Σε απόγνωση οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει επάρκεια και οι τιμές είναι χαμηλές, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πώληση των αγαθών – Μεγάλη μερίδα των πολιτών δυσκολεύεται να αγοράσει τα απαραίτητα.
 
Καθημερινή μάχη δίνουν οι καταναλωτές για να εξασφαλίσουν τα βασικά είδη διατροφής. Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ μέρα τη μέρα αυξάνονται ενώ αναμένεται και νέο κύμα ανατιμήσεων στις τιμές των προϊόντων μέσα στο Φεβρουάριο. Περιορισμένες είναι οι αγορές ακόμα και από τις λαϊκές αγορές με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες του κλάδου να ζητούν τη στήριξη από την πολιτεία για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν.
 
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει επάρκεια και οι τιμές είναι χαμηλές, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πώληση των αγαθών. Μεγάλη μερίδα των πολιτών δυσκολεύεται να αγοράσει τα απαραίτητα.

Αρκετοί είναι οι καταναλωτές που μετρούν κάθε ευρώ, ψωνίζουν λιγότερες ποσότητες ενώ υπάρχουν και εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν και οι επαγγελματίες αναγκάζονται όπως λένε είτε να κάνουν σκόντο, ακόμη και να βγάλουν τεφτέρι.

Εφιάλτης τα έξοδα υποστηρίζουν έμποροι και παραγωγοί, έχουν γίνει περισσότερα από τα έσοδα ενώ ο τζίρος τους μειώνεται λόγω περιορισμένης κατανάλωσης, μάλιστα κάποιοι σκέφτονται ακόμη και να χρησιμοποιούν κοινό όχημα αλλά και πάγκο.

Οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν την οικονομική στήριξη της πολιτείας για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Πηγή: ertnews