Με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, η ομάδα της Ενωμένης Ρωμηοσύνης Φραγκφούρτης, σε συνεργασία με τον αγαπητό πάτερ Μιχαήλ, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ντάρμστατ, πραγματοποίησε ψυχωφελή ομιλία με ομιλητή τον σεβαστό πατέρα Γεώργιο Σχοινά.
Ανάμεσα στους παρευρισκομένους συμμετείχαν ο πάτερ Νεκτάριος από την Αθήνα, ο πάτερ Βίκτωρ από το Λούντβιχσχαφεν, ο πάτερ Μαρτίνος από το Βίρτσμπουργκ, καθώς και πλήθος πιστών από διάφορες περιοχές και προάστια της Γερμανίας.
Προ της ομιλίας τελέσθηκε Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Νικόλαο.
Το θέμα της ομιλίας ήταν:
«Εάν ο Θεός είναι μαζί μας, όλα αντιμετωπίζονται».
Ο λόγος του πατρός Γεωργίου γέμισε τις ψυχές όλων μας με γαλήνη, ελπίδα και πνευματική ωφέλεια, προετοιμάζοντάς μας πνευματικά για την πορεία προς τα άγια Χριστούγεννα.
Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε μικρή δεξίωση με διάφορα εδέσματα, προσφέροντας την ευκαιρία για γνωριμία και αδελφική επικοινωνία μεταξύ των πιστών. Η μικρή μας ορχήστρα, με τον αδελφό Αναστάσιο (μπουζούκι), τον Αθανάσιο (ακορντεόν) και τη νεανική χορωδία, δημιούργησε ένα χαρμόσυνο χριστουγεννιάτικο κλίμα, αποδίδοντας παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα.
«Δόξα τῷ Θεῷ πάντων ἕνεκεν».
Είθε ο Κύριος, ο ερχόμενος εν Βηθλεέμ, να ανταποδώσει πλουσίως τον κόπο και το θυσιαστικό φρόνημα όλων των συμμετεχόντων, χαρίζοντάς τους υγεία, ειρήνη και κάθε πνευματική ευλογία στις οικογένειές τους. Είθε το παράδειγμά τους να αποτελεί διαρκή μαρτυρία αγάπης και ζωντανής συμμετοχής στη ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!
Με αδελφική αγάπη,
Τα αδέλφια σας από τη Γερμανία











