Δελτίο τύπου – Δραστηριότητες της ΕΡΩ στην Θεσπρωτία 15/6/24

 
Το Σάββατο 15 Ιουνίου μέλη και φίλοι της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στην Θεσπρωτία, επισκεφθήκαμε το μνημείο των γυναικών, που θυσιάστηκαν για την τιμή και την χριστιανική πίστη, στον ιστορικό χώρο του Ζαλόγγου Πρεβέζης, και συνάμα προσκυνήσαμε στο Μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους.
Κατόπιν μεταβήκαμε στη Λευκάδα και προσκυνήσαμε την εφέστιο και θαυματουργό εικόνα της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης. Στη συνέχεια προχωρήσαμε στο νοτιότερο άκρο του νησιού φθάνοντας στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Ιράς Αθανίου, όπου και προσκυνήσαμε τεμάχιο λειψάνου του Αγίου.
Γευματίσαμε στο πανέμορφο παραδοσιακό ορεινό χωριό της Λευκάδας την Καρυά, φημισμένο για την τέχνη του καρσάνικου κεντήματος, που δυστυχώς ελάχιστοι κάτοικοι και με μεγάλο αγώνα προσπαθούν να διατηρήσουν!
Τέλος, είχαμε την μεγάλη ευλογία, να παρευρεθούμε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ασκητηρίου των Αγίων Πατέρων. Σύμφωνα με την παράδοση, πρόκειται για τρεις από τους 318 Αγ. Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, που έζησαν και ασκήθηκαν εκεί, και πήραμε αγίασμα που αναβλύζει σε έναν από τους τρεις τάφους των Αγίων!
Κατά τη διάρκεια των προσκυνημάτων, συναντηθήκαμε με μέλη της Ενωμένης Ρωμηοσύνης απο Πρέβεζα και Λευκάδα και συνομιλήσαμε για θέματα επίκαιρα, που απασχολούν όλους μας.
Την εκδρομή συνόδευε ο π. Μεθόδιος της Ι. Μ. Γηρομερίου, που όπως πάντα, μας στηρίζει και μας ενισχύει με τον λόγο του και την παρουσία του.