ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Α.Π.Θ

MAUHMATA

Θεοδώρα Αβαγιανού

 

ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης, διοργανώνει το αγγλόφωνο πρόγραμμα “Learning about Orthodox Theology – Past and Present”, Μελετώντας την Ορθόδοξη Θεολογία-παρελθόν και παρόν”.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μελέτη της Ορθόδοξης Θεολογικής παράδοσης, μέσω μαθημάτων όπως η Δογματική, Πατρολογία, Εκκλησιαστική Ιστορία, η βιβλική ερμηνευτική σύμφωνα με τη πατερική παράδοση αλλά και με τις σύγχρονες μεθόδους και αντιλήψεις περί του τομέα αυτού.

Τα μαθήματα θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα και έχουν σκοπό να βοηθήσουν οποιονδήποτε θέλει να αποκτήσει γενικές γνώσεις για την ορθόδοξη θεολογική παράδοση. Θα διαρκέσουν από 1 έως 19 Ιουλίου και θα γίνουν στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα δίνει στους σπουδαστές 5 διδακτικές μονάδες. Τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους και μοναστήρια της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων κοντινών περιοχών. 

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η καθηγήτρια κα. Δήμητρα Κούκουρα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του προγράμματος : http://diaviou.auth.gr/summer_school_theology

 

 

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα