Κατέρρευσε η τηλεκπαίδευση: “Έπεσε” το σύστημα online διδασκαλίας!

Υποχρεωτική είναι από σήμερα και για τρεις εβδομάδες η τηλεκπαίδευση στα γυμνάσια και τα λύκεια ωστόσο, με το «καλημέρα» το σύστημα κατέρρευσε παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, πως είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι στο υπουργείο.

Αν και το υπουργείο Παιδείας είχε μήνες να προετοιμαστεί από το πρώτο lockdown, σε περίπτωση που χρειαζόταν μελλοντικά να εφαρμοστεί και πάλι η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, τελικά όπως φάνηκε τα προβλήματα ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας ώρα.

Σύμφωνα με αναφορές γονέων, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο διαδίκτυο, με πολύ χαμηλές ταχύτητες, αλλά και προβλήματα στη σύνδεση με το σύστημα.

Αν και οι μαθητές προσπαθούν να μπουν στην εφαρμογή Webex Meetings, τους «πετάει» έξω αναγράφοντας στο μήνυμα πως παρουσιάστηκε πρόβλημα στην σύνδεση.

Έπειτα, από επικοινωνία που είχε το documentonews.gr με το υπουργείο Παιδείας, οι αρμόδιοι ανέφεραν ότι γίνονται προσπάθειες να διορθωθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με ανεπίσημη πληροφόρηση, ενημέρωσαν ότι υπάρχει πανευρωπαϊκό πρόβλημα στη CISCO, κάτι που επηρεάζει και το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αποτελεί ερώτημα το αν ήταν σε γνώση του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής η λειτουργικότητα της πλατφόρμας. Κι αυτό επειδή σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών και εκπαιδευτικών, πριν από περίπου δέκα ημέρες έπεσε με λιγότερους από 1.000 συμμετέχοντες το Webex της πολυεθνικής Cisco σε φορέα που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Τα ερωτήματα για την ετοιμότητα των «επιτελικών» υπηρεσιών πληθαίνουν.

Πηγή: documentonews.gr

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΔΩ 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα