ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ – ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ – ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Μ. Αλεξάνδρου 49

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, 6-9 μμ

Εφευρέσεις ελλήνων ερευνητών που αφορούν τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την..

παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας, την ιατροφαρμακευτική έρευνα και τη διαχείριση αποβλήτων θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση με θέμα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ –ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ» που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Μ. Αλεξάνδρου 49), τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, 6-9 μμ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την προβολή καινοτόμων ιδεών, ιδιαίτερα τεχνικών εφευρέσεων, και την κοινωνική αναγνώριση αυτών και των δημιουργών τους.

Στην εκδήλωση θα γίνουν 42 ανακοινώσεις από δικαιούχους ευρεσιτεχνιών (μέλη του διδακτικού – ερευνητικού προσωπικού του Α.Π.Θ. και άλλους εφευρέτες –ιδιώτες και επιχειρήσεις- από την Θεσσαλονίκη και τους όμορους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας) και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πολλές από τις εφευρέσεις και ευρεσιτεχνίες εφαρμόζονται ήδη στο εξωτερικό ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μία απ αυτές που θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση και αφορά στη διαχείριση πυρηνικών αποβλήτων, πρόκειται να εφαρμοστεί στις ΗΠΑ.

Όλες οι ευρεσιτεχνίες που θα παρουσιαστούν έχουν αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί και περιγράφονται περιληπτικά στο δελτίο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

 

http://makpress.blogspot.com/2013/01/blog-post_7718.html