Εθισμένος 18χρονος σε διαδικτυακό παιχνίδι απειλούσε να αυτοκτονήσει

pex280515

 

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Ο εθισμένος παίκτης, προκειμένου να πετύχει την άρση του αποκλεισμού του από το League of Legends, εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει με χάπια.

Τον εθισμό εφήβων και νέων σε διαδικτυακά παιχνίδια και τις επιπτώσεις που αυτό έχει, ανέδειξε η περίπτωση ενός 18χρονου από την Βόρεια Ελλάδα, εθισμένου σε αυτά, ο οποίος μετά από κάποιες παρατυπίες που έκανε στο διαδικτυακό παιχνίδι «League of Legends» γνωστό και ως «L.O.L.», οι διαχειριστές του παιχνιδιού τον απέκλεισαν από αυτό. 

Εκείνος αντέδρασε και για να τους αναγκάσει να του ενεργοποιήσουν πάλι τον λογαριασμό, απείλησε τους διαχειριστές, με αυτοκτονία, γράφοντάς τους..

πως θα έπαιρνε μία καρτέλα χάπια αν τον αποβάλουν.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω του «CYBER ALERT», το πρωί της Τετάρτης, από τον διαχειριστή της συγκεκριμένης ιστοσελίδας διαδικτυακών παιχνιδιών, ότι χρήστης του παιχνιδιού, φερόμενος ως εθισμένος παίκτης, όπως ο ίδιος παρουσιαζόταν, προκειμένου να πετύχει την άρση του αποκλεισμού του από το L.O.L., εκδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η εκδήλωση πρόθεσης αυτοκτονίας διατυπώθηκε σε επικοινωνία με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας , μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων στο chat room του παιχνιδιού. Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν, άμεσα, αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε η διαδικτυακή σύνδεση, μέσω της οποίας απεστάλησαν τα επίμαχα μηνύματα στους διαχειριστές της ιστοσελίδας.

Αμέσως ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που έμενε ο νεαρός και όπως προέκυψε, το άτομο που εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει ήταν ο 18χρόνος, ο οποίος μεταφέρθηκε συνοδεία Αστυνομικών και συγγενών του σε Νοσοκομείο, όπου, όπως διαπιστώθηκε από τους γιατρούς, δεν συνέτρεχαν λόγοι νοσηλείας του.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

ΠΗΓΗ