Προσκυνηματική εκδρομή της Ε.ΡΩ. Αγρινίου το Σάββατο 6.4.2024

 

Το πρώτο προσκύνημα πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ Αγίας Παρασκευής Πούντας. Προσκυνήσαμε τον Τάφο της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται εντός του Ναού. Εκεί μας μίλησε η ηγουμένη Γερόντισσα Παρθενία για τον βίο της Αγίας δίνοντάς μας πολύτιμες συμβουλές και νουθεσίες ενώ στην συνεχεία μας παρέθεσαν κέρασμα.

Έπειτα μεταβήκαμε στην Ι. Μ. Γηρομερίου Φιλιατών. Εκεί μας υποδέχτηκε ο ηγούμενος της Ι.Μ. Γέροντας Μεθόδιος όπου μας μίλησε για το ιστορικό της Ιεράς Μονής και όλης γενικά της περιοχής.

Εν συνεχεία μεταβήκαμε στην Ι. Μονή Παναγίας Τσούκας Ιωαννίνων. Εκεί Τελέσαμε τον Εσπερινό με τον ηγούμενο και πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων πάτερ Θωμά και τον Πατέρα Γεώργιο Έξαρχο. Ο πανοσιολογιότατος Πατέρας Θωμάς μας μίλησε για την Θαυματουργό εικόνα και την ευλάβεια που έχουν οι Ηπειρώτες στην Κυρά Τσούκα όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν καθώς και για την ιστορικότητα της Ιεράς Μονής. Εκεί ξεναγηθήκαμε στους χώρους εντός και εκτός της Ι.Μ. όπου μας εξέπληξε η πανέμορφη θέα που έχει αντικρύζοντας τόσο των ορεινό όγκο των Τζουμέρκων όσο και το βάθος της χαράδρας όπου φαίνεται να τη διασχίζει ο Άραχθος ποταμός.