Με αφορμή δημοσιογραφικές  καταγγελίες Τούρκου συνδικαλιστή (του Σενέρ  Ελτσίλ)  ότι η δημογραφική κατάσταση στα κατεχόμενα έχει αλλάξει δραστικά υπέρ των εποίκων  και την απορία του τί είδους εκλογές είναι που γίνονται στα κατεχόμενα αφού οι Τουρκοκύπριοι είναι μόνο μια μικρή μειοψηφία (15% λέει), η Αδούλωτη Κερύνεια έχει να δηλώσει τα ακόλουθα και καλούμε τον κόσμο, και πολιτικούς να σημειώσουν τις παρατηρήσεις μας:

  • Ο Τουρκος συνδικαλιστής έχει δίκαιο. Αυτή η αλλοίωση  που καταγγέλλει, όμως δεν δημιουργήθηκε τώρα αλλά ισχύει εδώ και δεκαετίες. Ισχύει από το 2004 οπότε η  Βρετανική Διπλωματεία  μας παγίδεψε να πάμε σε ξεχωριστά Δημοψηφίσματα για το σχέδιο ΑΝΝΑΝ, διότι γνώριζε  για την πλειοψηφία των εποίκων και ήταν σίγουρη για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα.   Σήμερα απλά το ποσοστό μεταξύ Τ/Κ  και εποίκων έχει μεγαλώσει πολύ.
  • Η Βρετανική Διπλωματία δεν θα έσπρωχνε γαι ξεχωριστά Δημοψηφίσματα ενόσο θα ψήφιζαν μόνο Τ/Κ  ή οι κατα πλειοψηφία  Τ/Κ
  • Γιαυτόν ακριβώς τον λόγο, η Αδούλωτη Κερύνεια υπέδειξε από τότε  αμέσως μετά το Δημοψήφισμα ότι οι Τουρκοκύπριοι ήταν μειοψηφία και   μάλιστα  ότι εκείνη η μειοψηφία ήταν που ψήφισε ΟΧΙ  στο σχέδιο ΑΝΝΑΝ  με ποσοστό 26%.   Θυμίζουμε ότι τότε   στα κατεχόμενα ψήφισαν 144000  ψηφοφόροι  σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα που κυκλοφόρησαν τότε.   Οι Τουρκοκύπριοι από τότε, από 120000 που βρέθηκαν στις αγκάλες της «μητέρας Τουρκίας» το 1974,  είχαν, μέχρι το 2004,  μείνει μόνο 55-60 χιλιάδες αφού οι υπόλοιποι είχαν ενθαρρυνθεί  να φύγουν  στο εξωτερικό   για να μην είναι εμπόδιο στα Τουρκικά σχέδια και αφού δεν μπορούσαν, όπως έλεγαν, να ζήσουν με την κατοχή και τους έποικους.  Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει στατιστικά περίπου και το   ποσοστό   26%   που ψήφισε  ΟΧΙ. Γιαυτό και η Αδούλωτη Κερύνεια έλεγε από τότε ότι το σχέδιο ΑΝΝΑΝ και η φιλοσοφία του είχε απορριφθεί και στις δύο πλευρές της γραμμής ΑΤΤΙΛΑ. Απορρίφθηκε από ολόκληρο τον Κυπριακό Λαό.
  • Δυστυχώς οι Ηγέτες μας της τότε εποχής πειθαρχημένα παρασιώπησαν το πραγματικό γεγονός για να δικαιολογείται η συνέχεια της πορείας προς ολοκλήρωση του  προμελετημένου και προσυμφωνημένου σχεδίου διχοτόμησης της Κύπρου, στη βάση και των δεδομένων που δημιούργησε η Τουρκική εισβολή και κατοχή.
  • Αυτό το γεγονός της σιωπηρής αύξησης των εποίκων   βαρύνει  τις  εκάστοτε Κυβερνήσεις και τους  πολιτικούς  ταγούς μας  οι οποίοι  άφησαν το θέμα εποίκων στα σκοτάδια της μυστικής Διπλωματίας, με δικαιολογίες αστήρικτες. Ακόμη και όταν παλαιότερα τέθηκε το θέμα  (Επί κ. Γιαννάκη Μάτση Ευρωβουλευτή τότε) με μελέτες ουσιαστικές για πάταξη του Εποικισμού  και εισήγηση να αναλάβει ο ΟΗΕ να κάμει καταγραφή  πληθυσμού στα κατεχόμενα, ώστε, να καταγραφεί  επίσημα τότε, η παράνομη ροή των εποίκων, δημιουργώντας και τις προϋποθέσεις  ελέγχου της κατάστασης, όλοι γύρισαν την πλάτη στο θέμα, προφανώς καθυπόδειξη των «σοφών» και «συνετών» συνωμοτών κατά της Κύπρου και του Λαού μας.

Αυτά και πολλά άλλα που δεν έγιναν για το μεγάλο έγκλημα του εποικισμού που αφέθηκε στα αζήτητα από τους εκάστοτε Ηγέτες μας, μπορούν να λεχθούν. Το γεγονός ότι πέρασαν 50 χρόνια για να ανακινούνται τέτοια θέματα  πρέπει να τρομάζει κάθε Κύπριο πατριώτη το ερώτημα:  πόσα άλλα άραγε θέματα που αφορούν το Κυπριακό και  κρύβονται στα σκοτεινά συρτάρια της μυστικής Διπλωματίας που επιβάλλεται από τους Εμπόρους των Εθνών;;;

Είναι δικαίωμά μας να μάθουμε επιτέλους.

ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΗΝΕΙΑ