Είμαστε οι σύγχρονοι Νενέκοι;

Αγαπητοί συνέγκλειστοι,

Θα ήθελα πρόθυμα, περήφανα και με ακραίο ενθουσιασμό να εορτάσω φέτος την επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία και την αποτίναξη του Οθωμανικού Ζυγού, που μέσω αγώνων αυταπάρνησης και στέρησης κι αυτής ακόμη της ζωής τους, θέλησαν να μας χαρίσουν  οι επαναστατημένοι τότε, εμφανείς και αφανείς ήρωες του 1821. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ. Διότι, πώς θα μπορούσα άλλωστε, όντας εγκλεισμένη σε αόρατο ψηφιακό κελί που ελέγχει και κατευθύνει την κάθε μου κίνηση και ανάσα; Πώς θα μπορούσα, φορώντας τον ατιμωτικό φερετζέ που παραπέμπει ακριβώς σε συνθήκες διαβίωσης παρόμοιες με αυτές του οθωμανικού ζυγού; Πώς θα μπορούσα να αναφωνήσω ‘’ Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά’’ φιμωμένη και λογοκριμένη; Πώς θα μπορούσε το παιδί μου να υψώσει περήφανα την Ελληνική Σημαία, ως Σημαιοφόρος, φορώντας τις αόρατες ψηφιακές αλυσίδες του ανεπαισθήτως επερχόμενου μετανθρωπισμού; Πώς δικαιολογούν οι δάσκαλοι (της νεολαίας γδαρτάδες που κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες) τη διδασκαλία της μαζικής υποδούλωσης και υποτέλειας των παιδιών και μαθητών τους και την υποθήκευση του μέλλοντός τους χάριν της, και δι΄αυτών επιτρεπομένης δεσμωτικής ψηφιακής ‘’αναβάθμισής’’ τους; Αλήθεια, πόση αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια νιώθουμε άπαντες οι σύγχρονοι νεοέλληνες για το ελεύθερο και αδούλωτο φρόνημα που θέλησαν να μας κληροδοτήσουν οι ένδοξοι πρόγονοί μας, ενώ κείμεθα, όχι τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι, αλλά καθυποταγμένοι και παραδομένοι άνευ όρων και άνευ ιστορικής μνήμης στον κεκαλυμμένο σύγχρονο ραγιαδισμό;

Χαμένος κόπος λοιπόν; Όλα για το τίποτα; Για να καταλήξουμε εκεί όπου βρισκόταν προ επαναστάσεως οι προπάτορές μας; Ή μήπως για να αυτογελαζόμαστε και εξευτελιζόμαστε με θεάσεις γελοίων και κατάπτυστων κακοποιήσεων των εθνικών μας συμβόλων από ανιστόρητους και ελεεινούς ασεβείς και πνευματικούς αρουραίους; Για να θεώμεθα την εσκεμμένη δολοφονία της ελληνικής μας γλώσσας και τον αφανισμό του ένδοξου πολιτισμού μας και την υποβάθμισή του στο επίπεδο της  Coca-Cola και των τοιούτων συναφών;

Και εμείς τσιμουδιά! Κι εμείς, κοιτάμε το έδαφος! Κι εμείς, αφηνόμαστε να οδηγούμαστε στον ατιμωτικό ‘’εορτασμό’’ της Επανάστασης του 1821, με ‘’την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και την εφαρμογή τους στον επιχειρησιακό τομέα με τη δημιουργία Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης, για να μπει η Ελλάδα στην αιχμή του δόρατος της παγκόσμιας τεχνολογικής πρωτοπορίας!’’ .

 Αυτός ο σημερινός ‘’εορτασμός’’ συμπίπτει με τον ευτελισμό του σύγχρονου μεταμνημονιακού ‘Ελληνα πολίτη μέσα από μισθούς πείνας (όταν υπάρχουν), από έκτακτα επιδόματα (από δάνεια) λόγω αναγκαστικών αναστολών και λουκέτων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη (η οποία θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο λόγω ακριβώς των ειλημμένων αποφάσεων φορέων της αόρατης ελίτ για εισβολή των ψηφιακών μοντέλων εργασίας με αυτόματη σύγχρονη εκδίωξη και εξωβελισμό του ανθρώπινου δυναμικού ως περιττού και ασύμφορου).

