ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

 

 

Προς κ. Γεώργιο Παπανδρέου,

Υπουργό Εξωτερικών και Πρωθυπουργό της Ελλάδας

 

Εξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ,

 

Αυτή η επιστολή αποστέλλεται λόγω των πολύ αρνητικών εξελίξεων όσο αφορά το Σκοπιανό θέμα κατά την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).

 

Όπως διαπιστώνετε η ΠΓΔΜ χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονική» Προεδρία στο λογότυπο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την Υφήλιο παρακολουθούν τις συστηματικές διαχρονικές ενέργειες των Σκοπιανών για τη δημιουργία της μόνης «Μακεδονικής» εθνότητας, μεθοδικά αποκλείοντας τη χρήση του επιθέτου Μακεδονικός/ή/ό από την Ελλάδα. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις φαίνεται να έχουν αποδεχθεί αυτή την κατάσταση με τη διαρκή ανεκτικότητα, απουσία και ενδοτικότητα στις Σκοπιανές επιδιώξεις. Η απομάκρυνση από το διεθνές φόρουμ του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και η διάλυση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης συνέβαλλε στη δημιουργία de facto προϋποθέσεων.

 

Μέσω του προγράμματος της «Μακεδονικής» Προεδρίας που έθεσε η ΠΓΔΜ, αναμφισβήτητα στο μέλλον θα θέσει και ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οπωσδήποτε θα προωθήσουν το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της «υφιστάμενης» δήθεν μειονότητας στη Δυτική Μακεδονία και το δικαίωμά τους να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» στην Ελλάδα, ιδρύοντας άμεσα την «Μακεδονική εθνικότητά» τους και έτσι αποκλείοντας εμάς τους Μακεδόνες να διατηρήσουμε την ιστορία μας και την κληρονομιά μας.

 

Πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει μεθοδικότητα και εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς. Έχουμε επανειλημμένως ζητήσει να περάσει ψήφισμα με ονομαστική ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το οποίο θα τονίζει πως η Ελλάδα αναγνωρίζει ως Μακεδονική ταυτότητα αποκλειστικά και μόνον την ταυτότητα του Ελληνισμού της Μακεδονίας και ότι δεν αποδέχεται επ’ ουδενί λόγω την χρήση του επιθέτου Μακεδονικός-ή-ό ή οποιαδήποτε παρόμοιο όρο από τους Σλάβους της ΠΓΔΜ.

 

Ζητούμε επίσης το ψήφισμα αυτό να σταλεί σε όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου, στον OΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και να δημοσιευτεί στον Παγκόσμιο Τύπο και να γίνει επίσημη καταγγελία στη Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη χρήση του αρχαίου Ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας από τους Σλάβους των Σκοπίων. Ζητούμε όπως η Ελλάδα απαιτήσει την χρήση του όρου «Προεδρία της ΠΓΔΜ».

 

Πιστεύομε ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ολιγωρία του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας ο οποίος πρέπει να καταλάβει την δραματική κατάσταση στην οποία μας έφερε η ολιγωρία αυτή, η αδράνεια και ο εφησυχασμός.

 

Με εκτίμηση,

 

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής-Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος-Πρόεδρος Επιτροπής των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου

 

Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος

 

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος

 

Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος

 

Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος

 

Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών-Δημήτρης Μποζιρικίδης, Πρόεδρος

 

Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου-Πάνος Δ. Σπηλιάκος, Πρόεδρος

 

Μακεδονικές οργανώσεις και τμήματα Ελλάδας-επικοινωνία Αντώνης Δασκόπουλος

 

 

Κοινοποίηση: Μέλη της Βουλής των Ελλήνων