ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Είναι γεγονός ότι η ανθρωπότητα βιώνει σήμερα τη χειρότερη και εφιαλτικότερη πνευματική σύγχυση όλων των εποχών. Η πνευματική κατάπτωση δεν έχει προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Η απρόσμενη στροφή του σημερινού ανθρώπου προς τη θρησκεία, δεν είναι υγιής θρησκευτικότητα, αλλά νοσηρή ψυχική κατάσταση η οποία εμφορείται από πρωτοφανή  μυστικισμό και ο αποκρυφισμό. Αιτία η εγκαθίδρυση στην ανθρωπότητα του εφιαλτικού παγκόσμιου αποκρυφιστικού πλέγματος της διαβόητης λεγομένης  «Νέας Εποχής του Υδροχόου»,η οποία εισήγαγε τον κόσμο στη χειρότερη πλάνη της ιστορίας του.  Αποτέλεσμα αυτού  η εμφάνιση τα τελευταία χρόνια πολλών χιλιάδων αιρέσεων και κακοδοξιών, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα του ψεύδους και της απάτης. Πολλές από αυτές  χαρακτηρίζονται ως καταστροφικές διότι επιδρούν καταστροφικά στα πρόσωπα και την κοινωνία.

Η δράση των καταστροφικών αιρέσεων στη ζωή του συγχρόνου ανθρώπου είναι καταλυτική. Το ίδιο καταλυτική είναι και στη δομή της σύγχρονης οικογένειας. Γι’ αυτό και ανησυχούμε ιδιαίτερα όλοι όσοι ασχολούμαστε με το πρόβλημα των αιρέσεων.

Η «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»

Για να κατανοήσουμε την ύπαρξη και τη δράση των νεοφανών καταστροφικών αιρέσεων  είναι απαραίτητο να πούμε λίγα λόγια για το σύγχρονο εφιαλτικό αποκρυφιστικό πλέγμα της «Νέας Εποχής», η οποία μπήκε δυναμικά στη ζωή της ανθρωπότητας. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πολυποίκιλο κίνημα το οποίο θεμελιώθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τους πρωτεργάτες της Θεοσοφίας και κυρίως τη διαβόητη ιδρύτρια του θεοσοφικού κινήματος πνευματίστρια Έλενα Μπλαβάτσκυ. Αυτή «στεγάζει» στο σύνολό της την παγκόσμια σύγχρονη πλάνη και κακοδοξία, διότι βασική της αρχή είναι το σατανικό δόγμα ότι «όλες οι θρησκείες οδηγούν στην αλήθεια»! Είναι ένα αόρατο δίκτυο παραθρησκευτικών οργανώσεων σ’ όλο τον κόσμο από ινδουιστικές, βουδιστικές, γκουρουϊστικές, νεογνωστικές, ψυχολατρείες, «θετική σκέψη», μασονία, θεοσοφία, νεοειδωλολατρία, νεοσατανισμός, μαγεία, αστρολογία, υπνωτισμός, πνευματισμός, σουφισμός, «εναλλακτικές θεραπείες», «πολεμικές τέχνες της Ανατολής» κ.ά. καθοδηγούμενες από ένα αόρατο συνωμοτικό επιτελείο, κατόρθωσαν να συνενώσουν όλες τις κακόδοξες και αντιχριστιανικές ιδέες και να κατασκευάσουν ένα κολοσσιαίο εκτρωματικό πνευματικό κίνημα, το οποίο ονόμασαν «Νέα Εποχή», θέλοντας να το αντιδιαστείλουν από την υποτιθέμενη «παλαιά εποχή» δηλαδή την χριστιανική εποχή.  Τον σκληρό πυρήνα της Νέας Εποχής αποτελούν ολοκληρωτικού χαρακτήρα ομάδες, που αποκρύπτουν τους πραγματικούς των σκοπούς και δρουν πίσω από ένα παραπλανητικό προσωπείο.

Η «Νέα Εποχή» κατασκευάστηκε για να κτυπήσει το Χριστιανισμό και γι’ αυτό βρήκαν μέσα σε αυτή στέγη όλες οι ακραίες κακοδοξίες της ανθρώπινης ιστορίας, από τις πιο πρωτόγονες πίστεις, ως τις σύγχρονες εξωφρενικές. Υπάρχει χώρος σε αυτή για κάθε ψεύδος. Στην ιδεολογία της Νέας Εποχής βρήκε εκπλήρωση η αρχέγονη αμαρτωλή επιθυμία του πεσόντος ανθρώπου να γίνει από μόνος του θεός.

Κύρια πρακτική της «Νέας Εποχής» είναι ο αποκρυφισμός και η μαγεία. Η σύγχρονη αναβίωση ακραίων μορφών αποκρυφισμού, είναι αναμφίβολα έργο δικό της. Ως πολύτιμα εργαλεία για την εδραίωσή της χρησιμοποιεί και προβάλλει τις απειράριθμες αιρέσεις για να προκαλέσει σύγχυση και το χειρότερο να χτυπήσει και να αποδυναμώσει το χριστιανισμό και ιδιαιτέρα την Ορθοδοξία μας, η οποία στέκεται το μόνο σοβαρό εμπόδιο για την εδραίωση της πλανητικής παντοκρατορίας της και ιδιαίτερα για τη δημιουργία της εφιαλτικής Πανθρησκείας, την οποία οραματίζονται εδώ και πολλά χρόνια όλοι οι αποκρυφιστές και οι εχθροί της Εκκλησίας του Χριστού και η οποία θα είναι συνένωση όλων των θρησκειών σε ένα τερατώδες σχήμα.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Όπως σε όλο τον κόσμο έτσι και στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται εκατοντάδες ή και χιλιάδες αιρέσεις. Πολλές από αυτές χαρακτηρίζονται ως καταστροφικές επειδή στη δράση τους καταγράφονται εγκληματικές ενέργειες και αναφέρονται με τη διεθνή ονομασία σέκτες. Εκτός από τις γνωστές μας αιρέσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά, των Πεντηκοστιανών, των Μορμόνων, των Αντβεντιστών κλπ, με τη γνωστή διαβρωτική τους δράση, εισέβαλε στη χώρα μας μεγάλο πλήθος σεκτών του αποκρυφιστικού νεοεποχίτικου πλέγματος. Οι περισσότερες από αυτές ανήκουν στην κατηγορία των καταστρεπτικών λατρειών. Αυτές μαζί με τις χιλιάδες των μάγων, των αποκρυφιστών, των μέντιουμ, των αστρολόγων, των «σχολών» πολεμικών τεχνών της γιόγκα κλπ αποτελούν μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση. Άγνωστος αριθμός ορθοδόξων αδελφών μας μπλέκονται στα δίχτυα τους, με ολέθρια αποτελέσματα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Με το πρόσχημα της θρησκευτικής ελευθερίας, προσηλυτίζουν ανύποπτους συνανθρώπους μας και τους καθιστούν άβουλα όργανά τους. Με δολώματα όπως «αυτογνωσία», «σωτηρία του κόσμου» και «λύτρωση από επερχόμενα δεινά», πείθουν τα θύματά τους να εγκαταλείψουν γονείς, συζύγους και παιδιά, να διακόπτουν τις σπουδές τους, να παραιτούνται από την εργασία τους, να παραχωρούν περιουσιακά στοιχεία στην οργάνωση και ακόμα να εργάζονται σκληρά σε αυτή  χωρίς κανένα μισθό.

Οι λατρείες αυτές υποκινούνται από ισχυρά κέντρα του εξωτερικού, ενώ συχνά διευθύνονται από «Μεσσίες» που διαδίδουν ότι έχουν θεϊκή αποστολή (Αβατάρ).

Για την καλλίτερη κατανόηση των καταστροφικών αιρέσεων τις χωρίσαμε σε διάφορες ομάδες ανάλογα με τη μορφή, τις πρακτικές και τις επιδιώξεις τους. Όμως  παρ’ όλες τις διαφορές μεταξύ τους υπάρχει ένας καταπληκτικός σύνδεσμος που τις ενώνει, ιδιαίτερα όταν κάνουν επίθεση στο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της αγίας Του Εκκλησίας.  Ας δούμε κάποιες από αυτές τις ομάδες:

1ο Θρησκευτικές ομάδες

Πολλές σέκτες έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα, δηλαδή είναι οργανωμένες θρησκευτικές κοινότητες με ιεραρχία, ιδιαίτερο λατρευτικό τυπικό και εορτές. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οι πολυπληθείς ομάδες του ευρύτερου προτεσταντικού χώρου, όπως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, οι Μορμόνοι, οι Αντβεντιστές της Εβδόμης Ημέρας, οι Πεντηκοστιανοί, και άλλοι. Πολλές γκουρουιστικές ομάδες ανήκουν στις θρησκευτικές σέκτες, όπως η οργάνωση Χάρε Κρίσνα, με ναούς, βωμούς και βραχμάνους ιερείς. Στις θρησκευτικές σέκτες θα μπορούσαμε να εντάξουμε και την νεοειδωλολατρία, η οποία εμφανίστηκε τελευταία στο προσκήνιο και ευθύνεται για μια άνευ προηγουμένου φονταμενταλιστική τακτική και πρακτική. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ σοβαρή κοινωνική και πνευματική παρενέργεια, καθότι εδώ και είκοσι χρόνια υπάρχει και αναπτύσσεται στη χώρα μας ένα εύρωστο νεοπαγανιστικό κίνημα δεκάδων αρχαιολατρικών

οργανώσεων, οι οποίες αναβιώνουν την αρχαιοελληνική θρησκευτική παράδοση. Ασκούν λατρευτικές τελετουργίες, κατά κανόνα σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και στην ύπαιθρο. Κύρια χαρακτηριστικά τους είναι το απίστευτο μίσος κατά του Χριστιανισμού και ημών των χριστιανών, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια και αυτής της φυσικής μας εξόντωσης και το απίστευτο ψεύδος και η παραχάραξη της ιστορίας και των πηγών. Το πρόβλημα αυτό είναι δυστυχώς δυναμικά εξελισσόμενο.

2ο Θεραπευτικές ομάδες

Η διαβόητη «Νέα Εποχή» αμφισβητεί τις μεγάλες επιστημονικές δυνατότητες της σύγχρονης κλασσικής ιατρικής επιστήμης και έφερε στο προσκήνιο αμφίβολες πρακτικές των σαμάνων ασιατών, τις οποίες ονομάζει μορφές «εναλλακτικής ιατρικής», όπως είναι η ομοιοπαθητική, η ρεφλεξολογία, το ρείκι, ο βελονισμός, κ.α. με αμφίβολα ή και καταστρεπτικά αποτελέσματα. Έχει εντάξει στην ολιστική της θεώρηση και την υγεία, τη συνέδεσε με τον αποκρυφισμό και τη δράση των αποκρύφων δυνάμεων, οι οποίες, κατ’ αυτή, ευθύνονται για τις ασθένειες και μπορούν να χαρίσουν την υγεία στους ασθενείς. Μέσα  από αυτή τη συλλογιστική εμφανίστηκαν πλήθος αποκρυφιστικών σεκτών οι οποίες ισχυρίζονται ότι μπορούν να κάνουν θεραπείες, και μάλιστα αυτές που δεν επιτυγχάνονται με την κλασσική ιατρική. Απίθανοι «θεραπευτές» ισχυρίζονται ότι κατέχουν υπερφυσικές δυνάμεις και πως μπορούν να κάνουν θαυμαστές θεραπείες. Μάλιστα για να γίνονται πιστευτοί στήνουν σκηνικά σε μεγάλες συγκεντρώσεις, όπου κάνουν ψεύτικες θεραπείες.. Πολλές «θεραπευτικές» ομάδες συναντάμε τελευταία και στο χώρο του προτεσταντισμού. Πριν δύο περίπου χρόνια ρωσίδα αποκρυφίστρια εξαπατούσε αφελείς στην Αθήνα. Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες θεραπευτικές σέκτες, όπως την «Αστάρα», την «Άσραμ», την Aura Soma (αύρα του σώματος) της Βίκυ Γουόλ που συνδέεται με την Καμπάλα, τα Ταρό και την Κινέζικη λεγόμενη «θεραπεία πνευματικής απόκρισης».  Επικίνδυνες είναι επίσης οι ινδουιστικές πρακτικές «τσάκρας», καθώς και η «αγιουρβέδα», που έφερε στη Δύση ο διαβόητος γκουρού Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, σύμφωνα με την οποία γίνεται χρήση επικίνδυνων βαριών μετάλλων, όπως του μόλυβδου και του υδράργυρου. Η άσκηση της γιόγκα έχει αποδειχτεί ότι εγκυμονεί κινδύνους για την ψυχοσωματική υγεία. Παρ’ όλα αυτά χιλιάδες γυμναστήρια, ακόμη και δημόσιες υπηρεσίες υποστηρίζουν τέτοιες τεχνικές. Ο δήμος Αθηναίων για παράδειγμα έχει εντάξει επίσημα τη γιόγκα και την τεχνική «πιλάτες» στον Οργανισμό άθλησης του δήμου. Σχολικός σύμβουλος της Αττικής αποπειράθηκε να εισάγει τη γιόγκα στα Σχολεία. Υπάρχουν και χειρότερα: ο ναός του αγίου Ναούμ στην Οχρίδα μεταβλήθηκε από τον γκουρού Ραβί Σαγκάρ σε κέντρο γιόγκα όπου εφαρμόζονται οι σκληρές τεχνικές: Πραναγιάμα και Σουνταρσάν Κρίγια!

3ο Λατρείες αυτογνωσίας

Η «Νέα Εποχή» διατυμπανίζει ότι έχει στόχο να φέρει στην ανθρωπότητα το φωτισμό, τον οποίο της στέρησε ο Χριστιανισμός. Εφόσον αυτή έλκει τις βασικές αρχές της από την ινδουιστική και τη βουδιστική θρησκευτική παράδοση, δοξάζει τον «εσωτερικό φωτισμό». Φυσικά δεν πρόκειται για πραγματικό φωτισμό, αλλά για νοσηρή εσωτεριστική κατάσταση. Από αυτή τη συλλογιστική ξεπήδησαν πάμπολλες σέκτες που υπόσχονται εξέλιξη, βελτίωση των ικανοτήτων και απόκτηση νέων, ανάπτυξη της προσωπικότητας και αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου, χωρίς φυσικά το Θεό. Διάφορες αιρετικές ομάδες διαφημίζονται ως «Γνωστικές» και προσκαλούν με αφίσες τους να μυήσουν σε σεμινάριά τους στη «νέα φώτιση». Άλλες ομάδες διδάσκουν ότι δήθεν ο ανθρώπινος νους έχει απεριόριστες δυνατότητες και ότι με την κατάλληλη άσκηση μπορεί ο άνθρωπος να γίνει παντοδύναμος. Άλλες ομάδες

υποστηρίζουν ότι η καλλιέργεια της λεγομένης «θετικής σκέψεως» μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα του ανθρώπου. Θυμίζω την περίπτωση του αμερικανού πάστορα Βίτσεντ Πηλ, ο οποίος είναι ο θεμελιωτής και «ευαγγελιστής» της «θετικής σκέψεως». Το βιβλίο του «Η δύναμη της Θετικής Σκέψης» σημείωσε τεράστια εκδοτική επιτυχία, με περισσότερα από 5.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Γνωστή είναι επίσης και η δράση του αμερικανού ψυχιάτρου Γουέιν Ντύερ για «προσωπική αυτοπραγμάτωση». Καταλυτική δράση είχε η «Εκκλησία της Αυτοπραγμάτωσης» του γκουρού Σουάμι Κριγιανάντα. Μεγάλη επίδραση είχε στη Δύση η οργάνωση «Αποστολή του Θείου Φωτός» του γκουρού Μαχαράτζι Τζι. Σε αυτή την κατηγορία των σεκτών ανήκει η Σαηεντολογία καθώς και η «Νέα Ακρόπολη», καθώς και η λεγομένη μέθοδος, Σίβα η οποία υποτίθεται ότι καλλιεργεί τις απόκρυφες δυνάμεις του ανθρώπινου μυαλού.  Διαδίδεται και ασκείται κατά κόρον ο λεγόμενος «υπερβατικός διαλογισμός», ως «ύψιστη πνευματική άσκηση», την οποία δίδαξε στη Δύση ο γκουρού Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι. Στις ομάδες αυτογνωσίας συγκαταλέγονται και η οργάνωση του γκουρού Μαχικάρι, η Μπράχμα Κουμάρις και η μέθοδος Τσιγκ Χάι. Είναι απαραίτητο να κάνουμε λόγο και για τα δύο τουλάχιστον γνωστά βουδιστικά κέντρα που λειτουργούν με κρατική άδεια στη χώρα μας, το ένα στην ορεινή Κορινθία και το άλλο στη Χαλκιδική, καθόλου τυχαία, απέναντι στο Άγιον Όρος!

4ο Πολιτικές λατρείες

Η «Νέα Εποχή» οραματίζεται και επιδιώκει την παγκόσμια παντοκρατορία, το διατυμπανίζουν ξεκάθαρα οι εκπρόσωποί της. Η φρικιαστική «Νέα Τάξη Πραγμάτων» υπηρετεί σαφώς αυτό τον στόχο. Βέβαια ο πρώτος που εφεύρε, εφάρμοσε και δίδαξε την πολιτική θρησκεία είναι ο αιρετικός παπισμός, ο οποίος μετέβαλε εδώ και χίλια χρόνια την Εκκλησία του Χριστού σε κοσμικό κράτος. Ο αιρετικός προτεσταντισμός δε μπόρεσε να αποβάλλει αυτόν τον πειρασμό. Οι Καλβινιστές, οι Κουάκεροι, οι Μορμόνοι και βέβαια οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι και πολιτικές σέκτες. Ομιλούν οι ηγέτες της «Σκοπιάς» για «κυβέρνηση του Θεού» και για «κατάληψη όλων των εξουσιών του κόσμου από τον Ιεχωβά». Η αίσχιστη αποικιοκρατία της δυτικής χριστιανοσύνης στηρίχτηκε από τον παπισμό και τον προτεσταντισμό. Ποιος μπορεί να αγνοήσει τις βλάσφημες δηλώσεις του πρώην προέδρου των Η.Π.Α. ο οποίος δήλωνε πως η Βίβλος τον καθοδηγούσε στις πολεμικές του εκστρατείες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν; Οι οπαδοί του Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι επεδίωξαν να ιδρύσουν στην Κρήτη το λεγόμενο «Μινωικό Πανεπιστήμιο Παγκόσμιας Ειρήνης», το οποίο ασφαλώς θα αποτελούσε παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Μαχαρίσι. Στόχος τους να προωθήσουν την «Τεχνική του Υπερβατικού Διαλογισμού», ως η «Επιστήμη της Δημιουργικής Διάνοιας», η οποία «μπορεί να κυβερνήσει τον κόσμο με αποτέλεσμα». Η σέκτα αυτή χαρακτηρίζεται ως «πολιτικοθρησκεία» Η αίρεση «Word of Life» έχει ιδρύσει δικό της πανεπιστήμιο στη Σουηδία, όπου σπουδάζουν νέοι από όλο τον κόσμο προκειμένου να προωθηθούν σε κυβερνητικές θέσεις. Είναι γνωστό πως σε όλες τις κυβερνήσεις έχουν παρεισφρήσει άνθρωποι των αιρέσεων του νεοεποχίτικου πλέγματος, για την πραγματοποίηση των  επιδιώξεων της «Νέας Εποχής».

5ο Εμπορικές αιρέσεις

Δε λείπουν και εκείνοι που θέλουν να επωφεληθούν οικονομικά από την πνευματική σύγχυση των καιρών μας. Δημιουργούν εντυπωσιακές θρησκευτικές ομάδες και λατρείες και χρησιμοποιούν το μάρκετινγκ για να πωλούν. Είναι οι «έμποροι ελπίδας» και οι «πλασιέ του μεταφυσικού». Πρώτη διδάξασα η οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», οποία ιδρύθηκε ως εκδοτική εταιρεία και ως τέτοια είναι μέχρι σήμερα. Εκδίδει δύο δεκαπενθήμερα περιοδικά, τα  οποία

υποχρεώνονται να τα αγοράζουν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια οπαδοί της σε όλο τον κόσμο. Επίσης υποχρεώνονται να αγοράζουν και μια ποσότητα για να τα διαθέσουν στο δρόμο. Αποτέλεσμα: η οργάνωση μοσχοπουλάει πάνω από είκοσι εκατομμύρια τεύχη το μήνα, εκτός τις έκτακτες εκδόσεις της! Άλλο παράδειγμα η λεγομένη «Ενωτική Εκκλησία» του Κορεάτη ψευτομεσσία Μουν, ο οποίος  εκμεταλλεύεται εκατομμύρια οπαδούς του σε όλο τον κόσμο. Οι επιχειρήσεις του τον κατατάσσουν σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Αμύθητες περιουσίες απέκτησαν οι γκουρού Κισναμούρτι, Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, Σάι Μπάμπα και Σατυανάντα Παραμχάρσα, κ.α. Σε άλλες περιπτώσεις συγκεκριμένες σέκτες  πωλούν υπηρεσίες (σεμινάρια, διαλέξεις) καθώς και βιβλία, περιοδικά, κλπ. Ως εμπορική σέκτα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ο νεοπαγανισμός, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδόσεων, των διαφόρων «σχολών» και του θρησκευτικού τουρισμού.

6ο Λατρείες των νέων

Γνωρίζουν οι άνθρωποι του σκότους και της ανομίας πως η ελπίδα του μέλλοντος είναι οι νέοι. Και όχι μόνο αυτό. Ξέρουν πως οι νέοι είναι εκείνοι που αντιδρούν περισσότερο στις σκοτεινές τους επιδιώξεις και επαναστατούν σε κάθε μορφή καταπίεσης. Γι’ αυτό και η «Νέα Εποχή» δημιούργησε και για τους νέους αιρέσεις, οι οποίες μπορούν να τους αποχαυνώσουν και να πάψουν να είναι εμπόδιο στους στόχους της. Προάγγελος των νεανικών αιρέσεων υπήρξε η επιδημία του χιπισμού στις δεκαετίες 1960 και 70 ο οποίος λειτούργησε καταστροφικά για τη νεολαία. καθώς επίσης το φαινόμενο υστερίας που δημιουργούσαν οι διαβόητοι Μπίτλς, οι οποίοι διέδιδαν την αναρχία και την ανηθικότητα με τη μουσική τους. Μέσα από τον χιπισμό ξεπήδησαν και συγκεκριμένες σέκτες, φτιαγμένες για τους νέους. Αναφέρουμε ενδεικτικά την αίρεση «Παιδιά του Μω», του διαβόητου David Berg  η οποία στρατολόγησε εκατομμύρια νέους σε όλο τον κόσμο,  τους δίδασκε να ζουν ως χίππυς και να ασκούν την πορνεία προς όφελος της οργάνωσης. Τα κορίτσια της οργάνωσης ονομάζονταν «πόρνες του Θεού»! Η οργάνωση του Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι ονομάστηκε «θρησκεία της νεότητας» διότι απευθύνεται κυρίως στους νέους. Υπάρχουν και άλλες πιο ακραίες ομάδες όπου με τη βοήθεια της σκληρής Χεβ Μέταλ μουσικής μυούνται χιλιάδες νέοι στο σατανισμό! Αναφέρουμε τη σκληρή σέκτα «Βlack Omen» (Μαύρο Οιωνό), που στρατολογεί μαθητές. Φρίκη προκαλεί η νεανική σέκτα «Babini di Satana» (Παιδιά του Σατανά). Υπάρχουν νεανικές σέκτες που προωθούν επίσης τον βαμπιρισμό. Κάποιοι προχώρησαν στην σύσταση εκκλησίας «The Vampire Church» (Εκκλησία των Βρικολάκων) την οποία αναγνώρισε η «Universal Life Church» (Εκκλησία της Παγκόσμιας Ζωής). Το φαινόμενο Χάρρυ Πότερ της μάγισσας Τζόαν Ρόουλονγκ, τα Pokemons  (Τέρατα Τσέπης),και τα video games έχουν πια μεταφυσική σημασία  για τους νέους, τα οποία τους οδηγούν υποσυνείδητα στον αποκρυφισμό. Έχει αποδειχτεί επίσης πως πολλές σέκτες ευθύνονται και για διάδοση των ναρκωτικών ουσιών στους νέους.

7ο Φυσιολατρικές – οικολογικές λατρείες

Μια από τις πιο χυδαίες μορφές ειδωλολατρίας είναι η λατρεία της άψυχης φύσεως. Η αναβίωση της αρχαίας ειδωλολατρίας από τη Θεοσοφία και την καλλιέργειά τους από τη «Νέα Εποχή» επανέφερε και τη λατρεία της φύσεως, την οποία ανήγαγε σε θεότητα η διαβόητη θεοσοφίστρια Any Besant. Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν αιρέσεις με φυσιολατρικό και οικολογικό περιεχόμενο, οι οποίες έχουν ως απώτερο στόχο να απομακρύνουν τον κόσμο από τη λατρεία του αληθινού Θεού και να τον στρέψουν στην ειδωλολατρία. Οι σύγχρονες νεοπαγανιστικές ομάδες σαφώς διακρίνονται και για τη χυδαία φυσιολατρία τους, σύμφωνα με τις οποίες η φύση είναι ζωντανή θεά και απαιτεί λατρεία και θυσίες. Μια

από τις μεγαλύτερες φυσιολατρικές σέκτες είναι η λεγομένη Wicca, η παγκόσμια θρησκεία των μάγων και των μαγισσών, δημιούργημα των διαβόητων μάγων G. Gardner  και Miriam Starhawk, της οποίας βασική πίστη είναι, ότι στο πρόσωπο της «Μεγάλης Θεάς» λατρεύεται η φύση. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχοντας κάποια οικολογική ευαισθησία, πέφτουν θύματα αυτού του είδους των σεκτών. Άλλες σέκτες προβάλλουν υποτίθεται «υγιεινό τρόπο ζωής» έχοντας  ινδουιστικές ρίζες. Επιβάλλουν την χορτοφαγία οδηγώντας πολλούς οπαδούς τους σε παθήσεις αναιμίας και άλλες σωματικές βλάβες.

8. Μεσσιανικές – εσχατολογικές λατρείες

Ο σφετερισμός του θείου Προσώπου του Χριστού είναι παλιά υπόθεση. Η «Νέα Εποχή» προωθεί και εμφανίζει κατά κόρον πολλούς «χριστούς», που είναι στην ουσία όλοι τους πρόδρομοι του ερχομένου Αντιχρίστου. Αυτοί προέρχονται κυρίως από το χώρο του Ινδουισμού και του Βουδισμού. Τέτοιοι σήμερα είναι οι Μυούγκ  Μουν, Κρισναμούρτι, Χάρε Κρίσνα, Σαι Μπάμπα, Μαϊτρέγια, David Berg, Ιμάμ Μαχντί, Ντέηβιντ Κορές,  Αουν Βεόρ, Μοριά, Σόκο Ασαχάρα, Σρι Σιηνμόϊ κλπ. στους οποίους αποδίδεται λατρεία ως σαρκωμένων θεών, όπως η διαβόητη Nirmala Devi Namah, η οποία θεωρείται ως η ενσάρκωση του «Υπερτάτου Όντος»! Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα η «Νέα Εποχή» ετοιμάζει τον σούπερ – μεσσία, έναν δεκαεπτάχρονο Ινδό, τον Ram Behadur Bamjon, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι η νέα ενσάρκωση του Βούδα. Τον εγκατέστησαν σε ναό και λατρεύεται από εκατομμύρια Ινδούς! Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία εσχατολογικών ομάδων οι οποίες, για να στρατολογούν οπαδούς, κατατρομοκρατούν με τη δήθεν επερχόμενη καταστροφή του κόσμου. Υστερία υπάρχει για την υποτιθέμενη καταστροφή του 2012! Στο χώρο αυτό δραστηριοποιούνται κυρίως διάφορες ουφολογικές και νεοπαγανιστικές ομάδες, όπως ακραία φονταμενταλιστική νεοπαγανιστική οργάνωση, η οποία προμηνύει επάνοδο των ολυμπίων θεών στις 31-12-2012 και γενική εξολόθρευση ημών των χριστιανών! Ο διαβόητος αιρεσιάρχης Benny Hinn προβλέπει τη συντέλεια του κόσμου το 2034. Αυτή καταστροφολογία έχει επηρεάσει δυστυχώς  και τον ορθόδοξο χώρο. Μοναχός όρισε ότι το 2012 θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος!

9ο Πνευματιστικές -Σατανιστικές λατρείες

Επικίνδυνοι πνευματιστές τύπου Γιούρι Γκέλερ ποιούν σημεία και τέρατα σε όλο τον κόσμο προκειμένου να πείσουν ότι οι απόκρυφες δυνάμεις κυβερνούν τα πάντα, φροντίζοντας κάποιοι να δίνεται μεγάλη δημοσιότητα στα σατανικά τους έργα. Βεβαίως η χειρότερη μορφή καταστροφικής λατρείας είναι η σύγχρονη σατανολατρία. Η αρχέγονη επιθυμία του Εωσφόρου να λατρευτεί ως θεός πραγματοποιήθηκε στις μέρες μας. Άνθρωποι της «Νέας Εποχής», έχοντας διαβολικό φρόνιμα και πλημμυρισμένοι από σατανική ενέργεια ανήγαγαν το διάβολο σε «θεό», του έφτιαξαν αισχρή θρησκεία και τον λατρεύουν. Και το χειρότερο: φρόντισαν να γίνουν θερμοί ιεραπόστολοι της σατανικής θρησκείας σε όλο τον κόσμο. Αυτός που έκαμε την αρχή ήταν ο διαβόητος σατανιστής Άλιστερ Κρόουλυ, πραγματικός όμως δημιουργός και ιδρυτής της φρικιαστικής «Εκκλησίας του Σατανά» υπήρξε ο έτερος διαβόητος σατανιστής Άντον Λάβεϋ, ο οποίος στα 1966 ίδρυσε τη φρικτή και εγκληματική σέκτα στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Ολόκληρο το σύστημα δοξασιών και τελετουργικών της είναι απόλυτη αντιστροφή της χριστιανικής διδασκαλίας και βεβήλωση των ιεροτελεστιών της. Απολυτοποιεί την ανθρώπινη θέληση και θεοποιεί τα ανθρώπινα ένστικτα, ώστε να παραδίδεται ο λάτρης του σατανά σε έσχατη ηθική και πνευματική κατάπτωση, να είναι έρμαιο των πιο ταπεινών ορμέμφυτών του, να ατονούν όλες οι αντιστάσεις του στο κακό, ώστε να διαπράττει οποιαδήποτε αίσχιστη και κακουργηματική πράξη! Είναι γνωστό ότι προβαίνουν σε όργια, θυσίες ζώων, ακόμα και ανθρωποθυσίες. Το τραγικό είναι ότι πολλές κυβερνήσεις, όπως των

Ηνωμένων Πολιτειών, χορηγούν άδειες λειτουργίας αυτών των εγκληματικών σεκτών! Η φρικτή «Εκκλησία του Σατανά» είναι νόμιμη θρησκεία!  Οι Βρετανικές και Αμερικάνικες Ένοπλες Δυνάμεις δέχονται στις τάξεις τους σατανιστές και σέβονται την πίστη τους και τη λατρεία τους!

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΕΚΤΩΝ

Τα μέσα μαζικής ενημερώσεως φέρνουν συχνά στη δημοσιότητα εγκλήματα των καταστρεπτικών λατρειών σε όλο τον κόσμο. Σταχυολογήσαμε μερικά από αυτά ως απόδειξη για την ανησυχία που μας διακατέχει:

– Το 1969 η ομάδα του διαβόητου σατανιστή Τσάρλς Μάνσον δολοφονεί την έγγυο Σάρον Τέητ, ηθοποιό και σύζυγο του σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι. Το θύμα, ο σύζυγός της και οι θύτες ανήκαν στη «Εκκλησία του Σατανά» του Άντον Λάβεϋ.

– Το 1971 ο γκουρού της Ινδουιστικής οργάνωσης «Ανάντα Μάργκα» καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία 14 πρώην μελών της οργάνωσής του. Τότε άλλοι οπαδοί έκαναν τρομοκρατικές ενέργειες -μάλιστα δύο νέοι αυτοπυρπολήθηκαν!

– Το 1973 ο Paul – Aaron Berg, γιος του David Berg ιδρυτή της σέκτας «Παιδιά του Μω), αυτοκτόνησε στη Γενεύη όταν έμαθε ότι πατέρας του ζητούσε από την κόρη του Λίντα σεξουαλικές σχέσεις! Χιλιάδες κορίτσια από το 1968 μέχρι σήμερα έγιναν πόρνες για την οργάνωση. Χιλιάδες νέοι μυήθηκαν στην ομοφυλοφιλία, την αιμομιξία και την παιδοφιλία!

– Το 1979, κατόπιν εντολής του «Μεσσία» Jim Jones, 923 μέλη του «Ναού του Λαού» αυτοκτόνησαν ομαδικά με δηλητήριο στη ζούγκλα της Γουϊάνα.

– Το 1979 Έλληνας οπαδός του γκουρού Σατυανάντα, αφού είχε εξουθενωθεί ψυχολογικά και οικονομικά, αυτοκτονεί στην Παιανία.

– Το 1988 αυτοκτονεί ο νεαρός οπαδός της Σαϊεντολογίας Πάτρικ Βίκ. Άλλα 11 μέλη αυτής της οργάνωσης έχουν αυτοκτονήσει στην Αμερική, μεταξύ αυτών, ο γιός του Χάμπαρντ, ιδρυτή της σέκτας, ενώ απόπειρα έχει κάνει και η κόρη του. Ο ίδιος ο Χάμπαρντ, που ισχυριζόταν ότι με την μέθοδό του θεραπεύεται κάθε ψυχασθένεια, είχε τάσεις αυτοκτονίας.

– Το 1993, στο Wako του Texas 95 άτομα, οπαδοί του Μεσσία Ντέηβιντ Κορές, οδηγήθηκαν στο να καούν ζωντανά. 17 από αυτούς ήταν παιδιά!

– Το 1993 αποκαλύπτεται ότι στα γεγονότα της Παλλήνης, 2 γυναίκες θυσιάστηκαν στο βωμό του Σατανά. Θύματα και θύτες μπλέχτηκαν στα δίχτυα διεθνών κέντρων του Νεοσατανισμού. Την ίδια χρονική περίοδο, η μητέρα νεαρής μαθήτριας, που αυτοκτόνησε στα Χανιά, αποκάλυψε ότι η κόρη της είχε μπλέξει με σατανιστές, ενώ στην Κοζάνη συλλαμβάνεται καθηγήτρια, που μυούσε μαθητές της στο σατανισμό με τελετές μαύρης μαγεία και σεξ.

– Το 1994 στην Ελβετία, 53 μέλη της ομάδας «Ναός του Ηλίου» του ομοιοπαθητικού Λύκ Ζυρέ, αυτοκτόνησαν (οι πιο δειλοί «βοηθήθηκαν» από τους άλλους). Το 1995 άλλα 15 μέλη βρέθηκαν δολοφονημένα στο δάσος Βεκόρ.

– Το 1995 η Ομάδα «Αούμ Σίνρι Κίο» του ιάπωνα γκουρού Σόκο Ασαχάρα επιτίθεται με το φονικό αέριο «Σαρίν» στο μετρό του Τόκυο. Αποτέλεσμα: 11 νεκροί και 5.000 τραυματίες. Η ίδια ομάδα συγκέντρωνε δηλητήρια για να …επισπεύσει τα γεγονότα της «Αποκάλυψης»!

– Το 1997 η αποκρυφιστική οργάνωση  «Ουράνια Πύλη» οδήγησε σε ομαδική αυτοκτονία 38 ανθρώπων, κατά τη διέλευση ενός κομήτη, για να τον χρησιμοποιήσουν ως διαστημόπλοιο για την αστρική τους πορεία.

– Το 2000 στην Ουγκάντα αυτοκτόνησαν ομαδικά 980 οπαδοί του επικίνδυνου αιρεσιάρχη Ζόζεφ Κιμπουετίρε.

– Το 2005 αποκαλύφτηκε στη Γερμανία πως ζευγάρι σατανιστών – κανίβαλων θυσίαζε τελετουργικά ανθρώπους στο σατανά και έτρωγε τις σάρκες τους. Οδηγούμενοι στις ανακριτικές αρχές εξέφρασαν αμετανόητοι την πεποίθησή τους ότι ο άρχοντάς τους Εωσφόρος θα τους ελευθερώσει σύντομα από τη φυλακή!

– Το 2006 έγινε γνωστό πως νεοειδωλολατρική – νεοσατανιστική ομάδα στην Κύπρο σκόπευε να κάνει ανθρωποθυσία στο Δία.

– Το Μάιο του 2009 στην Κύπρο εξιχνίασε η κυπριακή αστυνομία σε συνεργασία με την Europol και την Interpol απόπειρα μαζικής αυτοκτονίας, την οποία υποκινούσε νεαρός μέλους καταστροφικής αιρέσεως μέσω του διαδικτύου.

– Σε ιστοσελίδα συγκεκριμένης ελληνικής νεοπαγανιστικής ομάδας υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ότι σκοπεύουν να θυσιάσουν χριστιανούς στο ναό της «Αγροτέρας Αρτέμιδος» στην Αθήνα για εξαγνισμό! Η οργάνωση αυτή, μαζί με άλλες ελληνικές

νεοπαγανιστικές οργανώσεις έχουν εξαγγείλει επίσημα ότι θα προβούν σε θανατώσεις γενοκτονίας ημών των χριστιανών, όταν επικρατήσουν στην Ελλάδα!

– Αγνοείται η τύχη χιλιάδων νέων που έψαξαν για σοφία και γνώση στην Ινδία. Νέος από την Κόρινθο που είχε πάει στην Ινδία και έμπλεξε σε γκουρουιστική οργάνωση, διέκοψε κάθε επαφή με τους δικούς του. Όταν αυτοί έψαξαν να τον βρουν τους είπαν ότι αυτοκτόνησε και έστειλαν το πτώμα του σ’ αυτούς. Όμως αποδείχτηκε ότι το πτώμα ανήκε σε άλλον άνθρωπο!

– Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αποκτήσει μόνιμες νευρικές διαταραχές ή έχουν αυτοκτονήσει, προσπαθώντας να «διευρύνουν τη συνείδησή τους» με γιόγκα και διαλογισμό ή ψυχεδελικά ναρκωτικά ή και τα δύο.

– Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας επειδή αντί της κλασσικής ιατρικής χρησιμοποίησαν «θεραπευτικές» μεθόδους όπως ομοιοπαθητική, βελονισμό, ρείκι, κρυσταλλοθεραπεία κ.ά.

– Πολλά μέλη των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» έχουν πεθάνει, επειδή η οργάνωση απαγορεύει τη μετάγγιση αίματος.

– Χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται στις οργανώσεις αμισθί.

– Χιλιάδες νέοι, κυρίως κορίτσια, έχουν υποστεί βάναυσες σεξουαλικές κακοποιήσεις.

– Αμέτρητοι γονείς ψάχνουν για τα παιδιά τους απεγνωσμένα σε αιρετικές οργανώσεις, τα οποία μεταφέρουν συχνά στο εξωτερικό.

Κανείς δεν μπορεί να απαριθμήσει τα τόσα περιστατικά. Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τον πόνο των ανθρώπων, που έχουν χάσει κάποιο μέλος της οικογένειάς τους

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΣΕΚΤΩΝ

Η δράση τους είναι ύπουλη και παραπλανητική. Πάγια τακτική τους είναι η απόκρυψη των πραγματικών σκοπών τους. Ήτοι:

– Αυτοπροβάλλονται πολλές φορές ως φιλανθρωπικές οργανώσεις και ασκούν παραπλανητικά κάποια κοινωφελή δραστηριότητα.

– Συχνά προσεταιρίζονται ανθρώπους επώνυμους (επιστήμονες, γιατρούς, δικηγόρους κ.α.) οι οποίοι αγνοούν τους σκοπούς και τα κίνητρα των ομάδων αυτών.

– Επιδιώκουν συνεργασία με δημόσιους φορείς.

– Οργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις με ελεύθερη, συνήθως, είσοδο, όπως σεμινάρια.

– Προσφέρουν δωρεάν «αναλύσεις προσωπικότητας» με επιστημονικό, δήθεν, κύρος.

– Σφετερίζονται τίτλους που ανήκουν σε επιστημονικά ιδρύματα.

– Ισχυρίζονται ψευδώς ότι χορηγούν τίτλους σπουδών και διπλώματα.

– Επικαλούνται δήθεν συνεργασία με πανεπιστήμια και διεθνείς οργανισμούς.

– Χρησιμοποιούν άλλες ομάδες που δεν φαίνονται σχετικές όπως π.χ. σχολές πολεμικών τεχνών.

– Παρερμηνεύουν χωρία της Βίβλου και δίνουν άλλο νόημα σε Χριστιανικούς όρους.

– Ο προσηλυτισμός γίνεται οπουδήποτε, στο δρόμο, στους τόπους εργασίας, στο ταξί, στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στο κομμωτήριο, στην παραλία, σε συναυλίες, στα τσάγια, σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις κλπ

– Απευθύνονται κυρίως σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα, όπως υγείας,  πένθους, ανεργίας και βεβαίως εντοπίζουν όσους ρέπουν προς τον μυστικισμό.

– Υπόσχονται εύκολες και σίγουρες λύσεις στα μεγάλα ή μικρά προβλήματα.

– Χρησιμοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία, όπως είναι η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και κυρίως το διαδίκτυο για τη διάδοση των δοξασιών τους και την προσέλκυση οπαδών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

– Φυλαχθείτε από αγνώστους, που είναι πολύ και άνευ λόγου, φιλικοί μαζί σας

– Φυλαχθείτε από τους ανθρώπους που έχουν απλουστευμένες λύσεις για δύσκολα προβλήματα

– Φυλαχθείτε από οποιονδήποτε προσφέρει δωρεάν ή πολύ φτηνά γεύματα και διαλέξεις. Ελέγξτε την ταυτότητά τους.

– Φυλαχθείτε από προσκλήσεις σε απόμακρες τοποθεσίες για εργαστήρια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τα οποία έχουν αόριστους στόχους.

– Φυλαχθείτε από ανθρώπους που σας πιέζουν να κάνετε κάτι γιατί «και άλλοι το κάνουν» (π.χ. άσκηση γιόγκα).

– Μη Ξεχνάτε: Οι λατρείες ενδιαφέρονται για σας, όχι γιατί σας αγαπούν ή θέλουν πραγματικά το καλό σας, αλλά γιατί έχουν συμφέρον από σας.

– Μη ξεχνάτε:  Η ταυτότητα της σέκτας συχνά είναι εσκεμμένα κρυφή. Κάτω από ορισμένες συνθήκες, ο καθένας μπορεί να παρασυρθεί. Δεν πρέπει να ενδίδετε στην περιέργειά σας. Μη δίνετε σε ομάδες ή άτομα χρήματα, χωρίς να είστε απόλυτα σίγουροι για τη νομιμότητά τους. Μη δίνετε σε αγνώστους τα στοιχεία σας και μη συμπληρώνετε ύποπτα ερωτηματολόγια (π.χ. για τεστ προσωπικότητας). Μη δέχεστε διάλογο με αγνώστους για θρησκευτικά και πνευματικά θέματα.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η καλλίτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Γονείς σταθείτε κοντά στα παιδιά σας από τη βρεφική κιόλας ηλικία τους ως την εφηβεία. Να τους μιλάτε συνεχώς για το Χριστό, ώστε να Τον αγαπήσουν και να Τον εμπιστεύονται στη ζωή τους. Να τα οδηγείτε τακτικά στην Εκκλησία. Να τα κοινωνείτε συχνά. Να τα μάθετε να προσεύχονται πρωί και βράδυ. Να τα πείσετε ότι μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία μας είναι η αληθινή Εκκλησία και πως έξω από Αυτή δεν υπάρχει αλήθεια και σωτηρία. Να τα πληροφορήσετε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις νεοφανείς αιρέσεις. Κάθε φορά που δημοσιεύεται κάποια αξιόποινη πράξη των αιρετικών, να την κάνετε γνωστή στα παιδιά για να προβληματίζονται. Να αποβάλλετε από αυτά τη λαθεμένη εικόνα του Θεού ως χωροφύλακα και εκδικητικού τιμωρού, να τα πείσετε ότι ο Θεός είναι άμετρη αγάπη και πως ο άνθρωπος αυτοτιμωρείται και αυτοκαταστρέφεται μακριά από το Θεό. Παρακολουθήστε διακριτικά τις εκπομπές που παρακολουθούν στην τηλεόραση και τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται στο διαδίκτυο. Δείτε ακόμη τα βιβλία και τα έντυπα που διαβάζουν αν έχουν ύποπτη προέλευση. Να κάνετε διάλογο μαζί τους με πνεύμα ηρεμίας και κατανοήσεως, συμμεριζόμενοι τις ανησυχίες τους και τα εύλογα ερωτήματά τους. Εάν δεν μπορείτε να απαντήσετε να τα παραπέμπετε στους ιερείς της ενορίας σας και στους επιλεγμένους κατηχητές.

Όμως ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να παρασυρθεί κάποιο δικό μας πρόσωπο. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να μας βάζει σε υποψίες οποιαδήποτε ασυνήθιστη αλλαγή στη συμπεριφορά του. Όποιος μπλεχτεί στα δίχτυα καταστροφικής ομάδος θα εκδηλώσει πολύ γρήγορα πληθώρα συμπεριφορών, όπως  αλλοίωση της προσωπικότητάς του, ασυνήθιστη εσωστρέφεια και απομόνωση, ευερέθιστη διάθεση, εχθρική συμπεριφορά

προς όλους, σταδιακή αποξένωση από το οικογενειακό περιβάλλον, αλλαγή αναγνωστικών προτιμήσεων, αλλαγή μουσικών ακουσμάτων, αλλαγή στον τρόπο ντυσίματος, αλλαγή στη διακόσμηση του δωματίου του με παράξενα σύμβολα, ασυνήθιστη άσκηση κριτικής στις θρησκευτικές και κοινωνικές απόψεις της οικογένειας και της συντροφιάς κλπ. Επίσης μπορεί το άτομο αυτό να εκδηλώσει έντονες τάσεις φυγής, τελέσεως εγκληματικών πράξεων και αυτοκτονίας.

Σε αυτή την περίπτωση εμείς δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα. Δεν ενδείκνυται να απευθυνθούμε στην οργάνωση και να στραφούμε εναντίον της διότι θα περιπλέξουμε περισσότερο το πρόβλημα. Σκόπιμο είναι να απευθυνθούμε πρώτα στην Εκκλησία μας, η οποία μπορεί να βοηθήσει τον παρασυρμένο άνθρωπό μας. Κατόπιν εάν έχουμε βάσιμη υπόνοια ότι έχει παρασυρθεί σε εγκληματική σέκτα και υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του, ή να διαπράξει ο ίδιος έγκλημα, πρέπει να ενημερώσουμε εξάπαντος τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές. Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μας κυριέψει ο πανικός. Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, θερμή προσευχή και πολλή υπομονή μπορούμε να  σώσουμε τον πλανεμένο αδελφό μας.

Σεβαστοί μου και αγαπητοί μου,

Έγινε νομίζω κατανοητό ότι η κατάσταση κρίνεται σοβαρή. Ζούμε δυστυχώς σε έσχατους αποκαλυπτικούς χρόνους. Ο διάβολος γνωρίζει ότι φτάνει το τέλος του και γι’ αυτό δίνει την πιο σκληρή μάχη της ύπαρξής του κατά του Χριστού και της Εκκλησίας Του. Διεξάγεται γύρω μας ένας ακήρυκτος πόλεμος χαρακωμάτων για την αρπαγή ψυχών από την ασφαλή αγκαλιά της Εκκλησίας μας. Πολέμιοι οι ποικιλόμορφοι αιρεσιάρχες, οι οποίοι δρουν ως εντολοδόχοι του σατανά, ο οποίος έχει ως αποκλειστικό έργο να αποστερήσει τη σωτηρία από κάθε ανθρώπινο πρόσωπο και να το καταστρέψει σωματικά και ψυχικά. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη εμείς ως Εκκλησία του Χριστού να αφυπνιστούμε από τον ανεπίτρεπτο πνευματικό μας λήθαργο και να προτάξουμε ισχυρές δυνάμεις αντιστάσεως. Χάνονται ψυχές «υπέρ ων Χριστός απέθανε» (Ρωμ.14,15), για τις οποίες έχουμε τεράστια ευθύνη. Έχουμε χρέος ως συνειδητοποιημένοι ορθόδοξοι χριστιανοί γονείς να περιφρουρήσουμε τα παιδιά μας από τα αρπακτικά της μαύρης αιρετικής πανσπερμίας, διότι αυτά είναι το ευγενές φυτώριο της Εκκλησίας και του Έθνους μας. Για να το πετύχουμε αυτό καλούμαστε, κατά τον απόστολο Παύλο, να ενδυθούμε  «την πανοπλίαν του Θεού προς το δύνασθαι ημάς στήναι προς τας μεθοδίας του διαβόλου, ότι ουκ έστιν ημίν η πάλη προς αίμα και σάρκα, αλλά προς τας αρχάς, προς τας εξουσίας, προς τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, προς τα πνευματικά της πονηρίας εν τοις επουρανίοις» (Εφεσ.6,11-12). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανανεώνουμε συνεχώς την εμπιστοσύνη μας και την αφοσίωσή μας προς τη μητέρα μας Εκκλησία. Να βιώνουμε οντολογικά το μυστήριο της σωτηρίας και να αιτούμε ακατάπαυτα τον αγιασμό του Παναγίου Πνεύματος. Διότι σε αυτόν τον μεγάλο νοητό κλύδωνα ασφαλές γαλήνιο και μοναδικό λιμάνι είναι η Αγία μας Εκκλησία, δηλαδή η Ορθοδοξία μας. Αυτή μόνη  προσφέρει τη βεβαία προστασία από τους κινδύνους του κόσμου.

Είναι επιτακτική ανάγκη των χαλεπών καιρών μας να ομολογούμε «εν παντί καιρώ και πάση ώρα», με όλη τη θέρμη της ψυχής μας και όλη τη δύναμη της φωνής μας για να ακουστεί σε όλους τους κόσμους, πως «ουκ έστιν εν άλλω ουδενί η σωτηρία» (Πραξ.4,12), παρά μονάχα στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και πως μακριά από Αυτόν υπάρχει η «Βαβυλών η μεγάλη, η μήτηρ των πορνών και των βδελυγμάτων της γης… η μεθύουσα εκ του αίματος των αγίων και του αίματος των μαρτύρων του Ιησού» (Αποκ.17,5-6), όπου κατοικεί η οδύνη, κυριαρχεί ο όλεθρος και βασιλεύει ο θάνατος!

 

(Εισήγηση στη Σχολή Γονέων Αγρινίου 7-12-2009)