ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

KENTRO ELLHNIKOY POLITISMOY1

Μόσχα, 05 Αυγούστου 2013

 

            Αγαπητοί φίλοι,

           

Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαιρετική επιτυχία όλων των σπουδαστών του Κ.Ε.Π. στις προσφάτως διεξαχθείσες εξετάσεις για τη λήψη του πιστοποιητικού Ελληνομάθειας, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Για όλους όσους διδάσκονται την ελληνική, ανέκαθεν ετίθετο το ζήτημα πιστοποιητικού ελληνομάθειας, αναγνωρισμένου από την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας εφήρμοσαν τη χορήγηση διεθνούς πιστοποιητικού ελληνομάθειας, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (με έδρα τη Θεσσαλονίκη).

Στη Ρωσία, όπου οι ελληνικές σπουδές τυγχάνουν ιδιαίτερης ανταπόκρισης και αποδοχής, όπου ένθερμοι Έλληνες και Φιλέλληνες ασχολούνται με τη γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό της Χώρας μας, όπου η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας αποτελεί παράδοση, η δυνατότητα ενός τέτοιου πιστοποιητικού παραμένει επίκαιρη και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του διδασκόμενου κοινού.

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας με επιστολή τους από 26 Ιανουαρίου 1999 εξουσιοδότησαν την Έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov» να διεξάγει τις ανάλογες εξετάσεις πιστοποίησης ελληνομάθειας για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το 2013 οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 14-15 Μαΐου στη διεύθυνση: Moscow, Vorobyevi gori, Moscow State University, 1st building of human sciences, # 1051.

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού προέβη, το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, σε σύσταση ειδικού τμήματος προετοιμασίας για την Ελληνομάθεια, συνεργαζόμενο με τον εξειδικευμένο φιλόλογο- γλωσσολόγο κύριο Αργύριο Μιχαήλ, ειδικά προσκεκλημένο για τις ανάγκες του εν λόγω τμήματος. Καταρτίστηκε ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας, στο οποίο συνυπολογίστηκαν οι ιδιαιτερότητες του προγράμματος Ελληνομάθειας, η εμπειρία και το υλικό εξετάσεων των προηγούμενων ετών, το επίπεδο γνώσεων των σπουδαστών μας. Είναι μεγάλη χαρά για όλους εμάς να συνειδητοποιούμε ότι όλοι οι σπουδαστές του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις και θα τους χορηγηθεί το πιστοποιητικό της Ελληνομάθειας.  

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στους μαθητές του Κ.Ε.Π. για την επιτυχία τους, στον εκπαιδευτικό μας κ. Αργύριο Μιχαήλ για την αφοσίωση, το ζήλο και τον επαγγελματισμό του, στην Έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Lomonosov» για την πολυετή συνεργασία, καθώς και στο Ινστιτούτο Πολιτισμολογίας για τη σύμπραξη και αρωγή του στη διοργάνωση των μαθημάτων και την εξασφάλιση του χώρου διεξαγωγής των μαθημάτων.

Επισυνάπτονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων, όπως εκδόθησαν από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

 

Με εκτίμηση,

Δώρα Γιαννίτση

 

EJETASEIS1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EJETASEIS2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EJETASEIS3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EJETASEIS4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EJETASEIS5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EJETASEIS6