συμβεί, ας είμαστε προσεκτικοί.

 

Το ερώτημα είναι: ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Πηγές:

https://openlysecular.org/freethinker/bill-gates/

Scanning for answers to a pandemic, Bill Gates, Υοu tube

Global Population: History, Geopolitics, and Life on Earth,  Alison Bashford, Columbia University Press, 1963. (Περιέχει πλούσια βιβλιογραφία).

Scientific Lazzaroni, Wikipedia

Nathan Reingold, Science in Nineteenth-Century America (1964)

Axel Jansen, Alexander Dallas Bache: Building the American Nation through Science and Education in the Nineteenth Century (2011).

 

Για το Α Μέρος δείτε το  εδώ

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα