Φίλοι ΕΡΩ Πάτρας: Ανάδειξη Ιστορικού Πεζοπορικού Μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού 2022 – 10/9/22

1ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  (7η  Αυγούστου 2022)
 
“Ανάδειξη Ιστορικού Πεζοπορικού Μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού 2022” 
 
ΣΑΒΒΑΤΟ  10  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022  (το  πρωί) στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων.
 
Το σωματείο  ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ Πατρών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Καλαβρύτων και τοπικούς φορείς και συλλόγους    διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δράση αφιερωμένη στον Εθνεγέρτη  Παλαιών Πατρών Γερμανό με τίτλο:
«ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 2022».
Μια δράση που αναδεικνύει το ιστορικό  μονοπάτι  που περπάτησε ο Εθνεγέρτης π. Πατρών Γερμανός στη μετακίνηση του από Πάτρα προς Καλάβρυτα και στην επιστροφή.
Πεζοπορούμε μέσα στο θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον του Παναχαϊκού όρους  και στο φαράγγι του Σελινούντα ποταμού, γνωρίζουμε  περιοχές και τοπωνύμια στα οποία διαδραματίστηκαν από το 1821 μέχρι το 1827 σημαντικά ιστορικά/στρατιωτικά  γεγονότα με πρωταγωνιστές καπεταναίους, οπλαρχηγούς, ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.
Η δράση περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 2 πεζοπορικών διαδρομών και εκδήλωση (μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας) στην Ι.Μ. Μακελλαριάς με ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ  και  παραδοσιακούς χορούς. 
Ζήσε τη μοναδική εμπειρία της φύσης και γνώρισε την ιστορική/πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής σου.
Η μεταφορά των πεζοπόρων και άλλων συμμετεχόντων στην εκδήλωση  θα γίνει  με λεωφορεία που παρέχουν δωρεάν οι διοργανωτές.
Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση μετά τον Δεκαπενταύγουστο και για τις δηλώσεις  συμμετοχής  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να εξασφαλίσετε θέσεις στα λεωφορεία (περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων θέσεων).
 
Πληροφορίες Κων/νος Κωνσταντακόπουλος  konstadako@gmail.com