Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη στην Κάλυμνο πραγματοποίησε επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού

Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη στην Κάλυμνο πραγματοποίησε επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού στις 10 Μαρτίου 2024.
 
Αυτή η δράση έγινε στα πλαίσια της γνωριμίας μας με την ιστορία του τόπου μας, γιατί αυτή αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ύπαρξής μας και σηματοδοτεί την πορεία μας μέσα στον χρόνο.
 
Η Κάλυμνος καταγράφει ιστορία από την 4η π.Χ. χιλιετία, κατοικήθηκε από Ελληνικά φύλα, πέρασε περιόδους ειρήνης και άνθισης, αλλά και περιόδους υποδούλωσης σε ξένους κατακτητές, χωρίς όμως να χάσει τίποτα από τις αξίες του γένους μας και την ταυτότητά της.
 
Αυτό μαρτυρούν τα εξαίρετα εκθέματα του μουσείου, που μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τον πολιτισμό μας, τη θρησκευτική μας ευλάβεια και πίστη, την οικογένεια, την κοινωνία και άλλα πολλά.
 
Το μουσείο παρουσιάζει την ιστορική και πολιτιστική πορεία του νησιού από τους προϊστορικούς έως και τους μεταβυζαντινούς χρόνους μέσα από μια μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων. Δύο από αυτά είναι ο σπάνιος ενδεδυμένος κούρος και η «Κυρά της Καλύμνου», ένα ελληνιστικό χάλκινο άγαλμα που ανέλκυσε με τα δίχτυα του ένας ντόπιος ψαράς λίγα χρόνια πριν.
 
Ευχαριστούμε την εξαιρετική ξεναγό μας, το ευγενικό προσωπικό του μουσείου και όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους.