ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΞΗΣ‏

ΕΡΩ-180x170

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΟΤΗΤΟΣ

7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΤΑΩ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ

 

Την 8η Φεβρουαρίου 2015 διεξήχθη στην Αθήνα η 7η Πανελλήνια Σύναξη Νεότητος της Ενωμένης Ρωμηοσύνης με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία.

Νέες και νέοι από όλη την Ελλάδα, ήλθαν στην πόλη των Αθηνών και επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Τ.Α.Ω. Πεντέλης, η οποία φιλοξένησε στους χώρους την εκδήλωση αυτή. Η εξαιρετική ομολογουμένως, άρτια και συγκινητική υποδοχή την οποία επεφύλαξε η Ηγουμένη και οι μοναχές σε όλους τους οργανωτές και παρευρισκόμενους, ήταν βασικό στοιχείο για την ομαλή και επιτυχή έκβαση της ημερίδος αυτής.

Θέμα της σύναξης ήταν ο ρόλος και η λειτουργία των Ιερών και Αγιασμένων Θεσμών της Οικογένεια και του Γάμου, στο πλαίσιο της σύγχρονης εποχής, όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από τις πολύμορφες προκλήσεις της πνευματικής και οικονομικής κρίσης, τόσο στο παγκόσμιο όσο και στο εθνικό επίπεδο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και τις εισηγήσεις τους οι :

– Δημακάκος Παναγιώτης (ομότιμος καθηγητής αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ) με θέμα εισηγήσεως : ” Η οικογένεια στην σύγχρονη κοινωνία “

– Βαρκάδου – Κουβαρά Μαρία ( εκπαιδευτικός ) με θέμα εισηγήσεως : ” Στης ακριβείας τον καιρό επαντρεύτηκα και εγώ “

Πληθώρα νέων, προσκυνητών και επισκεπτών, οι οποίοι παρευρέθησαν στην εν λόγω εκδήλωση της νεότητος της Ενωμένης Ρωμηοσύνης, άκουσαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις, αντάλλαξαν ιδέες, προβληματισμούς και απόψεις συνθέτοντας έτσι ένα διαδραστικό πλαίσιο ενημέρωσης και μεταλαμπάδευσης των αξιών του Γένους μας, όπως αυτό διαμορφώνεται μέσα από την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, δίδοντας συγχρόνως ελπίδα και λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα των θεσμών της οικογένειας και του γάμου.

Να σημειωθεί, ότι την προηγούμενη ημέρα, 7η Φεβρουαρίου 2015, πληθώρα νέων της Ενωμένης Ρωμηοσύνης από διάφορα μέρη της Ελλάδος επισκέφθηκαν τον ευρύτερο χώρο της Ακροπόλεως των Αθηνών. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην πλάκα, όπου λειτουργούσε κατά την παράδοση ο ήρωας της Ελληνικής Επαναστάσεως Αθανάσιος Διάκος, προσκύνησαν το σκήνωμα της Αγίας Φιλοθέης και του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε’ στον Μητροπολιτικό Ναό Του Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου στο κέντρο των Αθηνών, τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη στους πρόποδες του λόφου της Αρχαίας Πνύκας των Αθηνών καθώς και το Εκκλησάκι του Αγίου Ελισσαίου στο μοναστηράκι, όπου λειτουργούσε ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς και το οποίο επισκεπτόταν συχνά ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Επίσης, επισκέφθηκαν την κορυφή του λόφου των Μουσών, όπου συζήτησαν για τον Παρθενώνα, τον χώρο στον οποίο φυλακίστηκε ο μεγάλος φιλόσοφος Σωκράτης, τον χώρο του θεάτρου του Ηρώδη του Αττικού, τον χώρο στον οποίο βρίσκεται η κάτοψη της οικίας του γνωστού φιλοσόφου Πρόκλου του Λυκίου, ο οποίος από το 450 μ.Χ έως και το 485 μ.Χ ήταν διευθυντής της Ακαδημίας του Πλάτωνος και τέλος τον λόφο του Αρείου Πάγου, στα βορειοδυτικά της Ακροπόλεως, όπου το 51 μ.Χ. ο Θείος Απόστολος Παύλος κήρυξε τον Χριστιανισμό στους Αρχαίους Αθηναίους, με πρώτους πιστούς τον Άγιο Διονύσιο τον Αεροπαγίτη ( μετέπειτα πρώτο επίσκοπο των Αθηνών και προστάτη Άγιό της ) και την Αθηναία Δάμαρη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας και μετά την περιήγηση σε χώρο, όπου μας προσέφερε με αγάπη ο εφημέριος τους Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, ο πατήρ Γεώργιος Σχοινάς, έγινε η προβολή του ντοκιμαντέρ από την εκδρομή της νεότητος της Ενωμένης Ρωμηοσύνης στην Κάτω Ιταλία.

 

Η Ενωμένη Ρωμηοσύνη και ο τομέας Νεότητος Ευχαριστούν θερμώς όλους όσους συνέδραμαν νοερά και υλικά στην προσπάθεια αυτή, όλους όσους παρευρέθησαν προκειμένου να παρακολουθήσουν την ημερίδα της 7ης Πανελλήνιας Σύναξης και φυσικά την Ηγουμένη και όλες τις μοναχές, οι οποίες στήριξαν τεχνικά και ηθικά την όλη εκδήλωση. Άλλη μία φορά αποδεικνύεται εμπράκτως, ότι η συνεργασία και η ομαδική προσπάθεια εν Χριστώ είναι ο θεμέλιος λίθος επάνω στον οποίο ζυμώνεται, διαιωνίζεται και παραμένει ολοζώντανη, ως πραγματικότητα αλλά και ως λύση, η μαγιά της Ρωμηοσύνης ανά τους αιώνες καθώς και οι συνυφασμένες με αυτήν ιερές αξίες και θεσμοί, όπως αυτές του Γάμου και της Οικογένειας.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

1IMG_0556 IMG_0555 DSC02658 7 6 5 4 3 2