Από τα βουνά της Ευρυτανίας στις φάμπρικες της Γερμανίας

Στο Καρπενήσι της Ευρυτανίας, εκεί όπου η φύση σμίγει με την ιστορία, συναντήσαμε την εξαιρετική κυρία Μαρίκα, η οποία, παρότι τώρα 70 ετών, μας άνοιξε την καρδιά της για να μοιραστεί τα δύσκολα, αλλά και τα συναρπαστικά κεφάλαια της ζωής της.
Η παιδική της ηλικία, σε ένα χωριό που η φτώχεια χτυπούσε την πόρτα κάθε σπιτιού, ήταν γεμάτη βάσανα. Σε μια οικογένεια με δέκα παιδιά, η Μαρίκα, ως η δεύτερη μεγαλύτερη, αναλάμβανε τον ρόλο της μητέρας, φροντίζοντας τα υπόλοιπα αδέρφια της. Θυμάται με νοσταλγία τις στιγμές που όλη η οικογένεια συγκεντρωνόταν γύρω από το φαγητό, περίπου 15 άτομα, χωρίς κανένας να παραπονιέται γιατί όλοι είχαν το ίδιο μερίδιο αγάπης και σεβασμού.
Για να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στην οικογένειά της, η Μαρίκα αποφάσισε να αναζητήσει ευκαιρίες στο εξωτερικό από πολύ μικρή ηλικία. Σε ηλικία 14 ετών, άφησε πίσω της τα αδέρφια της και το χωριό της και εγκαταστάθηκε στη Γερμανία. Εκεί, εργάστηκε σε εργοστάσιο, στέλνοντας τις οικονομίες της πίσω στην οικογένειά της στην Ελλάδα.
Μετά από επτά χρόνια παραμονής και εργασίας στο εξωτερικό, η Μαρίκα επέστρεψε στο Καρπενήσι. Απέκτησε δική της οικογένεια και εργάστηκε για πολλά χρόνια σε ένα εργοστάσιο, συνεισφέροντας στην τοπική κοινότητα και στην οικογενειακή της οικονομία.
Αναπολώντας τα παλιά χρόνια, η κυρία Μαρίκα μοιράζεται τη θλίψη της για το γεγονός ότι ο κόσμος έχει αλλάξει. 
Σε εκείνη την εποχή, υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός και αλληλοβοήθεια, κάτι που δυστυχώς δεν είναι τόσο εμφανές στον σημερινό κόσμο. Η ιστορία της κυρίας Μαρίκας αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης ανθεκτικότητας και της αγάπης για την οικογένεια, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.