Ο καλός Σαμαρείτης – Μάζεψε δεκάδες εθελοντές και έβαψε σπίτι ηλικιωμένου που τον κορόιδευαν παιδιά [εικόνες]

KALOS SAMAREITHS

 

O Josh Cyganik, επιθεωρητής σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Ορεγκον άλλαξε τη ζωή του 75χρονου Leonard Bullock κερδίζοντας από τα Mέσα τον τίτλο του ήρωα.

Κάθε μέρα επί τέσσερα χρόνια ο νεαρός Josh περνούσε έξω από το σπίτι του ηλικιωμένου χωρίς να έχουν ανταλλάξει ποτέ ούτε μια καλημέρα. Μια μέρα ο Josh άκουσε δυο παιδιά να κοροϊδεύουν το σπίτι του 75χρονου. Είχε να βαφτεί χρόνια και είχε υποστεί πολλές ζημίες. «”Κοίτα πως είναι αυτό το σπίτι” είπε ο ένας νεαρός στον άλλον. ”Επρεπε να το κάψουν”» δήλωσε ο Josh στην Daily Mail και συνέχισε: «Ηταν φανερό ότι το σχόλιο τους ενόχλησε και προβλημάτισε τον 75χρονο Leonard».


«Δεν θεωρώ ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να υπομένουν τέτοια σχόλια από παιδιά» δήλωσε ο Josh που αμέσως αποφάσισε να κινητοποιηθεί.

Ζήτησε εργαλεία και βοήθεια από φίλους, συναδέλφους και συγγενείς. Μάλιστα για βρει εθελοντές στράφηκε προς το διαδίκτυο ζητώντας από τον κόσμο να βοηθήσει.


Οι προσδοκίες του ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα άγνωστος κόσμος από διάφορα μέρη έσπευσε να προσφέρει τη βοήθεια του.


«Η ανταπόκριση ήταν εκπληκτική. Σταμάτησα να μετράω στους 95 εθελοντές. Ολοι ήταν ενθουσιασμένοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Ηρθαν άνθρωποι από το Τέξας, την Ουάσιγκτον και την Καλιφόρνια. Δεν είμαι ήρωας, απλά αντέδρασα σε κάτι που ενόχλησε».

Πηγή: