Ο Νίκος Παπαδάκης «δημιουργεί» εκκλησιαστικό μουσείο στο Κάιρο


PAPADAKHS1

Ο Νίκος Παπαδάκης, που ασχολείται εδώ και χρόνια με την αγιογραφία, τώρα ακολούθησε ομάδα αναπαλαίωσης στο Κάιρο.

Για δέκα μέρες βρέθηκε στο Κάιρο, το διασημότερο αντρικό μοντέλο της Ελλάδας, βραβευμένο με τον τίτλο του «ωραιότερου άντρα στον κόσμο», ο Νίκος Παπαδάκης.

Μόνο που το ταξίδι του δεν ήταν για λόγους αναψυχής, αλλά για λόγους μεγάλης αγάπης.

Από την ημέρα που ο Νίκος Παπαδάκης εγκατέλειψε τις πασαρέλες και τις φωτογραφήσεις, αφοσιώθηκε στην μεγάλη του αγάπη, την αγιογραφία.

Μάλιστα, η οικογενειακή ιστορία του Νίκου Παπαδάκη περιλαμβάνει αρκετούς ιερείς.

Στην οικογένειά του, όλοι οι παππούδες του ήταν ιερείς, συμπεριλαμβανομένου και ενός δεσπότη.

Πάντα βρισκόταν κοντά στην εκκλησία και οι πιο οικείες εικόνες του ήταν αυτές.

Αυτό τον ώθησε να συμμετάσχει και να βοηθήσει ..

στην ομάδα των μουσειολόγων και συντηρητών έργων τέχνης Ηλία Παπαγεωργίου και Παντελή Φελέρη, που είχαν αναλάβει το έργο της δημιουργίας του μουσείου του σημαντικού για τη Χριστιανοσύνη, Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο παλιό Κάιρο (Mars el Quadimal). Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά μουσεία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Κάτω από την ροτόντα του Αγίου Γεωργίου στο Κάϊρο, σημαντικά σεβάσματα της πίστεως και της εκκλησιαστικής τέχνης, εκτίθενται στο ανακαινισμένο μουσείο που επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.

Ο ναός που αποτελείται από τρία επίπεδα, εκτός από την αναστήλωσή του, απέκτησε στο επίπεδο κάτω από τον ναό ένα εξαιρετικό εκκλησιαστικό μουσείο.

Την αναστήλωση του ναού και τη δημιουργία του μουσείου στήριξε ο Θανάσης Μαρτίνος, ο οποίος και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή για την προσφορά του. Τα  θυρανοίξια του ναού και τα εγκαίνια του μουσείου έγιναν ταυτόχρονα.

Ο Νίκος Παπαδάκης έζησε μία υπέροχη εμπειρία στον ναό που ήταν αρχικά ρωμαϊκός πύργος, που φυλακίστηκε εκεί ο Άγιος Γεώργιος και μοιράστηκε ως ναός στους Ορθόδοξους και τους Κόπτες Χριστιανούς. 

Ο ίδιος ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram εικόνες από το ταξίδι του, καθώς και εικόνες από την ενασχόλησή του μέσα στον ναό και τη συνεργασία του με την ομάδα της αναπαλαίωσης του ναού, αλλά και εικόνες από χαλαρές παρεΐστικες στιγμές με τα μέλη της ομάδας.

ΠΗΓΗ