Συνάντηση – προσκύνημα Ενωμένης Ρωμηοσύνης Μυτιλήνης στην Ιερά Μονή Λειμώνος

 

 
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου μέλη και φίλοι Ενωμένης Ρωμηοσύνης είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε στην Ιερά Μονή Λειμώνος στην Καλλονή της Λέσβου.
Στην αρχή συμμετείχαμε στον Εσπερινό για Εισόδια της Θεοτόκου, στον οποίο ψάλθηκε τρισάγιο για τον μακαριστό ηγούμενο της Μονής π. Νικόδημο Παυλόπουλο, στον οποίο ήταν αφιερωμένη η συνάντησή μας.
 
Στη συνέχεια, ο νυν ηγούμενος της μονής π. Νικόδημος Κουτσαμπάσης μας υποδέχτηκε θερμά σε αίθουσα της μονής και μαζί με τον π. Χριστοφόρο Ταράνη μας παρουσίασαν εν συντομία τον βίου του κτήτορος των μονών Λειμώνος και Μυρσινιωτίσσης, οσίου Ιγνατίου του Αγαλιανού. Ο Άγιος Ιγνάτιος στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας στάθηκε «τοπικός Άγιος Κοσμάς» διαφυλάσσοντας στην καρδιά του λαού την Πίστη μας, τις Αξίες μας αλλά και την ιστορία του έθνους.
 
Πιο διεξοδικά όμως μας παρουσίασαν εναργώς το έργο και την προσφορά του μακαριστού Ηγουμένου π. Νικόδημο Παυλοπούλου. Ήταν μια πολύ ζωντανή συνάντηση στην οποία οι σεβαστοί πατέρες αλληλοσυμπλήρωναν τις εμπειρίες τους με τον μακαριστό π. Νικόδημο, δέχτηκαν ερωτήσεις και αντάλλαξαν απόψεις με τους προσκυνητές. 
Σε κάθε συνάντηση της ΕΡΩ βρίσκουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε φίλους και εν Χριστώ αδελφούς, να ανταλλάξουμε απόψεις, να θέσουμε τους προβληματισμούς μας, να προσευχηθούμε μαζί και να χαρούμε την συνάντησή μας.