ΣΦΕΒΑ Κόνιτσα 25 Ιουλίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΦΕΒΑ                                                Κόνιτσα  25 Ιουλίου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 23-25 Ιουλίου 2010, στην Ιερά Μονή    Ταξιαρχών Γκούρας στο Αηδονοχώρι Κονίτσης, το ετήσιο Σεμινάριο Στελεχών της ΣΦΕΒΑ υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

 

΄Εγινε επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος και επαναβεβαιώθηκε η θέση ότι το Βορειοηπειρωτικό συνιστά ενεργό εθνικό ζήτημα, το οποίο συναρτάται άμεσα τόσο με την πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών όσο και με τα γενικότερα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας στη Βαλκανική και τη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη.

 

Η ΣΦΕΒΑ θεωρεί την επικείμενη απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία το 2011, κομβικό σημείο για την περαιτέρω πορεία του εθνικού μας θέματος και καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση, τα Βορειοηπειρωτικά Σωματεία και τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς σε εγρήγορση, προκειμένου να καταδειχθεί η πραγματική πληθυσμιακή δύναμη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

 

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε το υψηλό φρόνημα των μελών μας  και η  απόφασή μας να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον Αγώνα για την πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου.

 

 

Το Κεντρικό Δ.Σ.