Καστελόριζο: Η αντίδραση του καπετάνιου όταν άκουσε τον εθνικό μας ύμνο – Δείτε το βίντεο!

kastelorizo

 

Το πλοίο Διαγόρας αναχωρεί από το λιμάνι του Καστελόριζου, όταν ξαφνικά εκτυλίσσονται σκηνές που έμελλε να κάνουν το γύρο του διαδικτύου…

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της αναχώρησης του πλοίου από το Καστελλόριζο στις 16 Νοεμβρίου 2015. Οι κάτοικοι το αποχαιρέτησαν με κόρνες από τα οχήματα, ο πλοίαρχος απαντούσε και κάποια στιγμή οι απολυμένοι πρώην στρατεύσιμοι άρχισαν να ψάλλουν τον εθνικό μας ύμνο. Οι επιβάτες και το πλήρωμα παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τα πάντα με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ μετά το τέλος του εθνικού ύμνου, ο καπετάνιος κόρναρε για τελευταία φορά.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού δένονται με τους στρατιώτες και τις περισσότερες φορές τους αγκαλιάζουν και τους συμπεριφέρονται σαν να είναι δικά τους παιδιά. Το δέσιμο του απλού οπλίτη με την περιοχή που πέρασε εύκολες και δύσκολες στιγμές αποτυπώθηκε σε ένα συγκινητικό ερασιτεχνικό βίντεο που τράβηξε ένας κάτοικος του ακριτικού Καστελόριζου.

Στρατεύσιμοι λοιπόν που πήραν το χαρτί απόλυσης βρίσκονταν στο κατάστρωμα του πλοίου και χαιρετούσαν τους κατοίκους ψέλνοντας ταυτόχρονα τον εθνικό ύμνο. Από την πλευρά τους οι ακρίτες πατούσαν τις κόρνες των αυτοκίνητων τους ενώ ακόμα και ο καπετάνιος του πλοίου συμμετείχε σε αυτή την άτυπη τελετή αποχαιρετισμού. Δείτε το βίντεο…

 

ΣΧΟΛΙΟ ΡΩΜΝΙΟΥ :

Αυτή είναι η γενιά του ΦΡΑΠΕ και του καναπέ που μας ζαλίζουν και ανησυχούμε ?

ΜΠΡΑΒΟ στα παλικάρια μας. ΜΠΡΑΒΟ σ’ όλα τα παλικάρια που υπηρετούν την πατρίδα και ένα μπράβο στους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς που τα ανδρώνουν.

Μπράβο σας αγνά Ελληνάκια μου που υπηρετήσατε την θητεία σας στην άκρη της Ελλάδος εκεί που οι Ελληνόφωνοι αδυνατούν ακόμα να πλησιάσουν.
Οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για εσάς και σας παραδίδουμε με χαρά τις τύχες τις χώρας μας.

ΠΗΓΗ

Ετικέτες - Σχετικά Θέματα