Σχολείο “Πνοή Αγάπης” και κατασκήνωση στο Γλυκομίλι – ΑΛΒΑΝΙΑ

SXOLEIO ALBANIA 2

 

Το Εννιάχρονο Σχολείο “Πνοή Αγάπης” ανήκει στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας. Ιδρύθηκε το 2008 από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο,  ο οποίος οραματίστηκε για το αγαπημένο του Ποίμνιο ένα σχολείο, που θα παρείχε στους μαθητές του πέρα από την άριστη μόρφωση, τη χριστιανική αγωγή της ψυχής.

Κατά τα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του στεγαζόταν εντός του οικήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου. Καθώς όμως ο αριθμός των μαθητών ολοένα και αυξανόταν, κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία μεγαλύτερου κτιρίου. Με ταχύτατο ρυθμό, έτσι, αναπτύχθηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις σ’ έναν χώρο μοναδικής θέσης και ομορφιάς. Το νέο κτίριο τέθηκε σε λειτουργία μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο (Σεπτέμβριος 2012).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ VIDEO

Το σύγχρονο φροντισμένο κτίριό του δεσπόζει επιβλητικά πλάι στο νεόκτιστο Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου προσφέροντας ομορφιά και εκπληκτική θέα. Συγχρόνως έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να παρέχει στους μαθητές άνεση χώρου, ασφάλεια και εύκολη πρόσβαση.

SXOLEIO ALBANIA 3

 

 

Το Εννιάχρονο Σχολείο «Πνοή Αγάπης» υπηρετεί με συνέπεια και αφοσίωση τριπλό στόχο:

  • τη χριστιανική αγωγή της παιδικής ψυχής με τις μαθητικές Θείες Λειτουργίες, αλλά και τη γενικότερη ακούραστη καθοδήγηση και ενίσχυση των παιδιών, ώστε να φτιάξουν προσωπικότητες ελεύθερες, δυνατές, αισιόδοξες, καλλιεργημένες, με πίστη στο Θεό και αγάπη στην πατρίδα.
  • τη μόρφωση του νου μέσα από σύγχρονα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, που υλοποιούνται με τη διδακτική υποστήριξη έμπειρου, καταρτισμένου, διαρκώς επιμορφούμενου και υπεύθυνα επιλεγμένου προσωπικού, που αξιοποιεί σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό,
  • την άσκηση του σώματος με τη γυμναστική, τις αθλοπαιδιές, τους παραδοσιακούς χορούς αλλά και την κατασκηνωτική ζωή που προσφέρεται στους μαθητές κατά τους θερινούς μήνες στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, στο Γλυκομίλι.

Βασικό χαρακτηριστικό του αποτελεί η διδασκαλία ταυτόχρονα δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, του ελληνικού και του αλβανικού. Παρέχεται, λοιπόν, άμεσα η δυνατότητα στο μαθητή να επιλέξει είτε το ελληνικό είτε το αλβανικό τμήμα της τάξης που του αναλογεί.

Η Κατασκήνωση

Στο Γλυκομίλι, σε κατάφυτη πλαγιά όπου οι καστανιές και τα πεύκα χαρίζουν οξυγόνο και δροσιά, είναι στημένες οι ιδιόκτητες κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας έχουν την μοναδική ευκαιρία να ζήσουν την κατασκηνωτική ζωή μαζί με τους συμμαθητές τους, να χαρούν ανεπανάληπτες στιγμές παιχνιδιού, ψυχαγωγίας, αλλά και ωφέλιμων συναντήσεων και  μορφωτικών ευκαιριών, πάντα υπό την άγρυπνη επίβλεψη, φροντίδα και στοργή ειδικού προσωπικού-ομαδαρχών.

Η άρτια οργάνωση, που στηρίζεται στην αγάπη και τη μακρόχρονη κατασκηνωτική εμπειρία των ομαδαρχών και του βοηθητικού προσωπικού που στελεχώνουν την κατασκήνωση, υπόσχεται μέρες ξεκούρασης μετά από τους κόπους της σχολικής χρονιάς.

Μία λιγόλεπτη ταινία με φωτογραφίες, θα σας μεταφέρει τη χαρά και τις όμορφες στιγμές που ζουν οι μαθητές μας στην κατασκήνωση, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και φίλοι τους, που δεν είναι μαθητές του Σχολείου μας.

 

ΠΗΓΗ