Το Αργυρό Βραβείο για την Ελλάδα και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

ΤΟ ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ECOTROPHELIA EUROPE 2020

ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

 

Η ελιά, τα προϊόντα και παραπροϊόντα είναι η αιχμή του δόρατος της ελληνικής γεωργίας. Με κατάταξη ως τρίτη παραγωγική δύναμη στον κόσμο, με δυνατότητα παραγωγής 80% extra παρθένο ελαιόλαδο, που είναι μοναδικό
ποσοστό στον κόσμο, μας εφιστά την προσοχή να προσέξουμε την καλλιέργεια περισσότερο. Η παρουσία πολυφαινολών,  με κατοχυρωμένο ισχυρισμό υγείας στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθιστά το προϊόν πλέον αξιόλογο. (Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη πραγματοποίησε δύο ενημερώσεις σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα το 2019 επί του Θέματος με ομιλητή τοκ καθηγητή κο Μαγιάτη Προκόπιο). Να δώσει ο Θεός να τολμήσουμε για τους πνευματικούς και υλικούς θησαυρούς του τόπου μας.