 Η ελευθερία για την οποία αγωνίστηκαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας με την (αν)ελευθερία που επίσημα προωθείται, όχι μόνο ατιμάζει και προσβάλλει τη μνήμη τους, αλλά αποτελεί ύβριν, που με τον πλέον ανέντιμο και ιερόσυλο τρόπο εργαλειοποιείται ο αιματοβαμμένος αγώνας τους υπέρ ελεύθερης Πατρίδας, στρέφοντάς τον με έναν διαστροφικό μηχανισμό εναντίον των γνησίων απογόνων τους, υφαίνοντας τον ιστό της υποδούλωσης, εξαθλίωσης και ταπείνωσής τους. Το τρίπτυχο, τυποποίηση-ομογενοποίηση-συμμόρφωση, είναι, θεωρώ, προαποφασισμένο, ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πειραματικά εδώ και δεκατρείς (13) μήνες, φορώντας την μάσκα της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

 Ας μου επιτραπεί να καταθέσω, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγώνες των ενδόξων προγόνων μας, αφού το παιδί μου απαγορεύεται να υψώσει την γαλανόλευκη στη Χώρα του, το προσωπικό μου καταστάλαγμα έπειτα από κάποια χρόνια αναζήτησης, έρευνας και εμπειριών, προσβλέποντας πάντα στο αίσιο και λαμπρό μέλλον των επόμενων γενεών:

Στο πνευματικό πεδίο, η οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού είναι από αιώνων ήδη δεδομένη. Δεν χρειάζεται ανάδειξη! Οι βάσεις όλων των επιστημών, με αφετηρία την Φιλοσοφία, την Λογική, την Ψυχολογία, την Ηθική, την Πολιτειολογία, την Οικονομική , την  Αστρονομία, τα Μαθηματικά, τη Γεωμετρία, την Ιστορία, την Ιατρική, την Φυσική, την Χημεία κλπ., όλων, ετέθησαν από τους προγόνους μας, από την Αρχαία Ελληνική Σκέψη. Γι΄αυτό και όλες οι επιστήμες διατηρούν σε όλες τις κύριες τουλάχιστον, ξένες γλώσσες την ελληνική τους ονομασία. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι, παντού στον κόσμο. Υπενθυμίζω τους δύο λόγους που εκφώνησε ο Ξενοφών Ζολώτας το 1957 και το 1959, στο πλαίσιο των ετήσιων συναντήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας (ο Ζολώτας διατελούσε τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος) στα αγγλικά, χρησιμοποιώντας ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ (πλην των άρθρων και συνδέσμων).

 Από την προϊστορία και συμβολική μυθολογία, η εξελικτική πορεία των Ελλήνων μαρτυρούσε πως τίποτα δε γινόταν τυχαία, από τα Ομηρικά έπη και τα αρμονικά φιλοτεχνημένα αγάλματα, μέχρι τη δομή των κοινωνιών και των πόλεων-κρατών. Το γήινο βάθρο της Ελλάδος είναι από λαμπερή πέτρα και ο ‘Ελληνας ο λαμπερός και ηλιόφωτος κάτοικός της στενά και άρρηκτα συνδεδεμένος μαζί της. Γι΄αυτό και ανά τους αιώνες επικρατεί ως νικητής, με όποιο τίμημα, παρά τους άνισους αριθμητικά πολέμους και αγώνες που κλήθηκε κατά καιρούς να δώσει, από τους μηδικούς και τον απελευθερωτικό του 1821, μέχρι τους Βαλκανικούς, Μ. Ασίας, Β’ Π.Π. Ξυπνούσαν οι μνήμες από γενιά σε γενιά που τον συνέδεαν με το παρελθόν του. Η γενναιότητα ψυχής και αναστήματος μεταλαμπαδεύεται κι αυτή από γενιά σε γενιά, ξεπερνώντας ή αγνοώντας κάθε δυσκολία, πόλεμο και σκοταδισμό.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΝΤΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΙΣ ΔΟΥΛΕΥΣΟΜΕΝ; (Ευριπίδης).

Μετά τιμής

Αργυρώ Τέγουτζικ, Ειρηνοδίκης-Πταισματοδίκης.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 24/3/21 23:00